Neler Yeni

İnceleme ASUS ROG STRIX B550-F GAMING AM4

Theaks81

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Ali Kemal Solak
Arkadaşlar iyi forumlar.🔱

TeoriV2-108091-3_large.jpg
81360686.jpg

♦️Asus B450 mk-2 anakart kullanıcısıydım. Giriş seviyesi olan bu kart artık işimi görmemeye başlayınca daha önce takip ettiğim B550 indirime girince 3620 liraya Vatan Bilgisayardan bu kartı aldım.

⬇️Karttan biraz bahsedecek olursak;

❗PCIe® 4.0, Çift M.2, USB 3.2 Gen 2 Type-C® plus HDMI™ 2.1 ve DisplayPort 1.2 çıkışı mevcut,

m.2.png

❗Akıcı Ağ Bağlantısı: Intel® 2.5 Gb Ethernet ile ASUS LANGuard,

❗Oyuncu sisteminizi daha kolay yapılandırmanıza yardımcı olan AI Ağ Bağlantısı ve kullanımı kolay görsel arayüze sahip UEFI BIOS aracı

❗Rakipsiz Kişiselleştirme: ASUS'a özel Aura Sync RGB aydınlatma, RGB başlık ve Gen 2 adreslenebilir başlıklar.

☢️GÜÇ DAĞITIMI İYİLEŞTİRMELERİ

Dijital güç kontrolü ve bir dizi güç aşamasıyla Strix B550-E Gaming, en yeni AMD işlemcileri kontrol edecek güce sahip.

1. PROCOOL GÜÇ BAĞLANTISI

ProCool soket, PSU güç hatlarıyla temas için sıkı kurallara uyularak üretildi. Bağlantının düşük öz direnci, sıcak noktalar oluşmasını engelleyerek güvenilirliği artırıyor.

2. EŞLİ GÜÇ AŞAMALARI

Yüksek ve düşük taraftaki MOSFET'leri ve sürücüleri tek bir pakette birleştirmek için 12+2 güç aşaması kullanarak en yeni AMD işlemcilerin talep ettiği güç ve verimliliği sağlar.

3. ALAŞIMLI BOBİN VE KAPASİTÖR

Yüksek sıcaklıklara dayanabilecek şekilde geliştirilen üst düzey bobinler ve dayanıklı kapasitörler, sektör standartlarından %110'a kadar daha fazla performans sağlar

4. 6 KATMANLI PCB

6 katmanlı PCB, genel sistem kararlılığını artırmak ve işlemciye daha fazla hız aşırtma alanı sağlamak için VRM'lerin etrafındaki ısıyı hızla dağıtır.

5.jpg

ROG Strix B550-F Gaming, göz alıcı estetiğiyle birlikte oyuncu kimliğinizi Strix ruhuyla gözler önüne seriyor. Yeni nesil çarpık ROG göz logosu ve girintili siber metin deseni Giriş/Çıkış kalkanının üzerine kazınmış. Bu yeni tasarımlar, ROG Strix'i cesurca geleceğe taşıyor ve serinin oyun köklerini açıkça yansıtıyor.

resim_2023-03-05_204214592.png
performance.jpg
resim_2023-03-05_204320432.png

Benim gibi anakart, işlemci ve psu kabloları arasında kaybolmaktan korkan biri bile gayet iyi şekilde sistemi tekrar topladı.

İşlemcim Ryzen 5 5600x

Ramlari 32 gb'a yükselletim 4 slotuda kullanıyorum.
(4 x Corsair 8 GB RGB PRO SL 3200 Mhz CL16)

Bundan önce sırf giriş seviyesi anakart kullanıyorum diye sıvı soğutmaya çok para verip cpu_pump ve rgb bağlantısıyla uğraşmamak istememiştim ama bu anakartta hiç böyle bir derdiniz olmuyor.
(Corsair h100i Elite Capellix 240mm)

Sata ssd almayı düşünüyordum lakin m.2 ile aralarında fiyat olarak çok bir fark olmadığına kendime ikna edip 2 m.2 slotlu bir anakarta yöneldim.

SİSTEM FOTOĞRAFLARI

WhatsApp Image 2023-03-05 at 20.14.17.jpeg

WhatsApp Image 2023-03-05 at 20.14.17 (1).jpeg

WhatsApp Image 2023-03-05 at 20.14.17 (2).jpeg

WhatsApp Image 2023-03-05 at 20.14.18.jpeg

WhatsApp Image 2023-03-05 at 20.14.18 (1).jpeg

Mesaj otomatik birleştirildi:

TEK SIKINTISI ARMOURY CRATE programı CORSAİR'İN programıyla ÇAKIŞIYOR...

resim_2023-03-05_210312036.png

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,465
İsim
uwu
hayırlı olsun

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,116
İsim
Osman
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar

Theaks81

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Ali Kemal Solak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

mrtks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mert Kısa

ve

https://rog.asus.com/tr/motherboards/rog-strix/rog-strix-b550-f-gaming-model/ den yararlanılmıştır.
Hocam corsair icue'yi rgb olarak devreden çıkartmak için yolu söyliyim size;
C:\Program Files\Corsair\CORSAIR iCUE 4 Software\plugins
Buradaki asus klasörünü silip programları tekrar çalıştırın. Icue anakarta falan salça olmayı bırakacak :)

-xxx-

80+

♦️Asus B450 mk-2 anakart kullanıcısıydım. Giriş seviyesi olan bu kart artık işimi görmemeye başlayınca daha önce takip ettiğim B550 indirime girince 3620 liraya Vatan Bilgisayardan bu kartı aldım.

❗PCIe® 4.0, Çift M.2, USB 3.2 Gen 2 Type-C® plus HDMI™ 2.1 ve DisplayPort 1.2 çıkışı mevcut,

❗Oyuncu sisteminizi daha kolay yapılandırmanıza yardımcı olan AI Ağ Bağlantısı ve kullanımı kolay görsel arayüze sahip UEFI BIOS aracı

❗Rakipsiz Kişiselleştirme: ASUS'a özel Aura Sync RGB aydınlatma, RGB başlık ve Gen 2 adreslenebilir başlıklar.

Dijital güç kontrolü ve bir dizi güç aşamasıyla Strix B550-E Gaming, en yeni AMD işlemcileri kontrol edecek güce sahip.

ProCool soket, PSU güç hatlarıyla temas için sıkı kurallara uyularak üretildi. Bağlantının düşük öz direnci, sıcak noktalar oluşmasını engelleyerek güvenilirliği artırıyor.

2. EŞLİ GÜÇ AŞAMALARI

Yüksek ve düşük taraftaki MOSFET'leri ve sürücüleri tek bir pakette birleştirmek için 12+2 güç aşaması kullanarak en yeni AMD işlemcilerin talep ettiği güç ve verimliliği sağlar.

Yüksek sıcaklıklara dayanabilecek şekilde geliştirilen üst düzey bobinler ve dayanıklı kapasitörler, sektör standartlarından %110'a kadar daha fazla performans sağlar

4. 6 KATMANLI PCB

6 katmanlı PCB, genel sistem kararlılığını artırmak ve işlemciye daha fazla hız aşırtma alanı sağlamak için VRM'lerin etrafındaki ısıyı hızla dağıtır.

ROG Strix B550-F Gaming, göz alıcı estetiğiyle birlikte oyuncu kimliğinizi Strix ruhuyla gözler önüne seriyor. Yeni nesil çarpık ROG göz logosu ve girintili siber metin deseni Giriş/Çıkış kalkanının üzerine kazınmış. Bu yeni tasarımlar, ROG Strix'i cesurca geleceğe taşıyor ve serinin oyun köklerini açıkça yansıtıyor.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Benim gibi anakart, işlemci ve psu kabloları arasında kaybolmaktan korkan biri bile gayet iyi şekilde sistemi tekrar topladı.

İşlemcim Ryzen 5 5600x

Bundan önce sırf giriş seviyesi anakart kullanıyorum diye sıvı soğutmaya çok para verip cpu_pump ve rgb bağlantısıyla uğraşmamak istememiştim ama bu anakartta hiç böyle bir derdiniz olmuyor.

Sata ssd almayı düşünüyordum lakin m.2 ile aralarında fiyat olarak çok bir fark olmadığına kendime ikna edip 2 m.2 slotlu bir anakarta yöneldim.

SİSTEM FOTOĞRAFLARI

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

hocam b550-f ile b550-e arasındaki fark nedir

Arsek

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
914
İsim
mehmet yahya kara
İlgilendiği Kategoriler
ISS önerilerinde, Driver ile ilgili konularda, Donanımsal herhangi bir arızada etiketlerseniz seve seve yardımcı olurum
Discord
.arsek

2. EŞLİ GÜÇ AŞAMALARI

4. 6 KATMANLI PCB

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

İşlemcim Ryzen 5 5600x

SİSTEM FOTOĞRAFLARI

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
rx6600 mü kullanıyorsunuz

Theaks81

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Ali Kemal Solak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam corsair icue'yi rgb olarak devreden çıkartmak için yolu söyliyim size;
C:\Program Files\Corsair\CORSAIR iCUE 4 Software\plugins
Buradaki asus klasörünü silip programları tekrar çalıştırın. Icue anakarta falan salça olmayı bırakacak :)
Denerim teşekkürler

rx6600 mü kullanıyorsunuz
RX 6600xt Asus Dual

Top Bottom