Neler Yeni

ASUS Rog Strix G16 BIOS Eski Sürümü Nasıl Yüklerim ?

Alturan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Salim Enes Alturan
Merhaba, ASUS Rog Strix G16 G614JV cihazımda dün MyAsus üzerinden BIOS (331) güncellemesi yaptım. Ancak cihazda bazı hatalar meydana gelmeye başladı. Bu yüzden BIOS’ u eski sürümüne döndürmek istiyorum. ASUS un sitesinden usb ye yükleyerek yapmayı denedim fakat “selected file is not a proper bios” hatası alıyorum. Yardımcı olabilir misiniz ?

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Mert Güler
Bende 2 rog G614JV var ikisine de yükledim sorun yaşamadım sen nasıl bir sorun yaşadın ?

Alturan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Salim Enes Alturan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende 2 rog G614JV var ikisine de yükledim sorun yaşamadım sen nasıl bir sorun yaşadın ?
BIOS 331 e güncelledikten sonra ekranda yeşil nokta/çizgiler belirmeye başladı. O yüzden 330 a döndürerek bir kontrol etmek istedim. Çünkü daha önce yoktu böyle bir şey, güncelledikten sonra meydana geldi. Ancak geri yükleme işleminde dosyayı oku dediğimde "selected file is not a proper bios" hatası alıyorum.

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Mert Güler
Anladım geri dönüşü sadece servis yapabilir diye biliyorum ama servise göndermeden önce bios üzerinden restore default yapın o şekilde deneyin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aldığınız yeşil çizgilerin biosla alakalı olduğu sanmıyorum ama yine de fotoğraf atabilir misiniz ?

Alturan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Salim Enes Alturan
Anladım geri dönüşü sadece servis yapabilir diye biliyorum ama servise göndermeden önce bios üzerinden restore default yapın o şekilde deneyin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aldığınız yeşil çizgilerin biosla alakalı olduğu sanmıyorum ama yine de fotoğraf atabilir misiniz ?
Resimlerde ekranın sol tarafında olan yeşil çizgiler. Sabit değiller, mesela tamamen siyah ekran da hiç çıkmıyor. Ekrana bağlı olarak farklı konumlarda beliriyor. Dün sürekli değildi mesela bazen ekran temizdi bir süre sonra yeşil çizgiler beliriyordu.

Ekler

• ROG 1.jpg
    ROG 1.jpg
    227.4 KB · Hit: 3
  • ROG 2.jpg
    ROG 2.jpg
    88.7 KB · Hit: 3

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Mert Güler
Yabancı forumları gezdim son bios güncellemesinde bu sorunları yaşanları görmedim bikaç şey yapmanı isteyecem
1-Bios default yap dene olmaz ise
2-Biostan ekran modu kısmı olması lazım inglizce olarak ne yazıyordu hatılamıyorum varsayılan olarak Dynamic te , o ayarı armoury creatte bulunun ultimete moduna almak için dgpu olarak ayarlayıp deneyin yine olmaz ise
3-ekran kartı sürücülerini ddu ile kaldırıp tekrar deneyin

Alturan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Salim Enes Alturan
Yabancı forumları gezdim son bios güncellemesinde bu sorunları yaşanları görmedim bikaç şey yapmanı isteyecem
1-Bios default yap dene olmaz ise
2-Biostan ekran modu kısmı olması lazım inglizce olarak ne yazıyordu hatılamıyorum varsayılan olarak Dynamic te , o ayarı armoury creatte bulunun ultimete moduna almak için dgpu olarak ayarlayıp deneyin yine olmaz ise
3-ekran kartı sürücülerini ddu ile kaldırıp tekrar deneyin
Maalesef, denedim hepsini ama işe yaramadı.

Top Bottom