Neler Yeni

ASUS PRİME X570-P alınır mı?

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Kardeş güzel anakart. Al geç. Kararsız kalacak bir şey yok. Arkadaşın attığı ürün giriş seviyesi . Öyle bir b550 alma sakın. Kaliteli bir b550 almak için en az 2000 TL gözden çıkarman lazım ama gerek yok aynı özellikleri çok daha ucuza alabiliyorken.
Sadece dikkat etmen gereken şey 5000 serisi bir işlemci alacaksan, aldığın anakartın bios'u güncel olmazsa görüntü alamazsın. BU yüzden eski nesil bir işlemci alıp BİOS'unu güncellemen gerekir. Eğer işlemcisiz "Bİos flashback" tarzı özelliğiyle bios güncelleyebilen bir anakart alırsan o zaman eski nesil işlemciye gerek kalmaz ya da aldığın yerden biosunu güncelleyip göndermelerini istemek zorunda kalmazsın. Maalesef bu bios flashback özelliği x570 pro-p de yok. Tabi 3800x alırsanız böyle bir derdiniz olmaz direkt takınca çalışır.
yoo b550 a pro 1600 tl ve gayet guzel 2000 tl'nin altinda ve x570p'den daha iyi bir anakart
Mesaj otomatik birleştirildi:

tabi x570p'yi ne kadara alacagi onemli

sil knk x570p yerine alinmaz bu

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Faruk
Kardeş güzel anakart. Al geç. Kararsız kalacak bir şey yok. Arkadaşın attığı ürün giriş seviyesi . Öyle bir b550 alma sakın. Kaliteli bir b550 almak için en az 2000 TL gözden çıkarman lazım ama gerek yok aynı özellikleri çok daha ucuza alabiliyorken.
Sadece dikkat etmen gereken şey 5000 serisi bir işlemci alacaksan, aldığın anakartın bios'u güncel olmazsa görüntü alamazsın. BU yüzden eski nesil bir işlemci alıp BİOS'unu güncellemen gerekir. Eğer işlemcisiz "Bİos flashback" tarzı özelliğiyle bios güncelleyebilen bir anakart alırsan o zaman eski nesil işlemciye gerek kalmaz ya da aldığın yerden biosunu güncelleyip göndermelerini istemek zorunda kalmazsın. Maalesef bu bios flashback özelliği x570 pro-p de yok. Tabi 3800x alırsanız böyle bir derdiniz olmaz direkt takınca çalışır
Anladım hocam teşekkür ederim işlemci konusunda önceliğim ryzen 5 5600x olacaktır. Attığım anakarttan vazgeçeceğim sanırım, eski bir işlemci bulmak çok zor olur benim için.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
İlla fark verilecekse bunun gibi ürünlere ver:

B550-A PRO' ya vereceğin paraya değmez. X570 çipsetine sahip olmak daha büyük bir avantaj.

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
he sys fan portlarini saymiyorum bile 6 tane sys fan portu var b550 a proda. x570p'de ise 3 tane var.

debug led yok la x570p'de. sistemde bi sorun olsa vahiy inmesi lazim hatayi bulmak icin.

bios flashback yok

1 argb portu

type c portu yok header da yok

bomboş anakart b550 a pro'dan daha iyi olduğunu savunan varsa ağır cahildir

İlla fark verilecekse bunun gibi ürünlere ver:

B550-A PRO' ya vereceğin paraya değmez. X570 çipsetine sahip olmak daha büyük bir avantaj.
lan ne daha buyuk avantaj 2. m.2 slotunun pci 4.0 olmasi mi sanarsin bu anakarti alan adam 2 tane 980 pro falan takacak

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
he sys fan portlarini saymiyorum bile 6 tane sys fan portu var b550 a proda. x570p'de ise 3 tane var.

debug led yok la x570p'de. sistemde bi sorun olsa vahiy inmesi lazim hatayi bulmak icin.

bios flashback yok

1 argb portu

type c portu yok header da yok

bomboş anakart b550 a pro'dan daha iyi olduğunu savunan varsa ağır cahildir

lan ne daha buyuk avantaj 2. m.2 slotunun pci 4.0 olmasi mi sanarsin bu anakarti alan adam 2 tane 980 pro falan takacak
Lanlı lunlu konuşmayın hocam. Ben 1000 liradan alıyor sandım önceki sayfayı okumadım sanırım aradaki farkı 650 tl sanıyodum da cfranko hocamın muhtesem mesajları sağolsun.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Anladım hocam teşekkür ederim işlemci konusunda önceliğim ryzen 5 5600x olacaktır. Attığım anakarttan vazgeçeceğim sanırım, eski bir işlemci bulmak çok zor olur benim için.
Dediğim gibi 5600X alacaksanız bios flashback özelliği olan bir anakart lazım. Alacağınız zaman max bütçenizi belirtirsiniz güncel indirime göre en uygun anakart bulunur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,850
Üyeler
163,565
Son üye
İsmailkc00
Top Bottom