Çözüldü✓ Asus prime b650m k anakart ile MSI mag forge m100r kasa uyumluluğu

Reaksiyon skoru
8
Herkese iyi günler.
Yakın zamanda RTX 5070 ve Ryzen 7 7700X işlemcili bir bilgisayar toplamayı planlıyorum. Anakart olarak ASUS Prime B650M-K modelini düşünüyorum. Ancak kafama takılan bir konu var:

Alacağım kasa MSI MAG Forge M100R modeli ve kutusundan 4 adet fan ile geliyor. Ayrıca bir de 240 mm sıvı soğutucu kullanacağım. Onunla birlikte toplamda 6 fan olacak.

Bu kadar fanı anakarta nasıl bağlayacağım?
ASUS Prime B650M-K üzerinde bu kadar fan için yeterli bağlantı noktası var mı, bulamadım.
Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Herkese iyi günler.
Yakın zamanda RTX 5070 ve Ryzen 7 7700X işlemcili bir bilgisayar toplamayı planlıyorum. Anakart olarak ASUS Prime B650M-K modelini düşünüyorum. Ancak kafama takılan bir konu var:

Alacağım kasa MSI MAG Forge M100R modeli ve kutusundan 4 adet fan ile geliyor. Ayrıca bir de 240 mm sıvı soğutucu kullanacağım. Onunla birlikte toplamda 6 fan olacak.

Bu kadar fanı anakarta nasıl bağlayacağım?
ASUS Prime B650M-K üzerinde bu kadar fan için yeterli bağlantı noktası var mı, bulamadım.
Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
fan-4.webp

Yeterli olacaktır.

aynı kasanın çok benzerinden bende vardı yine 4 fan yine msi sadece ön ızgarasının altında kapalı bir kısım vardı tam model adını hatırlayamıyorum bahsettiğiniz 4 kasa fanı + cpu soğutucuyla sorunsuz kullandım yıllarca

Peki kasanın 4 fanı tek kabloda mı birleşiyor?
2 tane pano 100r topladım hatırladığım 1 ya da 2 slot. Zaten işlemci fanı için 1 slot bırakmışlar onu da ona takcaksın o kadar.

Pompa için ayrı bir giriş var mı? Vaktinizide alıyorum kusura bakmayın
Attığım görselde üstte yazıyor , CPU fan dediği yer pompa fanı oraya takcaksın sıvı soğutmadan geleni. Galiba öndeki 3 fan aynı kablodan arkadaki 1 fan ayrı kablodan geliyor onlarıda CHA fan denen yere takcaksın. RGB vesaire kontrolcüye bağlicaksın.

Attığım görselde üstte yazıyor , CPU fan dediği yer pompa fanı oraya takcaksın sıvı soğutmadan geleni. Galiba öndeki 3 fan aynı kablodan arkadaki 1 fan ayrı kablodan geliyor onlarıda CHA fan denen yere takcaksın. RGB vesaire kontrolcüye bağlicaksın.
Anladım çok teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,657
Üyeler
183,321
Son üye
z1mparator
Geri