Neler Yeni

ASUS ROG laptop GPU düşük performans veriyor

Noredless

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Buğra Doğançay
Geçen sene eylül ayında Asus Rog G513R laptop aldım. Son zamanlar farkettim ki gereksiz şekilde fps düşüklükleriyle karşılaşıyorum. işlemci Ryzen 7 6800H ekran kartı RTX 3060 140W.
Çoğu oyunda yüksek grafikte de oynarken düşük grafikte de oynarken sabit fps veya fps kaybı yaşıyorum. Performans grafiğine baktığımda oyun içinde işlemci %80 90 kullanım, ekran kartı %40 %50 kullanımda dolaşıyor. Bütün ayarlarım en yüksekte, pc turbo modda ekran kartı ultimate ayarda manuel olarak en yüksek saat hızına çektim fakat değişen bir şey yok. Bilgisayarı temizledim macun yeniledim ilk pc temizliğim değil temizlikten önce de aynı performansı alıyordum. Neyden kaynaklanabilir halen bulamıyorum en sonunda servise yollayacağım.

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Yağız DERELİ
- Donanımsal olarak dengeli bir sistem ve böyle sıkıntı çekmemeniz gerekir. Bakımını da yeni yapmışsınız muhtemelen termal bir sıkıntı da değildir ama yine de ilk önceliğiniz sıcaklıkları pc yük altındayken gözlemlemek olsun.
- İşlemciyi ve ekran kartını ayrı ayrı stress testine sokun ve çektiği gücü gözlemleyin. Olması gerekene aykırı bir durum varsa muhtemelen yazılımsal olarak kendini limitliyor olabilir.
- Yakın zamanda format attınız mı? Atmadıysanız atın çünkü genelde bu tür şeylere çözüm oluyor. Temiz kurulum fayda etmezse bir de windows 11 kullanıyorsanız win10, windows 10 kullanıyorsanız win11 kurup deneyin.

Noredless

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Buğra Doğançay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
- Donanımsal olarak dengeli bir sistem ve böyle sıkıntı çekmemeniz gerekir. Bakımını da yeni yapmışsınız muhtemelen termal bir sıkıntı da değildir ama yine de ilk önceliğiniz sıcaklıkları pc yük altındayken gözlemlemek olsun.
- İşlemciyi ve ekran kartını ayrı ayrı stress testine sokun ve çektiği gücü gözlemleyin. Olması gerekene aykırı bir durum varsa muhtemelen yazılımsal olarak kendini limitliyor olabilir.
- Yakın zamanda format attınız mı? Atmadıysanız atın çünkü genelde bu tür şeylere çözüm oluyor. Temiz kurulum fayda etmezse bir de windows 11 kullanıyorsanız win10, windows 10 kullanıyorsanız win11 kurup deneyin.
aynı marka aynı model laptop arkadaşımda var asus rog fakat onun rtx 4050ti serisinden win 10 kullanıyor ve %100 verim alabiliyor ben de win 10 kurup deneyecektim fakat 2 tb alanım olunca derleyip toparlamaya üşendim açıkçası zaman bulduğumda yapacağım yardım için teşekkürler

Top Bottom