Neler Yeni

ASUS ROG STRIX G18 SORUNLU MU?

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Milleti yanıltmaktan başka bir iş yaptığı yok zaten 😀 Ben de g16 yı kullanıyorum en ufak bir sorun yok. Çok övdüğü omen laptop forumlarda sorun ile dolu :)
Üniversitede teoride gördüğü 2 3 teknik kelime Asus mühendislerine ahkam kesmesi komedi ötesi 😂
Kendi üniversite mezuniyet belgeni atarsan konuşuruz yine :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hamza hocam bütün asus konularına spawnlanıyor :D
Beni etiketliyorlar :D

G16 aldım oldukça memnunum, başlangıçtaki coil whine harici hiç bir sorunu yok o da bir sorun olarak sayılmıyor. Üstteki arkadaşın dediği gibi ışık sızmasıda yok. Batarya, mazleme kalitesi ve sıcaklık olarak gerçekten muazzam bir cihaz. Düşük fan sesiyle piyasadaki çoğu laptopun tam fan ile soğutamayacağı kadar soğuk çalışıyor, İade ettiğim victus ilk dakika tam fanda 101 görüyordu :D.
Hamza hocam bütün asus konularına spawnlanıyor :D alırken beni de baya düşündürmüştü ancak şuan bozulsa gider tekrar aynısını alırım. Cihaz mü kem mel.
Dynamic boost olayı çözüldü mü ? Ayrıca redditte görüyorum insanlar pc kilitlenmesi ve chromeda flaşlama sorunu yaşıyormuş.
Bir kaç kişinin de bios güncellemesinden sonra fanların yeterince dönmeyip ısındığından şikayet ettiğini okudum.
Bir de renkler sürekli değişiyormuş, video izlerken ton sürekli yoğunlaşıp azalıyormuş.

Son düzenleme:
En İyi Cevap
3

Dynamic boost olayı çözüldü mü ? Ayrıca redditte görüyorum insanlar pc kilitlenmesi ve chromeda flaşlama sorunu yaşıyormuş.
Bir kaç kişinin de bios güncellemesinden sonra fanların yeterince dönmeyip ısındığından şikayet ettiğini okudum.
Hocam sadece ilk aldığımda mavi ekran sorunu vardı, oda bozuk bir thunderbolt driverından kaynaklıydı sildim o günden beri mavi ekran yemiyorum. İlk açılıştaki coil whine harici hiç bir şey yok şuan. Dynamic boost içinde diğer konuda bir arkadaş açıklama yapmıştı o yüzden denemeyi bıraktım. Oldukça memnunum şuan. Ama turbo ve performans modu arasında bir değişiklik var mı hiç denemedim ona bir bakayım.

Existentia

80+ Silver
Ben rog strix g18 g814jz modeli ile ilgileniyorum kanka
Hocam 4070li olanını 52.000 TL'ye almıştık isterseniz ona bakın

Hocam sizin ofise hangi g18 alındı 4080 li mi 4070 li mi veya başka versiyon mu? Ve bilgisayarı tam yükte zorladılar mı hiç
4070li olan hocam, zevk için hogwart legacy yükledik aktı ayrıca sanal makina o bu falan derken baya yüksek yükte kullanıyoruz ses bile çıkarmıyor öyle diyim tabi biz kıyası eski msi titana göre yapıyoruz o çok gürültülü çalışıyordu emekliye ayırdık kapanmaya başlayınca

Bir de renkler sürekli değişiyormuş, video izlerken ton sürekli yoğunlaşıp azalıyormuş.
Reklama gerek var mı sence? Neyin derdindesin? Ortada ispatlık bir konu mu var? Tezini açık açık söyle ortaya iddia koy çürüteyim seni istersen :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Ömer acar
Hocam 4070li olanını 52.000 TL'ye almıştık isterseniz ona bakın

4070li olan hocam, zevk için hogwart legacy yükledik aktı ayrıca sanal makina o bu falan derken baya yüksek yükte kullanıyoruz ses bile çıkarmıyor öyle diyim tabi biz kıyası eski msi titana göre yapıyoruz o çok gürültülü çalışıyordu emekliye ayırdık kapanmaya başlayınca
Kanka 4070 ile 4080 arasında 300 dolar fark var. 300 için 4080 tercih ederim ya alırsam.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Reklama gerek var mı sence? Neyin derdindesin? Ortada ispatlık bir konu mu var? Tezini açık açık söyle ortaya iddia koy çürüteyim seni istersen :)
Üniversite diplomanla gel muhatap alayım seni :), ilk 300k ya bile girememiş konuşuyor.

Üniversite diplomanla gel muhatap alayım seni :), ilk 300k ya bile girememiş konuşuyor.
Hayal edemeyeceğin noktada olduğuma emin olabilirsin. Forum ortamında diploma paylaş demen seviyeni gösteriyor. Konu diplomaya nasıl geldi? Seni işe alabilecek pozisyonda çalışıyorum. Sen bütün bilgilerini paylaş. Buraya söz ver. İddia ettiğin şeyi (300k üstü veya diplomasız) çürütürsem ortaya o sorunlu Asus ile davalık olduğun laptopunu forumda ihtiyaç sahibi bir arkadaşa bedelsiz gönderme sözünü ver ben de istediğini paylaşayım olur mu ? 300k yı referans göstererek seviyeyi, okuduğun veya mezun olduğun üniversiteyi belli ettin zaten:) Tepelere çıkman lazım benimle muhatap olabilmen için. Forumu daha fazla kirletmemek adına özelden yazabilirsin.

Son düzenleme:

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,426
İsim
Bilal Tepe

Arkadaşlar ben bu aleti uzun zamandır takip ediyordum stoğa düşmesini falan. Ancak yorumlarının çoğunda monitörde sıkıntılar olduğunu fark ettim. Linkte yorumlarda mevcut fotoğraflarda göreceksiniz. Sizce kronik bi sorun mu bu. Alınır mı yine de ?
Rog laptop alma sen alienware omen e yönel kardeşim beni dinle yıllardır laptop kullandım Asus rog 4 cihaz kullandım 3 ünde coil whine vardı onu geçtim cihazın mühendisliği çok garip ekran kartını soğutuyor işlemci soğutmuyor ben önermiyorum rog falan çok dilim yandı

Kullanıcılarin attığı fotolar assagida inersenn alan kişilerin yorumunu görürsün 40 kişi 3 yıldız vermiş toplam oran Asus rog baykuş gözü alcagina alienware uzaylı kafası al daha iyi

Ekler

• Screenshot_20230402_083051_Chrome.jpg
    Screenshot_20230402_083051_Chrome.jpg
    831.2 KB · Hit: 53
  • Screenshot_20230402_083044_Chrome.jpg
    Screenshot_20230402_083044_Chrome.jpg
    423.3 KB · Hit: 56
Son düzenleme:

GRDL

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mehmet Gürdal
Ben bi daha asus almam, HP OMEN my love :love:

Alakası yok, asus sitesinde belirtmeliydi. Ürün kusurlu, adaptörü yetersiz koydukları için 120W ekran kartını 100W kullanmak zorunda kalıyorum. Bataryadan güç çeken bir tasarım yapıyorsa da MSİ gibi belirtmesi lazım.

Satıcı iade almıyor, asus mühendislik hatasını kabul etmiyor.

Bir daha asus almam da önermem de. :)

Bütün dünyada bu şekilde, amerikada ama değişimini sağlamışlar sorunu fark edildikten sonra, oradaki artık ürünler Türkiyede satılıyor.

Ekran 2k
3060 (120W) ama adptör yetmediği için 100W, pil azalmasın dersen 80W kullanmak zorundasın.
Ryzen 7 6800HS (35W)
16 ram
1TB ssd
"Asus alınmaz " diyerek biraz aşırı tepki verdiğini düşünüyorum (kullandığın hp omen'in reddit sayfası sorunlar ile dolu; şişen bataryalar (wtf?) Klavye sorunları, menteşe sorunları vs. Ama teknik olarak bu tepkiyi vermekte haklısın. Asus Türkiye müşteri ile daha yakın olmalı. HER firma müşterilerine saygı göstermeli.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
300k yı referans göstererek seviyeyi, okuduğun veya mezun olduğun üniversiteyi belli ettin zaten:)
Mühendislik barajını kastetmiştim, yks sınavını görmediğin için bilmemen çok normal :)
Seni işe alabilecek pozisyonda çalışıyorum.
Çalıştığın yerin bütçesi benim maaşımı karşılamaya yetmez :), ki ben çalışacağın yere gelecek olsam muhatapım sen olmazsın, proje müdürü olur :)
Hayal edemeyeceğin noktada olduğuma emin olabilirsin.
Üniversite mezunu bile değilsin, maksimum 8-12k kazandığın bir iştesin. sjakgjaesklgljkşase.

Forumu daha fazla kirletmemek adına özelden yazabilirsin.
Forumumu kirletme diye seni engelliyorum, boş yapmaya devam ediyorsun. Vasıfsız birisin.

"Asus alınmaz " diyerek biraz aşırı tepki verdiğini düşünüyorum (kullandığın hp omen'in reddit sayfası sorunlar ile dolu; şişen bataryalar (wtf?) Klavye sorunları, menteşe sorunları vs.
HP bir sorun yaşadığında eğer modelde kronik bir sorun varsa (20 cihaz aynı şikayet ile geldiyse) bir üst model ile değişimini sağlıyor. Şişen bataryalar konusunda da aynı hizmetten faydalanabiliyorsun. kronik 1660Ti pavliondan omen 3070 vermişlerdi bana.

Ve dediğim gibi forumun amacı tecrübelerimizi paylaşmak. Ben bunu yaşadım sen de bil diyorum o kadar, siz neden bu kadar takıntılı hale geldiniz onu çözemiyorum.
Bu arada batarya şişmesi vs sorunlarından bahseden https://www.reddit.com/r/HPOmen/new/ insanlar göremedim. Nereden baktınız acaba ?
Kronik miymiş sorun ?
Çünkü ROG forumu dynamic boost açılmıyor, slutter oluyor, yükte batarya azalıyor, armoury create bilgisayarı yavaşlatıyor gibi şikayetlerle direkt olarak dolu.
Aynı sorunlardan muzdarip olduğum için
Bende kendi APP imi yazmak zorunda kaldım.
1680426172566.png

Benim armoury create im şimdi bu :D, asususun uygulaması çöp gibi olduğu için.

Son düzenleme:

GRDL

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mehmet Gürdal
Mühendislik barajını kastetmiştim, yks sınavını görmediğin için bilmemen çok normal :)

Çalıştığın yerin bütçesi benim maaşımı karşılamaya yetmez :), ki ben çalışacağın yere gelecek olsam muhatapım sen olmazsın, proje müdürü olur :)

Üniversite mezunu bile değilsin, maksimum 8-12k kazandığın bir iştesin. sjakgjaesklgljkşase.

Forumumu kirletme diye seni engelliyorum, boş yapmaya devam ediyorsun. Vasıfsız birisin.

HP bir sorun yaşadığında eğer modelde kronik bir sorun varsa (20 cihaz aynı şikayet ile geldiyse) bir üst model ile değişimini sağlıyor. Şişen bataryalar konusunda da aynı hizmetten faydalanabiliyorsun. kronik 1660Ti pavliondan omen 3070 vermişlerdi bana.

Ve dediğim gibi forumun amacı tecrübelerimizi paylaşmak. Ben bunu yaşadım sen de bil diyorum o kadar, siz neden bu kadar takıntılı hale geldiniz onu çözemiyorum.
Bu arada batarya şişmesi vs sorunlarından bahseden https://www.reddit.com/r/HPOmen/new/ insanlar göremedim. Nereden baktınız acaba ?
Kronik miymiş sorun ?
Çünkü ROG forumu dynamic boost açılmıyor, slutter oluyor, yükte batarya azalıyor, armoury create bilgisayarı yavaşlatıyor gibi şikayetlerle direkt olarak dolu.
Aynı sorunlardan muzdarip olduğum için
Bende kendi APP imi yazmak zorunda kaldım.
Alıntıyı görüntüle
Benim armoury create im şimdi bu :D, asususun uygulaması çöp gibi olduğu için.
Ben takıntı falan yapmıyorum. Tam tersine size hak veriyorum.
Sizin yorumunuza zıt görünen yorum yapmamın sebebi bizim yorumlarımızı okuyan 3. Şahıslara faydalı bilgi verme istediğim için.
Ben şahsen hiç bir markanın kusursuz ya da kronik sorunları olduğunu düşünmüyorum. Asus'un zayıf olan yanı genel olarak iyi performans veren ürün portföyünde adeta çürük elma gibi çıkan sorunları olan tek tük ürünler. Asus Türkiye bu konuda biraz daha hassas davranabilir. Ayrıca klavyelerinin tasarımı biraz sıkıntılı; boyası çıkabiliyor; 20 binlik tuf gaming de de 100 binlik rog strix te de aynı klavye var.
Hp'nin eski modellerinde bazı sorunları olduğunu biliyoruz ve yeni olanlarda da vardı eminim.
Lenovo en çok başarılı olan ama bir o kadar da baş ağrısı yapan bir marka. 5 ve 6. Nesil legion modellerinde epey kullanıcı şikayeti var.

Bu soruların bir tek markaya özgü olduğunu düşünmüyorum, aksine her markada var ve iyi ya da kötü şekilde çözüyorlar.

Ne işle meşgulsünüz? Yaptığınız uygulama oldukça iyi görünüyor.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Hp'nin eski modellerinde bazı sorunları olduğunu biliyoruz
Pavilion serilerinde evet. O yüzden yeşil pavilion serisini Victus ile yenilediler. (victuslar eski omen kasası). Yeni omenler konusunda da RTX serisi çıkalı kronik sorun denecek bir şey görmedim açıkçası.
yeni olanlarda da vardı eminim.
Kronik miydi tüm yeni asus rog serileri gibi? Değildi diye bilyorum. Çünkü dünyada en çok pazar pahı HP de , elbet alıp sorun yaşayan gelirdi foruma görürdük.
Ayrıca klavyelerinin tasarımı biraz sıkıntılı; boyası çıkabiliyor; 20 binlik tuf gaming de de 100 binlik rog strix te de aynı klavye var.
Elin yağını silmeden dokunursan çok normal boya çıkması.
tek tük ürünler.
Tek tük ürün dediğiniz Strix G15 2021 2022 2023 serileri, zephrus g15 2021 2022 2023 serileri. G14 çok güzel çıktı ona lafım yok. M16 keza öyle. Ama 6 seri de aynı sorundan muzdarip olmamalı. MAXP diye alıyorsun bilgisayarı, dynamic boost çalışmıyor, işlemciye güç yetmiyor. Aynı fiyata daha iyi performans sunan OMEN serisi var. Gidip asus almak bilmiyorum.
Bu arada bu yeni 2023 modelleri sallıyorum zephyrus g16 4050 li model 26-28k olsa, sounlarına rağmen alın derim. Çünkü alacağınız performans 28k lık pc ler ile aynı. gibi gibi...
iyi ya da kötü şekilde çözüyorlar.
Asus tarafı kanıtlamama rağmen çözmüyor. (Türkiye'de)

Ne işle meşgulsünüz? Yaptığınız uygulama oldukça iyi görünüyor.
Mekatronik mühendisiyim, Robotik. Yazılım, Elektrik, Makine hepsinden anlarım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,795
Üyeler
167,719
Son üye
kemalllll
Top Bottom