Neler Yeni

Asus GT301 240L Sıvı Soğutma Desteklemesi

Noise

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Sefa
Gt301, Corsair hydro h100x ve Xpg D30 3200 mhz rami beraber kullanıyorum. Montajda sorun yaşamadım. Senin de sorun yaşanmayacağını düşünüyorum. Yine de soğutucu ve ram yükseklik kıyaslamalarını yap istersen.

Agathon

80+ Silver
En İyi Cevap
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gt301, Corsair hydro h100x ve Xpg D30 3200 mhz rami beraber kullanıyorum. Montajda sorun yaşamadım. Senin de sorun yaşanmayacağını düşünüyorum. Yine de soğutucu ve ram yükseklik kıyaslamalarını yap istersen.
1683750465434.png

Soldaki sizin kullandığınız sağdaki MasterLiqud. Uzunluk ve genişlik farkı cok fazla gözüküyor. O yüzden rahat kullanıyorsun. Kararsız kaldım şu an napacağıma dair.

Noise

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Sefa
Sen radyatör yüksekliğine bakmalısın. Üstteki ölçüler cpu pompa kısmı olması lazım. Radyatör+fan yüksekliği fazla ise ram kulaklarına temas eder.

miraqa99

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
Mirağa
bazı anakartların ram slotu biraz aşağıda oluyor onlarda sığıyor ama sizde sığmaya bilir. aynı kasa bendede var asus prime b450 m k takılı bende sıvı soğutma sığmıyor.

Agathon

80+ Silver
En İyi Cevap
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok arada bırakan bir durum. En iyisi sinerjiyi arayıp iade konusunda sorun çıkarıp çıkarmadıklarını sorayım. Geri alırız derlerse sığdırmaya çalışıcam. Almayız derlerse de iptal edip kule tipi alıcam mecbur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bazı anakartların ram slotu biraz aşağıda oluyor onlarda sığıyor ama sizde sığmaya bilir. aynı kasa bendede var asus prime b450 m k takılı bende sıvı soğutma sığmıyor.

miraqa99

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
Mirağa
aslında öne taka bilirsin sıvı soğutmayı ondeki fanlarıda 2sın uste 1 tanesinde egzoz olarak kullana bilirsin ama karar sizin yani

Garbajosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Kenan Çelik
Gt301 kullandığım dönemde montaj için yaşadışım sıkıntıları hatırladıkça içim daralıyor. İç hacmi benim için çok küçük bir kasaydı ve bende 240mm soğutucumu sığdıramamıştım. Zaten o da son damla oldu ve satıp gt501 almıştım.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,523
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Bu RAM'ler düşük profil sayılır. Sığması lazım ama uğraştırır biraz.

Noise

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Sefa
aslında öne taka bilirsin sıvı soğutmayı ondeki fanlarıda 2sın uste 1 tanesinde egzoz olarak kullana bilirsin ama karar sizin yani
Ekran kartı benimki gibi uzunsa ön tarafa takamaz. Üst mantıklı ama benim anakartımın ram slotları arkadaşın anakartina göre aşağıda kalıyor. Belki de bu yüzden kolay montajladim. Arkadaşın radyatör yüksekliği benimki ile aynı ama fan yüksekliği de aynıysa muhtemelen sığdıramaz.

Agathon

80+ Silver
En İyi Cevap
2
En iyisi düzgün bir kule tipi almak olacak sanırım. Başka türlü 40 takla attırıcak bu iş.

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,368
İsim
Berk
Bu sorunla alakalı çok konu gezdim. Bir kısım kullandıkları ramlerden dolayı sığdırabilmiş bazıları ise sığdıramamış.

Anakart ASUS PRIME B650M-A WIFI II

Ramler ise Kingston Fury Beast 16GB (2×8) 5200MHz
Bu ürünlerle üst kısma sorunsuz bir şekilde https://www.akakce.com/islemci-sogu...-a18pc-r2-sivi-sogutucu-fiyati,750423396.html bu arkadaşı sığdırabilir miyim ?
dostum aynı kasa aynı soğutucu aynı yere montajlı benim kasamda sadece ve sadece low profile ram takıyorsan takabilirsin bende corsair lpx ram var o şekilde kullanıyorum ram profili 32mm(3.2cm) geçmemesi lazım bu attığın ramler lpxlerden 1-2mm daha iri problem çıkabilir.

Agathon

80+ Silver
En İyi Cevap
2
dostum aynı kasa aynı soğutucu aynı yere montajlı benim kasamda sadece ve sadece low profile ram takıyorsan takabilirsin bende corsair lpx ram var o şekilde kullanıyorum ram profili 32mm(3.2cm) geçmemesi lazım bu attığın ramler lpxlerden 1-2mm daha iri problem çıkabilir.
Şu yazdıklarınız beni denemeye itiyor. Sinerji iade konusunda sorun yaratır mı bilginiz var mı ?

Bu RAM'ler düşük profil sayılır. Sığması lazım ama uğraştırır biraz.
Vengeance lpx ramler ile sığdırılmış sonuçta. Denenebileceğini düşünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,380
Üyeler
166,203
Son üye
selmansonmez
Top Bottom