Neler Yeni

Asus dizüstü Windows 11 güncellemesi sonrası fanlar durmuyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Efe Ergezer
Asus Tuf fx505DT model bilgisayarım var. Her zaman yaptığım gibi fanlarını temizleyip macununu kaliteli bir macun ile yeniledim. Sistemimde olan kimi sorunlardan dolayı üşengeçliği bir kenara bırakarak format attım ama bu sefer Windows 11 ile. Bilgisayarım önceden boşta 36 derece civarında çalışırken Chrome vb hafif yüklerde fan çalıştırmazdı, windows 11 ile boşta 40 derece ile çalışıyor ve bu bilgisayarımın fan çalışma derecesi. Gürültüsü çok yüksek olmasa bile bilgisayar masada dururken hava hareketi gürültüsü sinirimi bozuyor. Bilgisayarı odamdan çıkardığım, örneğin mutfağa götürdüğüm zaman, daha soğuk bir yerde fanları yine durabiliyor.
Bilgisayarım adından da anlaşılabileceği üzere AMD işlemciye sahip. Wİndows 11 ilk çıktığında AMD ile uyumsuzluklar olduğunu duymuştum ama artık çözmüşlerdir diye düşünerek geçtim. Açıkçası çok fazla program kullanıyorum ve tekrardan format atmak istemiyorum. Soracak dostlar olacaktır bilgisayarda işlemtim sistemi dahip sahte hiçbir yazılım yok ve her sürücüyü en günceli olacak şekilde kurdum, arkada çalışan yük bir program yok.
Bilgisayar aynı işi yaparken daha sıcak çalışması kesinlikle yazılımsal bir sorun olduğunu işaret ediyor. Benzer sorunlar yaşayan ve çözüme ulaşan dostlar bilgi paylaşabilirse sevinirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,664
Üyeler
161,111
Son üye
orhans27
Top Bottom