Neler Yeni

Asus ROG Strix B550-F Gaming WIFI2 Anakartın desteklediği RAM

Mycrolen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mert Çapar
Bütçe
3800
Merhaba arkadaşlar, Asus ROG Strix B550-F Gaming WIFI2 5100 mHz anakartımın desteklediği RAM listesinde almak istediğim RAM'ler yok. Desteklenen RAM listeleri sürekli güncelleniyor mu? Listede yazmayıp destekleme ihtimali var mı ? Sorularıma yanıt bulmama yardımcı olursanız sevinirim sonuca göre RAM seçimi yapacağım. Almak istediğim RAM'in linkini ve listenin linkini aşağı bırakıyorum.

GazzeliAtalay

80+ Bronze
Merhaba arkadaşlar, Asus ROG Strix B550-F Gaming WIFI2 5100 mHz anakartımın desteklediği RAM listesinde almak istediğim RAM'ler yok. Desteklenen RAM listeleri sürekli güncelleniyor mu? Listede yazmayıp destekleme ihtimali var mı ? Sorularıma yanıt bulmama yardımcı olursanız sevinirim sonuca göre RAM seçimi yapacağım. Almak istediğim RAM'in linkini ve listenin linkini aşağı bırakıyorum.
Bu ramin OC potansiyeli nasıl acaba? Cl 16ya çekilir mi?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,164
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Bu RAM çok üst bir nokta, stabil çalışmama olasılığı yüksek. Gerek yok bana kalırsa.

Mycrolen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mert Çapar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum 5066 MHz bir RAM'e ihtiyacın yok çünkü işlemcin zaten 5066 MHz bir RAM'i açmana müsaade etmeyecek. 3200 veya 3600 MHz bir RAM alman daha mantıklı bir seçim olur.
Hocam bu rami alıp işlemcimin desteklediği mhz'de çalıştıramaz mıyım ? Dediğim gibi en geç yıl sonuna kadar işlemci upgrade yapcağım işlemci yenilerken tekrar RAM değiştirmek istemiyorum ve ryzen işlemciler yüksek mhzde çok daha iyi oluyor bu nedenle yüksek mhz ram almak istiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu ramin OC potansiyeli nasıl acaba? Cl 16ya çekilir mi?
Konu hakkında bilgim yok hocam yarın araştırıp bilgi veririm.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,164
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Hocam bu rami alıp işlemcimin desteklediği mhz'de çalıştıramaz mıyım ? Dediğim gibi en geç yıl sonuna kadar işlemci upgrade yapcağım işlemci yenilerken tekrar RAM değiştirmek istemiyorum ve ryzen işlemciler yüksek mhzde çok daha iyi oluyor bu nedenle yüksek mhz ram almak istiyorum
Ddr5 geliyorken çok boş bir yatirim, eli yuzu duzgun 3600 MHZ RAM işini görür.

GazzeliAtalay

80+ Bronze
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konu hakkında bilgim yok hocam yarın araştırıp bilgi veririm.
Benim bildiğim ryzen işlemciler 4400mhz son destekliyor. Oc yapılmadığı taktirde. Yada bu civarda değerlerdi ram bilgim yok

Mycrolen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mert Çapar
Ddr5 geliyorken çok boş bir yatirim, eli yuzu duzgun 3600 MHZ RAM işini görür.
Anakartımı en az 3-4 yıl değiştirmeyi düşünmüyorum ddr5'e geçmeyeceğim için elimden geldiğince ddr4 için üst düzey bir sistem oluşturmaya çalışıyorum

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,228
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Ram listesinde yazmasa da kullanabilirsin.
Asıl sorun bu Ram`i alsan da 5200Mhz göremezsin. Senin alacağın en iyi değerler o işlemci ile 3600-3733 Mhz.

Sidar...

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
215
İsim
Sidar Özel
5200mhz kadar destekliyor suanki ddr4 teknoljisi için 5000mhz cok bence fazla para vemenize gerek yok 3 4 fps için

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,769
İsim
Toxpox
En optimum performansı alabilmek için R5 3600 ile en fazla 3733MHz'de falan kullanabilirsiniz. R5 5600X gibi Zen3 bir işlemciye geçseniz bu değer maksimum 4000MHz falan olacaktır. Anakartın RAM topolojisi çok iyi değil ancak alabileceğiniz optimum değeri gayet karşılar nitelikte.
RAM alıp hız aşırtma yapmak en iyisi olacaktır. Bunun için ise çipi iyi bir RAM almalısınız. Piyasada ne çip çıkacağı bilinen en uygun RAM ise Crucial Ballistix'tir. Bu kiti hız aşırtma ile 3733MHz CL14 kullanabilirsiniz. Bundan daha iyisine bakmak istiyorsanız Samsung B-Die almalısınız.

Hız aşırtma yapmak istemiyorsanız da 3600MHz CL16 bir RAM kiti işinizi görecektir. Yüksek frekanslı RAM tercih edebilirsiniz ve sistemi stabil bir şekilde de kullanabilirsiniz ancak optimum performansı alamazsınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,389
Üyeler
163,487
Son üye
ozyuurtonur
Top Bottom