Çözüldü✓ Asus prime b650m k anakart ile MSI mag forge m100r kasa uyumluluğu

Reaksiyon skoru
8
Herkese iyi günler.
Yakın zamanda RTX 5070 ve Ryzen 7 7700X işlemcili bir bilgisayar toplamayı planlıyorum. Anakart olarak ASUS Prime B650M-K modelini düşünüyorum. Ancak kafama takılan bir konu var:

Alacağım kasa MSI MAG Forge M100R modeli ve kutusundan 4 adet fan ile geliyor. Ayrıca bir de 240 mm sıvı soğutucu kullanacağım. Onunla birlikte toplamda 6 fan olacak.

Bu kadar fanı anakarta nasıl bağlayacağım?
ASUS Prime B650M-K üzerinde bu kadar fan için yeterli bağlantı noktası var mı, bulamadım.
Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Herkese iyi günler.
Yakın zamanda RTX 5070 ve Ryzen 7 7700X işlemcili bir bilgisayar toplamayı planlıyorum. Anakart olarak ASUS Prime B650M-K modelini düşünüyorum. Ancak kafama takılan bir konu var:

Alacağım kasa MSI MAG Forge M100R modeli ve kutusundan 4 adet fan ile geliyor. Ayrıca bir de 240 mm sıvı soğutucu kullanacağım. Onunla birlikte toplamda 6 fan olacak.

Bu kadar fanı anakarta nasıl bağlayacağım?
ASUS Prime B650M-K üzerinde bu kadar fan için yeterli bağlantı noktası var mı, bulamadım.
Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
fan-4.webp

Yeterli olacaktır.

aynı kasanın çok benzerinden bende vardı yine 4 fan yine msi sadece ön ızgarasının altında kapalı bir kısım vardı tam model adını hatırlayamıyorum bahsettiğiniz 4 kasa fanı + cpu soğutucuyla sorunsuz kullandım yıllarca

Peki kasanın 4 fanı tek kabloda mı birleşiyor?
2 tane pano 100r topladım hatırladığım 1 ya da 2 slot. Zaten işlemci fanı için 1 slot bırakmışlar onu da ona takcaksın o kadar.

Pompa için ayrı bir giriş var mı? Vaktinizide alıyorum kusura bakmayın
Attığım görselde üstte yazıyor , CPU fan dediği yer pompa fanı oraya takcaksın sıvı soğutmadan geleni. Galiba öndeki 3 fan aynı kablodan arkadaki 1 fan ayrı kablodan geliyor onlarıda CHA fan denen yere takcaksın. RGB vesaire kontrolcüye bağlicaksın.

Attığım görselde üstte yazıyor , CPU fan dediği yer pompa fanı oraya takcaksın sıvı soğutmadan geleni. Galiba öndeki 3 fan aynı kablodan arkadaki 1 fan ayrı kablodan geliyor onlarıda CHA fan denen yere takcaksın. RGB vesaire kontrolcüye bağlicaksın.
Anladım çok teşekkürler.

Geri