Neler Yeni

Çözüldü✓ asus prime a320m-k ryzen 5500

Kenan3925

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Kenan Karadeniz
Arkadaşlar benim asus prime a320m-k anakartım var internetten baktım ryzen 5 5500ü destekliyor ve ben dün aldım biosu en güncel haline güncelledim ama kullanamıyorum çünkü anakarta işlemciyi takınca power tuşuna basınca fanlar çalışıyor ama ekran gelmiyor açılma sesi gelmiyor ama eski işlemcimi takınca açılıyor çok araştırdım bios güncelle dediler güncelledim denedim yine açılmadı ne yapmam gerekli yardım edebilirmisiniz yoksa tamirciyemi götürmem gerekiyor ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,986
İsim
Emre Zengin
Arkadaşlar benim asus prime a320m-k anakartım var internetten baktım ryzen 5 5500ü destekliyor ve ben dün aldım biosu en güncel haline güncelledim ama kullanamıyorum çünkü anakarta işlemciyi takınca power tuşuna basınca fanlar çalışıyor ama ekran gelmiyor açılma sesi gelmiyor ama eski işlemcimi takınca açılıyor çok araştırdım bios güncelle dediler güncelledim denedim yine açılmadı ne yapmam gerekli yardım edebilirmisiniz yoksa tamirciyemi götürmem gerekiyor ?
İşlemciyi taktıktan sonra bu dediğim şekilde BIOS'u sıfırlayıp tekrardan dene bakalım:
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra CLRTC yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri takıp çalıştır bakalım.
Ekran görüntüsü 2024-05-03 011227.png

Kenan3925

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Kenan Karadeniz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemciyi taktıktan sonra bu dediğim şekilde BIOS'u sıfırlayıp tekrardan dene bakalım:
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra CLRTC yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri takıp çalıştır bakalım.
Alıntıyı görüntüle
yok olmadı hocam başka ne deneyebilirim

Kenan3925

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Kenan Karadeniz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Alıntıyı görüntüle
hocam dediklerinden sonra pc hiç açamadım ankart ısınmış işlemcide çok fena ısınmış eski işlemci ilede açılmıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam istersen 6210 kurarak dene bir.
bilgisayar açabildiğimde denerim

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,986
İsim
Emre Zengin
hocam dediklerinden sonra pc hiç açamadım ankart ısınmış işlemcide çok fena ısınmış eski işlemci ilede açılmıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

bilgisayar açabildiğimde denerim
Aynı yolla eski işlemciyi taktıktan sonra aynı işlemleri uygula. Yeni işlemcin bozuk gelmiş olabilir. Pinleri sağlam di mi?

Zamazingoo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
318
İsim
İbrahim Toglu
işlemci şağlam duruyor eski işlemciyide taktım açılmıyor
Önce aynı işlemle CMOS'u sıfırladıktan sonra yaklaşık 1 veya 2 saat kartı öylece bırak. Ramleri de çıkar ve tekrar tak. Eski cpu'yu tekrar tak ve bir daha startla.
Tam kesin konuşmak doğru olmaz buna rağmen açılmıyorsa anakart gg oldu gibi.

Son düzenleme:

Kenan3925

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Kenan Karadeniz
Arkadaşlar anakarta hiçbirşey olmamış bilgisayarcıya götürdüm yeni gelen işlemcide problem varmış iade edeceğim yeni işlemci alacağım herkeze ilgisi için teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,048,375
Üyeler
166,365
Son üye
Ahmet Çabuk
Top Bottom