Fark sadece soğutma değil VRM kalitesi olarak da S2H biraz daha önde. Ayrıca S2H için 3600 MHz RAM desteği gayet yeterli.Gereğinden fazla pahalı. Ben olsam bunun yerine Gigabyte B450M S2H alırdım, çünkü bu Gigabyte anakartın pasif soğutması var.
3.9 GHz sabitliyorum 1.2V ile Ryzen 5 2600' ü VRM sıcaklığı en fazla 44 gördü bende. AIDA 64 testinde.Pahalı çünkü Asus kalitesi anakartın yapı malzemesi kaliteli bütün girişler neredeyse 3.1 ve 3.2 port 5x koruması var. Asus'a özel Aİ Suite III gibi uygulamalar ile kasa içi bütün fanların hızını kontrol edebiliyorsun. Kendini buradayım diye belli ediyor. Fakat VRM ve soğutma konusunda geride. S2H ile hemen hemen aynı fiyattalar çünkü Asus'a göre daha dandik bir malzeme yapısı var ve portlarının çoğu 2.0 girişler. Bunlar da buradan kısmış soğutmaya vermişler. Hangisini tercih edeceği kişiye kalmış. Ben prime b450m,k kullanıyorum, 38 derece civarında hep. @RevDeisDou S2H kaç derece oluyor?
Testte değil de masaüstünde operada video falan açıkken kaç derece? Ben de 38, AIDA64 testine tabi tutmadım. 4.0 GHZ sabit bende de. 1.35 V3.9 GHz sabitliyorum 1.2V ile Ryzen 5 2600' ü VRM sıcaklığı en fazla 44 gördü bende. AIDA 64 testinde.
4.0 GHz 1.287V 37 derece sabit.Testte değil de masaüstünde operada video falan açıkken kaç derece? Ben de 38, AIDA64 testine tabi tutmadım. 4.0 GHZ sabit bende de. 1.35 V
Soğutucu olmayan anakartta sizden 0.1 V yüksek iken nasıl aynı sıcaklık değerini alıyorum? Garip.4.0 GHz 1.287V 37 derece sabit.
1.4V yapıp deneyeyim boşta sıcaklık değişmez diye düşünüyorum.Soğutucu olmayan anakartta sizden 0.1 V yüksek iken nasıl aynı sıcaklık değerini alıyorum? Garip.
Boşta neredeyse hep aynı olur. Yük altındaki sıcaklık önemli.Soğutucu olmayan anakartta sizden 0.1 V yüksek iken nasıl aynı sıcaklık değerini alıyorum? Garip.
Ve düşündüğüm gibi 1.4V ile 37 derece hala 10-12 kere sayfa yeniledim 38 oldu 1 saniyeliğine.Soğutucu olmayan anakartta sizden 0.1 V yüksek iken nasıl aynı sıcaklık değerini alıyorum? Garip.
Anladım boşta fark olmuyor demek ki, sizce 3500x için 1,35 yüksek mi düşürteyim mi? Siz 1.35-1.4 civarında iken AIDA64'te kaç derece görüyorsunuz?Ve düşündüğüm gibi 1.4V ile 37 derece hala 10-12 kere sayfa yeniledim 38 oldu 1 saniyeliğine.