OrxanAzeri
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 0
- İsim
- Orxan
Merhaba. ASUS Prime Z390-P Anakartlarda AI tweaker var. Oradan kolay yolla overclock yapılıyor. Overclock profil 1 seçdiğimde 4.7 GHz profil 2 seçdiğimde 4.8 GHz overclock yapıyor. Burada bir sorun yok. Kendim youtubden bakdığım video ile 4.8 GHz overclock da yaptım. EZ tuning wizard diye bir seçim daha var. O da otomatik 4.8 GHz-e overclock yapıyor.
Yapdığım tüm overclock işlemlerinde bir sorun oluşuyor. Nedenini bula bilmiş değilim. Yardımınıza ihtiyacım var.
Sorun: Bilgisayar açıldıktan 2-3 dakika sonra ekran kitleniyor ve biraz bekledikden sonra bilgisayar kapanıyor. Sıcaklik maksimum 60 oluyor işlemcide. Çok ısınmıyor yani. Benim deneğimlerimden geldiğim sonuca gore overclock yapdıktan sonra işlemci kullanımı ani olarak 100% olduğunda sorun ortaya çıkıyor. 4.7 GHz-e overclock yapdığımda 3-5 dakika 4.8 GHz-e OC yapdığımda ise 1 dakika içinde kapanıyor. BIOS default yapmak zorunda kalıyırum her defasında. Yardım edin lütfen.
MB-Z390-P
CPU-i5 9600K
RAM-Corsair 16 GB 3600 MHz
Cooler-Color Master Masterliquid V2 RGB
SSD-EVO 970 M.2 500GB
PSU-Superflower 750W Full modular
Case-Gamemax starlight
GPU-GTX 1060
Yapdığım tüm overclock işlemlerinde bir sorun oluşuyor. Nedenini bula bilmiş değilim. Yardımınıza ihtiyacım var.
Sorun: Bilgisayar açıldıktan 2-3 dakika sonra ekran kitleniyor ve biraz bekledikden sonra bilgisayar kapanıyor. Sıcaklik maksimum 60 oluyor işlemcide. Çok ısınmıyor yani. Benim deneğimlerimden geldiğim sonuca gore overclock yapdıktan sonra işlemci kullanımı ani olarak 100% olduğunda sorun ortaya çıkıyor. 4.7 GHz-e overclock yapdığımda 3-5 dakika 4.8 GHz-e OC yapdığımda ise 1 dakika içinde kapanıyor. BIOS default yapmak zorunda kalıyırum her defasında. Yardım edin lütfen.
MB-Z390-P
CPU-i5 9600K
RAM-Corsair 16 GB 3600 MHz
Cooler-Color Master Masterliquid V2 RGB
SSD-EVO 970 M.2 500GB
PSU-Superflower 750W Full modular
Case-Gamemax starlight
GPU-GTX 1060