Theaks81
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 149
- İsim
- Ali Kemal Solak
Arkadaşlar iyi forumlar.
Asus B450 mk-2 anakart kullanıcısıydım. Giriş seviyesi olan bu kart artık işimi görmemeye başlayınca daha önce takip ettiğim B550 indirime girince 3620 liraya Vatan Bilgisayardan bu kartı aldım.
Karttan biraz bahsedecek olursak;
PCIe® 4.0, Çift M.2, USB 3.2 Gen 2 Type-C® plus HDMI™ 2.1 ve DisplayPort 1.2 çıkışı mevcut,
Akıcı Ağ Bağlantısı: Intel® 2.5 Gb Ethernet ile ASUS LANGuard,
Oyuncu sisteminizi daha kolay yapılandırmanıza yardımcı olan AI Ağ Bağlantısı ve kullanımı kolay görsel arayüze sahip UEFI BIOS aracı
Rakipsiz Kişiselleştirme: ASUS'a özel Aura Sync RGB aydınlatma, RGB başlık ve Gen 2 adreslenebilir başlıklar.
TEK SIKINTISI ARMOURY CRATE programı CORSAİR'İN programıyla ÇAKIŞIYOR...
Asus B450 mk-2 anakart kullanıcısıydım. Giriş seviyesi olan bu kart artık işimi görmemeye başlayınca daha önce takip ettiğim B550 indirime girince 3620 liraya Vatan Bilgisayardan bu kartı aldım.
Karttan biraz bahsedecek olursak;
PCIe® 4.0, Çift M.2, USB 3.2 Gen 2 Type-C® plus HDMI™ 2.1 ve DisplayPort 1.2 çıkışı mevcut,
Akıcı Ağ Bağlantısı: Intel® 2.5 Gb Ethernet ile ASUS LANGuard,
Oyuncu sisteminizi daha kolay yapılandırmanıza yardımcı olan AI Ağ Bağlantısı ve kullanımı kolay görsel arayüze sahip UEFI BIOS aracı
Rakipsiz Kişiselleştirme: ASUS'a özel Aura Sync RGB aydınlatma, RGB başlık ve Gen 2 adreslenebilir başlıklar.
GÜÇ DAĞITIMI İYİLEŞTİRMELERİ
Dijital güç kontrolü ve bir dizi güç aşamasıyla Strix B550-E Gaming, en yeni AMD işlemcileri kontrol edecek güce sahip.1. PROCOOL GÜÇ BAĞLANTISI
ProCool soket, PSU güç hatlarıyla temas için sıkı kurallara uyularak üretildi. Bağlantının düşük öz direnci, sıcak noktalar oluşmasını engelleyerek güvenilirliği artırıyor.2. EŞLİ GÜÇ AŞAMALARI
Yüksek ve düşük taraftaki MOSFET'leri ve sürücüleri tek bir pakette birleştirmek için 12+2 güç aşaması kullanarak en yeni AMD işlemcilerin talep ettiği güç ve verimliliği sağlar.3. ALAŞIMLI BOBİN VE KAPASİTÖR
Yüksek sıcaklıklara dayanabilecek şekilde geliştirilen üst düzey bobinler ve dayanıklı kapasitörler, sektör standartlarından %110'a kadar daha fazla performans sağlar4. 6 KATMANLI PCB
6 katmanlı PCB, genel sistem kararlılığını artırmak ve işlemciye daha fazla hız aşırtma alanı sağlamak için VRM'lerin etrafındaki ısıyı hızla dağıtır.ROG Strix B550-F Gaming, göz alıcı estetiğiyle birlikte oyuncu kimliğinizi Strix ruhuyla gözler önüne seriyor. Yeni nesil çarpık ROG göz logosu ve girintili siber metin deseni Giriş/Çıkış kalkanının üzerine kazınmış. Bu yeni tasarımlar, ROG Strix'i cesurca geleceğe taşıyor ve serinin oyun köklerini açıkça yansıtıyor.
Benim gibi anakart, işlemci ve psu kabloları arasında kaybolmaktan korkan biri bile gayet iyi şekilde sistemi tekrar topladı.
İşlemcim Ryzen 5 5600x
Ramlari 32 gb'a yükselletim 4 slotuda kullanıyorum.
(4 x Corsair 8 GB RGB PRO SL 3200 Mhz CL16)
Bundan önce sırf giriş seviyesi anakart kullanıyorum diye sıvı soğutmaya çok para verip cpu_pump ve rgb bağlantısıyla uğraşmamak istememiştim ama bu anakartta hiç böyle bir derdiniz olmuyor.
(Corsair h100i Elite Capellix 240mm)
Sata ssd almayı düşünüyordum lakin m.2 ile aralarında fiyat olarak çok bir fark olmadığına kendime ikna edip 2 m.2 slotlu bir anakarta yöneldim.
SİSTEM FOTOĞRAFLARI
Benim gibi anakart, işlemci ve psu kabloları arasında kaybolmaktan korkan biri bile gayet iyi şekilde sistemi tekrar topladı.
İşlemcim Ryzen 5 5600x
Ramlari 32 gb'a yükselletim 4 slotuda kullanıyorum.
(4 x Corsair 8 GB RGB PRO SL 3200 Mhz CL16)
Bundan önce sırf giriş seviyesi anakart kullanıyorum diye sıvı soğutmaya çok para verip cpu_pump ve rgb bağlantısıyla uğraşmamak istememiştim ama bu anakartta hiç böyle bir derdiniz olmuyor.
(Corsair h100i Elite Capellix 240mm)
Sata ssd almayı düşünüyordum lakin m.2 ile aralarında fiyat olarak çok bir fark olmadığına kendime ikna edip 2 m.2 slotlu bir anakarta yöneldim.
SİSTEM FOTOĞRAFLARI
Mesaj otomatik birleştirildi:
TEK SIKINTISI ARMOURY CRATE programı CORSAİR'İN programıyla ÇAKIŞIYOR...