Neler Yeni

Asus Phoenix 3050 Alakalı Sorum Ekte

Proletarya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
934
İsim
Proletarya
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Bileşenleri
Teşekkürler hocam birde Asus dual den dahamı kötü veya farkı varmı pek bilmiyorum da
aralarında aşırı bşir fark yok internette her iki kartında ısı değerlerine bakabilirsin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu pinler uyumlu mu, birde pinler nereye takılıyor anakarta mı
g4 de bulunan anakartta rgb kontrolcü yok zaten kontrolcü içinde geliyor reset tuşuna bağlarsan kontrolü yapabilirsin.ben bunu örnek olarak attım. bütçene göre araştırabilirsin.

aralarında aşırı bşir fark yok internette her iki kartında ısı değerlerine bakabilirsin

g4 de bulunan anakartta rgb kontrolcü yok zaten kontrolcü içinde geliyor reset tuşuna bağlarsan kontrolü yapabilirsin.ben bunu örnek olarak attım. bütçene göre araştırabilirsin.

Son düzenleme:

Falcon78

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Sezer
Soğutma Performansı ama Phoenix modelinin çok kötü bir eksisi var, kimse bahsetmemiş, tek fanlı modelde 0 db özelliği yok yani ekran kartı boştayken bile fan çalışıyor bunun ne gibi eksisi olur
  1. ekran kartının fanının ömrü dual modele göre çok daha çabuk dolar, fanın arızalanması, belli bir süre sonra rulmanlardan ses yapması vs tek fanlı modellerde sıklıkla karşılaşılır.
  2. boştayken bile çalıştığı için ekstra ses,
  3. soğutma bloğu çok daha çabuk tozlanır.
Ekran Kartlarında boşta iken fanların çalışması günümüzde pek tercih edilen bir şey değil 2017'de aldığım ve 2021'de sattığım GTX 1060 GAMİNG X'in 60 dereceye kadar fan çalıştırmadığı için soğutma bloğu halen daha yeni gibiydi. Ondan önce GTX 650 ti boost kullanıyordum sürekli çalışmasından blok toz içindeydi. Aynı kasada bu arada

Dual Modelde fan'ın ömrü daha uzun olacak, soğutma bloğu aşırı tozlanmaz, en güzeli sonuçta pc'de sabahtan akşama kadar oyun oynamıyoruz yeri geliyor film izliyoruz internette takılıyoruz fan çalışmıyor dolayısıyla ses yapmıyor.

Phoenix modelinin bunun dışında güzel artısı var normalde tek fanlı modellerde basit soğutma blokları kullanılır giriş seviyesi olduğu için ama bu modelde sağlam kalın blok kullanmışlar bu anlamda takdir ettim acaba 0 db koyulamazmıydı bu dev blok boşta iken pasif soğutma yapardı bence ama koymadılarsa bir bildikleri vardır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,010,848
Üyeler
160,150
Son üye
Destructor28
Top Bottom