Neler Yeni

Asus Rog Strix B550-F Gaming

Esca

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
200
İsim
Can ŞİMŞEK
Bende her gün parça değiştiriyorum ama herkes öyle değil kendimiz gibi sanmayalım insanları yıllarca bilgisayarın kapağını açmayan insanlar bile var. Çoğuda genelde öyle zaten. Parça sökmeden temizleyen bir kesim var. Oldukça yüksek sayıları mesela. Parça sökerek temizleyen kesim var diğerlerine göre daha az. Parça değiştiren bir kesim var çok çok az. %70 inden fazla bir kesim parça değiştirmiyor sürekli. Bilmediklerinden değil zaten değiştirmemeleri. Bizden çok daha bilgili adamlarda var. Parça alamayıp sürekli aynı bilgisayarı kullanan.
Tomahawk kısmına gelince. F in direk rakibi zaten Tomahawk başta onu atsaydın böyle bir konuşma olmazdı. Ama Tomahawk ile Aorus Elite AX v2 arasında tercih yapacak olsam yinede Aorusu seçerdim ve bunu B550 Gaming Edge Wi-fi kullanırken söylüyorum.
imzamdada var zaten tomahawk onu atacaktım 2 sekme açıktı önümde yanlış olanı atmışım benim hatam, eskiden gigabayte b450m kullanırdım çok pişman etti beni, parça söküp takarken soketler sürekli sıkışıyor zor çıkıyor en sonunda soketin biri komple elime geldi bidahada gigabayte almadım, msi mis gibi tak sök çok kolay, çok güven veriyor, b550 tomahawk almadan öncede çok araştırdım hep + puan msi gösteriyordu iyikide almışım

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
imzamdada var zaten tomahawk onu atacaktım 2 sekme açıktı önümde yanlış olanı atmışım benim hatam, eskiden gigabayte b450m kullanırdım çok pişman etti beni, parça söküp takarken soketler sürekli sıkışıyor zor çıkıyor en sonunda soketin biri komple elime geldi bidahada gigabayte almadım, msi mis gibi tak sök çok kolay, çok güven veriyor, b550 tomahawk almadan öncede çok araştırdım hep + puan msi gösteriyordu iyikide almışım
Buna göre değerlendirme yapmıyoruz genelde. Söküp takmak fiziksel bir olay senin hatanda olabilir. Şahsen bu yüzden bir anakarta çok kötü bir yorum yapsan bile ben o yorumu değerlendirmem. Yani görmezden gelirim. Anakartın bana ne verdiği önemli benim için. 1 tane soket yüzünden böyle değerlendirme yapılmaz. Yukarda sana attığım excel dosyasında çok fazla bilgi var. Anakart ihtiyacın olduğunda kullan bence.

crucify

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Turgut Kural
Anakart güzel olduğuna eminimdirde neden 6 ay taksitle anakart alıyorsun ki bütcene uygun anakart da bakabilirsin ve ne kadar göremiyorum stoğu yok galiba.
Alışverişlerimde genellikle peşin fiyatına taksit tercih ederim, örnek olarak bu üründe ben son 3 ayı öderken benim aylık gelirim artmış olacak ürünün de fiyatı artmış olacak fakat ben aldığım tarihteki fiyata göre ödüyor olacağım. Paranın sürekli değer kaybettiğini düşününce bana mantıklı geliyor. Kişisel görüşüm tabii.

Edit: En önemli kısmı unutmuşum, böyle bakınca gereksiz görünüyor :) Taksitli harcamalarım hiçbir şekilde gelirimi geçmez, ben bu anakarta 4400 tl verdiysem o 4400 tl zaten mevcuttur ama farklı şekillerde değerlendiririm, 700 tl taksiti çıkarttığımda 3700 tl kalır ama bunu TL olarak tutmam, altın/dolar alırım veya avantajlı bir oran bulursam faize koyarım. Yani ürüne vereceğim parayı TL bazında yükseltirim. Bir sonraki taksit sonraki maaşımla ödenir ve o maaştanda belli bir kısmı yine değerlendiririm, enflasyona ezilse de yine de 6 ay içerisinde ürün bana daha ucuza gelmiş olur :)

Son düzenleme:

alperenmt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Alperen Mutgan
Sabah fiyatı ne kadardı suanki fiyatla aynı mi

Esca

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
200
İsim
Can ŞİMŞEK
git arka bahçede top sektir başka bir şey bildiğin yok belli ki
önce bi düzgün konuşmayı öğren, yanlış link koymuşum sonradan düzelttim hatta imzamda da var aynı anakartdan, ayak yapıyon felan deme sonra

Xeracula

80+ Bronze
önce bi düzgün konuşmayı öğren, yanlış link koymuşum sonradan düzelttim hatta imzamda da var aynı anakartdan, ayak yapıyon felan deme sonra
yanlış link koyduğunu düşüncelerini okuyarak mı öğrenmem gerekiyor? hem suçlusun, hem güçlü

Esca

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
200
İsim
Can ŞİMŞEK
yanlış link koyduğunu düşüncelerini okuyarak mı öğrenmem gerekiyor? hem suçlusun, hem güçlü
sen son mesajını yazmadan önce arkadaşlarla konuşurken farkettim onlarada yazdım zaten, diğer mesajları okuyarak cevap verseydin keşke, ama hata bende kusura bakmayın, sen yine de böyle hata yapanlara çıkışma herkes böyle yaparsa kaos yerine döner burası

Ahmet ER

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
245
İsim
ahmet er
merhabalar hocam asus rog model daha mantıklı bir tercih olur dayanıklık olarak görsellik olarak güç olarak daha iyi

ThE LoSt

80+ Gold
Fiyatı son zamanlarda yükselmişti şimdi yine birkaç hafta önceki seviyelere düşmüş amazonda olduğu için taksit imkanları da daha iyi sizce alınır mı? 6 taksit şeklinde alacağım
Attığın anakart kötü bir anakart değil fakat maalesef fiyatını hak etmeyen bir kart bir arkadaş gigabyte elite v2 modeli önermiş arkadaşı topa tutmuşsunuz rica ediyorum teknik bilgisi olmayan hayatında daha henüz sistem kurmamış insanların yorumlarına takılmayın

Tier A: 200A current draw on little ambient airflow, maxed out 5950X and 3950X on ambient cooling, 2700x on LN2
Asus: X570 X570-F, TUF Plus, Prime Pro, Crosshair VIII Impact, X570-I, X570-P, B550 B550-A, B550-F, TUF Pro, TUF Plus (ATX & mATX & mATX WiFi), B550-I X470 Crosshair VII Hero, B450 TUF Pro S, TUF Pro II, TUF Plus II (ATX), X370 Crosshair VI Extreme
Asrock: X570 ITX/TB3, B550 Extreme 4, Steel Legend (ATX), Velocita X470 Taichi (Ultimate), X370 Taichi, Professional Gaming
Gigabyte: X570 Aorus Ultra, Pro (ATX), B550 Aorus Elite (ATX), ITX, X470 Gaming 7
MSI: B550 A-Pro, Gaming Plus, Mortar, Pro-VC (ATX), ITX
NZXT: B550 N7

asus rog f ile gigabyte aorus elite aynı vram gücüne sahiptir Tier A 200a kadar direnç gösterebilirler aynı şekilde b550 tuf, mortar gaming plus gibi anakartlar da bu segmenttedir. fiyat performans olarak gaming plusun eli güçlü değerlendirebilirsiniz.

Top Bottom