ASUS ROG PG27UCDM ile yaşadığım felaket

kuthael

80+
Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar, bu yazıyı okuduktan sonra Teknoser’e cihaz vermek için gerçekten cesaret lazım.
Ya da hiç değilse, cihazınızdan tamamen vazgeçmiş olmanız.

Çünkü ben bizzat yaşadım:
Cihazı sağlam verdim, dönerken cihaz bile “beni neden buraya getirdin” diye ağlıyordu.

Servisten aldım, MONİTÖR TANINMAZ HALDEYDİ
Monitörü servisten aldığımda ekranın her yerinde yayılmış izler, panel çizikleri ve servisin kendi bıraktığı kir-leke kalıntıları vardı; cihaz hizmet görmüş gibi değil, resmen eziyet edilmiş gibi geri dönmüştü. Fotoğrafta izler ve çizikler pek belli olmuyor ama gerçek hayatta çok rahatsız edici büyüklükte ve göze çarpıyor.

Servis sonrasi:

1763731538117.webp

İlk lekeleri zaten ASUS’un kendi beziyle fark ettim
Monitörü ilk kez kutusundan çıkardım ve kullanmaya başladım. Orijinal ASUS bezini ekrana dokundurduğum anda lekeler ortaya çıktı. Bu kadar hassas bir paneli üretip sonra “kullanıcı hatası” demek absürt.

Gaming.Gen.TR’den satın aldığım ekran temizleme spreyi ve mikrofiber bezin monitörle uyumlu olduğunu sordum, evet dediler. Ben de mikrofiber beze spreyi sıkıp hafifçe sildim; leke biraz yayıldı ve hafif su buharı izleri oluştu. Asıl sorun panelin kendisindeydi. Teknoser’in teşhisi hâlâ “kullanıcı hatası.” Farklı bir bezle silindiği gerekçesiyle “kullanıcı hatası” demeleri tamamen mantıksız ve kabul edilemez. Bu yüzden monitörü neredeyse hiç kullanamadım.

Ekranda fark ettigim lekeler:

1763731552068.webp
1763731565041.webp

Servis cihazı inceleme sırasında masaya düşürdü.
Evet, yanlış okumadınız. Cihazı incelerken teknisyenin elinden düştüğüne bizzat şahit oldum. Sonra klasik savunma: “Kamera kaydını gönderdik. Hasar yok.”
İç hasar? Panel baskısı? Mikro darbe? Umurlarında değil. Dışarıdan kırılmadıysa, onlara göre her şey normal.
Verdikçe bozan, sordukça kaçan bir servis anlayışı: teknik açıklama yok, sonuç yok, çözüm yok. Sadece “Kullanıcı hatası”, “Hasar yok”, “Normal”, “İşlem tamamlandı.”
Böyle bir servise cihaz vermek, cilalı bir tabuta koymak gibi. Cihazın yürüyerek eve dönmesi bile mucize.

Servis, monitörü “kullanıcı hatası” diyerek teslim ettikten sonra ben de ASUS’a mail attım. Defalarca yazdım, aradım; hep aynı cevapları verdiler, sanki otomatik mesaj gibi. Telefonda sürekli aynı cümleleri tekrar ettiler ve sorunu tamamen geçiştirdiler. ASUS teknik servis, kendi servisinin sözlerine göre hareket ediyor, ama teknik servis işi düzgün yapmıyor ve tam bir rezalet.

🚫 TEKNOSER’E CİHAZ VERMEDEN ÖNCE İKİ KERE DÜŞÜNÜN

Benim monitörüm resmen verdiğimden daha kötü, daha izli, daha çizik ve daha sorunlu şekilde geri geldi. Bunu yaşayan biri olarak söylüyorum: Bu servise cihaz vermek, cihazdan vazgeçmekle aynı şey. Arızalı girip en az iki kat daha arızalı çıkma ihtimali çok yüksek.

Sorumluluk almayan, teknik gerekçe sunamayan ve düşürdüğü cihazı bile “normal” diye iade eden bir yer. Ben şu an Tüketici Hakem Heyeti’nde hakkımı arıyorum.

Cihazınızı Teknoser’e bırakmadan önce bunu okuyun ve tekrar düşünün.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,144
Üyeler
185,226
Son üye
5dolarveririm
Geri