Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Asus Prime B650M-R 4.049 TL

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
626
İsim
Batuhan
Vrmden yana kesinlikle sıkıntı yasamazsin biostar da . Yorum yapanlar biostar anakarti eline alıp hiç test edip denemisler mi? Anakart garanti süresinden bahsetmis de sağlam bı anakart uzun yıllar gidiyor zaten. Ram gibi. Anakart sağlam çıktımı sorunsuz uzun yıllar çalışır (kaliteli PSU ile)
Alıntıyı görüntüle
Sol tarafta 10 faz kabak gibi adam akıllı vrm soğutma bloğu nerede mesela. Donanım Arşivi videosunda Abdullah bile biostarın 10 faz olduğunu üst seviye işlemcilerde önermediğini söylüyor. Faz ve vrm soğutma anlamında garanti anlamında bios yazılımı olarak her kulvarda asus önde biostarla karşılaştırıp birde 9700x takmak isteyen birine 10 fazlı biostar anakart öneriyorsun. Şaka gibisiniz.

berk90

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
berk pasaoglu
Sol tarafta 10 faz kabak gibi adam akıllı vrm soğutma bloğu nerede mesela. Donanım Arşivi videosunda Abdullah bile biostarın 10 faz olduğunu üst seviye işlemcilerde önermediğini söylüyor. Faz ve vrm soğutma anlamında garanti anlamında bios yazılımı olarak her kulvarda asus önde biostarla karşılaştırıp birde 9700x takmak isteyen birine 10 fazlı biostar anakart öneriyorsun. Şaka gibisiniz.
9700x i randımanlı bir şekilde kullanmak için asus prime b650m-r da yetmez o zaman?

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
626
İsim
Batuhan
9700x i randımanlı bir şekilde kullanmak için asus prime b650m-r da yetmez o zaman?

9600x ile kullanılıyor 9700x te yeterli gelir bana göre faz sayısı malzeme kalitesi ve vrm soğutma kısmı biostarı ezer geçer. 4k bütçesi olan birine öneririm zaten en ucuz dün vatanda satıldı normalde fiyatı 5-5.5 bin civarı diğer sitelerde. Vatan stoğu erittiğinde yada zam yaptığında 4 bine alabileceğin bir model değil fiyatı daha yukarılarda.

Ekler

• 20241211_115632.jpg
    20241211_115632.jpg
    1.2 MB · Hit: 20

Nevermore

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Berat
İkisi arasında kalıp asus almıştım. İnsanlar kağıt üzerinde özelliğe bakıp biostar diyecek muhtemelen ama arasındaki tek fark biostar 4 slot ram girişi ve wifi girişi var (wifi kartı yok) diğer özellikler bakımından asus her türlü önde. Biostarın 10 fazlı olması iyi değil asusun malzeme kalitesi faz sayısı daha iyi ve vram üzerindeki soğutma blokları daha serin daha yüksek işlemcileri çalıştırmasını destekliyor asusta expo ve aemp desteği var 7200 mhz'ye kadar ram destekliyor ve çoğu rami istediğiniz frekansta çalıştırır. Biostar kullanan kişiler biostarın biosundan memnun değil çok karışık ve eski kötü olduğunu söylüyorlar aynı zamanda bilgisayar açılış bios atlama süresinin uzun olduğunu söylüyorlar. İşin en can alıcı noktasına geleyim garanti. Garanti konusunu araştırdım. Biostarın kutusunun içerisinden Garanti belgesi çıkmıyor. Türkiye'ye getiren tek firma garajonline ve getirdikleri ürüne kendileri garanti veriyorlar tamamen saçmalık. Yani destek alabileceğiniz resmi büyük bir teknik servis ve servis ağı yok. İki gün sonra ram slotu arızalansa yada bios güncelleme yaparken ekrana görüntü gelmese satıcıyla iletişime geçip onlara göndereceksiniz. Asusun ne kadar geniş servis ağı ve servis desteği olduğunu anlatmama gerek bile yok ve anakartlara 3 yıl garanti veriyor. 4 ram slotu ve wifi girişi (wifi kartı yok sadece girişi var.) sizin için önemli değilse açık ara asus önde biostarla asusu karşılaştırmak asus gibi dev bir markaya hakarettir. Tavsiyem kesinlikle asus alınması yönünde. Bu arada marka olarak bana göre asrock biostardan daha kaliteli markadır.
İyi forumlar.
Vrmdir o vram olsa duramazsın. :kekw:

Berkylmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Berk
Üzerine 9700x takmayı hedefliyorum da, vrm mosfetlerin sıkıntı olabileceğini söylediler.
Mesaj otomatik birleştirildi:
9700x le kullanıyorum asusu her hangi bir problemi yok istediğin test varsa atabilirim

Musa00.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
Musa
Üzerine 9700x takmayı hedefliyorum da, vrm mosfetlerin sıkıntı olabileceğini söylediler.
O zaman doğru demişler o zaman x670 daha mantıklı x670 parasına b650 almayın derim o zaman

berk90

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
berk pasaoglu
9700x le kullanıyorum asusu her hangi bir problemi yok istediğin test varsa atabilirim
keşke daha önce karşılaşsaydık. Testle uğraşmanızı istemem. 65 wattda mı kullanıyosunuz yoksa pbo açık mı? 5.5k ghz e doğru pcb sıcaklığının 100 dereceye yaklaştığı ve performansın düştüğünü gördüm(m-r lı değil ama daha üst düzey rpime kartlarda). Sizde böyle bir senaryo oldu mu?

Berkylmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Berk
Pbo kapalıydı galiba hatırlamıyorum ona akşam bakmam lazım 2k full ultra ayarlarda saatlerce oynadım maks 65 i görebildim sıcaklık olarak ben işlemciyi ilk çıktığında almıştım gayet memnunum ryzen turbo modunu açmadım bile yeterince karşılıyor zaten isteğimi

Thermalright Aqua Elite 240 ARGB V3 240mm Sıvı soğutmamda bu

Efacankzl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Efecan Kızıl
İlgilendiği Kategoriler
PC Oyunları Donanım Bilgi
Ram slotu 4 olsaydı şimdi alırdım

Efacankzl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Efecan Kızıl
İlgilendiği Kategoriler
PC Oyunları Donanım Bilgi
Bana kalırsa ram slotu 4 olmayan anakartlar giriş seviyesi ve özellikleri yapabildikleri sınırlı en iyisi 4 ram slotlu anakartlar üzerine max 2000-3000 bin koyackasiniz

berk90

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
berk pasaoglu
Benim için iki slot sorun değildi bluetooth,wifi, 2. sdd yuvasında da gözüm yoktu. Bi vrm mosfetleri iyi olsa yetiyodu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,561
Üyeler
163,189
Son üye
squfly
Top Bottom