Neler Yeni

ASUS ROG STRIX G18 SORUNLU MU?

Alıntıyı görüntüleRobot cevabı.

Omen 4080 ne alaka, bana 4060 lar arasındaki farkı söyleyin.

Ayrıca ben 330W 4080 e gücü %100 yetecek demiyorum. Nereden çıkardınız anlamadım. Ama güzel bir örneğim var bu konuda. Benzer tüketim değerlerine sahip omen 4090. Buyrun :) , cyberpunkta işlemci 80W, Ekran kartı 165W çalışıyor.

ah be rog cyberpunkta 150W ekran kartı ve 50W işlemci çalıştırıyor. Yazık paranıza gerçekten :)

Kanıt istiyordunuz buyrun. klişe cevabı ne alaka :) Ne demesini bekliyordun?
Alıntıyı görüntüleRobot cevabı.

Omen 4080 ne alaka, bana 4060 lar arasındaki farkı söyleyin.

Ayrıca ben 330W 4080 e gücü %100 yetecek demiyorum. Nereden çıkardınız anlamadım. Ama güzel bir örneğim var bu konuda. Benzer tüketim değerlerine sahip omen 4090. Buyrun :) , cyberpunkta işlemci 80W, Ekran kartı 165W çalışıyor.

ah be rog cyberpunkta 150W ekran kartı ve 50W işlemci çalıştırıyor. Yazık paranıza gerçekten :)

Kanıt istiyordunuz buyrun.
Yapay zekanın klişe cevap vermesini neden paylaştın? Ne cevap vermesini bekliyordun ki :)
Rtx 4060 için 330 Watt koyuyor ise rtx 4080 için 400 watta yakın koyması gerekmez mi sence? Asus fiyat politikası gereği uygun adaptörü koymuş geçmiş. 330 koymasını gerektirecek bir durum yok yani.

Kıyas yapacağın video aynı kanalda aynı sahnede fps ve Watt değerlerini görerek yorum yapılabilir. Watt arttıkça fps artmıyor bunu kafana kazı artık. Asus daha çevreci takılıyor demek ki:) boş yere ısınmıyor, pilin ömründen yemiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

XMG NEO is able to max out the GPU power consumption of the RTX 40-series laptop GPUs (140 W for RTX 4060/4070, 175 W for RTX 4080/4090) in synthetic stress tests (e.g. FurMark). However, according to the NVIDIA specifications, the actual GPU power consumption depends on the type of workload. Therefore, the power consumption may be below (sometimes significantly lower) than the specified TGP and Dynamic Boost power draw values and is defined by NVIDIA.

Neden bu kısmı kesip çıkardınız :) İşinize mi gelmedi ?
Bu kısım benim yazdığım ile birebir aynı. İngilizcen yetersiz galiba :) sentetik testlerde ayar yaparak max tdp görebilirsin diyorum zaten. Ki ilgili makale özgü yazılmamış. 4 serisi ekran kartlarının mimarisini anlatıyor ( tabi anlayana)
Uzatmaya gerek yok daha fazla. Okuyan zaten anladı.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Watt arttıkça fps artmıyor
Aynen :) , kasadaki 4090 o yüzden yüksek watt istiyor zaten değil mi ?
Ben yeterince cevabımı verdim, kanıt sundum.

Ekstra kare hızı öyle aman aman elbette vermeyecektir 25W o kadar fark etmiyor anahtarlama düzeni yüzünden, ama onların değinmediği kısım %99 fps ve cpu gücü. Eğer ekran kartına güç yettirmek için işlemciden güç çalarsan bunun bir anlamı kalmaz.

Yani neden fazla güç potansiyeli istemeyesin ki, hele ki arasındaki fiyat farkı bu kadar azken.

1680469651292.png

İşlemciyi ne kadar besleyebiliyorsan o kadar güç çıkartırsın. 157W a kadar yolu var :)

Sorduğum tek bir şeye bile düzgün cevap veremdiniz, her soruma soru ile karşılık verip safsata yaptınız sadece. Teşekkürler :)

Okuyan zaten anladı.
Kesinlikle katılıyorum. Doğru bir şey ilk kez söylediniz.

Aynen :) , kasadaki 4090 o yüzden yüksek watt istiyor zaten değil mi ?
Ben yeterince cevabımı verdim, kanıt sundum.

Ekstra kare hızı öyle aman aman elbette vermeyecektir 25W o kadar fark etmiyor anahtarlama düzeni yüzünden, ama onların değinmediği kısım %99 fps ve cpu gücü. Eğer ekran kartına güç yettirmek için işlemciden güç çalarsan bunun bir anlamı kalmaz.

Alıntıyı görüntüle

İşlemciyi ne kadar besleyebiliyorsan o kadar güç çıkartırsın. 157W a kadar yolu var :)

Sorduğum tek bir şeye bile düzgün cevap veremdiniz, her soruma soru ile karşılık verip safsata yaptınız sadece. Teşekkürler :)
Yazışmaları bağımsız okuyan dış bir göz haksız olduğunu anlayacaktır. Soru soran, konuyu farklı yere getiren sensin.
Elindeki memnun olmadığın Asus laptopu hayır işleyip birine hediye etmek istediğinde bana yazarsın. Onun dışında yazma daha :)

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Onun dışında yazma daha :)
TM, snde yzma slkgaslegklşase

Asus laptopu hayır işleyip birine hediye etmek istediğinde bana yazarsın.
Ben öğrenci halimle şuan bunu yapamam, ama gelecekte yapmayı çok istiyorum. Benden kat be kat para kazanan sizin böyle bir hayır işlemeniz çok daha rahat olacaktır. Aynı performansı sizden de bekliyorum.

Son düzenleme:
TM, snde yzma slkgaslegklşase

Ben öğrenci halimle şuan bunu yapamam, ama gelecekte yapmayı çok istiyorum. Benden kat be kat para kazanan sizin böyle bir hayır işlemeniz çok daha rahat olacaktır. Aynı performansı sizden de bekliyorum.
Hakkımda asılsız ithamlarda bulunan sen oldun ama. İspatlaman durumunda hediye edeceğimi söyledim zaten :) Aksi taktirde senden bir şeyler çıkmalı ki ders olsun bu durum.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Laptop sorduk kavga ettiniz aga olmadı
Kavga değil ya, forum tartışması böyle olur. :D

Sen okuyup olumlu yada olumsuz yorumunu al, kafanda fikir oluşsun tamam. Önemli olan da o.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Ömer acar
Kavga değil ya, forum tartışması böyle olur. :D

Sen okuyup olumlu yada olumsuz yorumunu al, kafanda fikir oluşsun tamam. Önemli olan da o.
Kankam HP nın sadece kendi mağazasından internetten sipariş verebiliyorum Amerika'da. Bu bana gelmez benim bir adresim yok çünkü orada. Mağaza satışı yok suan. Asusun istediğim modelinde şuan sıkıntılar olduğunu görüyorum ileride çözeceklerdir ama benim onu bekleyecek vaktim de yok. O yüzden başka modeller bakıyorum. Mesela bunun hakkında bi fikriniz var mı;

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
bana gelmez benim bir adresim yok çünkü orada.
gittiğinde hp storelardan alabilirsin. Sıkıntı olmaz.

Kankam HP nın sadece kendi mağazasından internetten sipariş verebiliyorum Amerika'da. Bu bana gelmez benim bir adresim yok çünkü orada. Mağaza satışı yok suan. Asusun istediğim modelinde şuan sıkıntılar olduğunu görüyorum ileride çözeceklerdir ama benim onu bekleyecek vaktim de yok. O yüzden başka modeller bakıyorum. Mesela bunun hakkında bi fikriniz var mı;

Aorus modelini 2 hafta kullanma şansım oldu. Çok beğenmiştim. Ama güncelleme tarafı pek iyi değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Ömer acar
gittiğinde hp storelardan alabilirsin. Sıkıntı olmaz.

Aorus modelini 2 hafta kullanma şansım oldu. Çok beğenmiştim. Ama güncelleme tarafı pek iyi değil.
Şuan stokta yok HP olan bakalım nasip gittiğimde olur mu. En olmadı aorus model alırım bunların da fiyatı uçuk değil. Teşekkürler kral

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Şuan stokta yok HP olan bakalım nasip gittiğimde olur mu. En olmadı aorus model alırım bunların da fiyatı uçuk değil. Teşekkürler kral
Bu arada HP olmazsa lenovo serilerinden de alabilirsin gözüne kestirdiğin varsa.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,314
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Biraz uzun oldu ama çoğu kişi anlar buradan sonra. Gece yorgunluğu ile hata yapmış isem affola lütfen düzeltmesini yapın.

DB için konuşacağım. Mantık basit. 140W ekran kartınız var, Kartınızın da boost hızı 2500 MHz olsun.

Furmark 1920x1080 0x MSAA açtınız. Kart 140W çekiyor, frekans hızları da 2200 MHz civarında.
Sonra God Of War açayım dediniz. Açtınız en yüksek ayarlar bir baktınız sizin 140W kart 120W çekiyor. Frekans hızlarınız ise 2500 MHz lerde ama siz buna dikkat etmediniz.

POWER LİMİT dediğimiz şey kartın çekeceği güç değil kartın maksimum çekebileceği güçtür. Dynamic Boost ise o power limite ek yapar.

Bu yazdığım senaryo OLMASI GEREKEN senaryodur. Eğer kartınız furmarkda 2000 MHz 120w civarı oyunda da 120W 2300 MHz falan ise bir sorun var demektir. Eğer kartınız furmarkta 2000 MHz 120W oyunda 2500 MHz 120W ise yine bir sorun vardır ama oyuncuysanız etkilenmezsiniz. Lakin sorun vardır.

Bunu çok kısa şekilde 6600XT de kanıtlayayım 4 görsel ile. (Power limit barını Dynamic Boost gibi kullanacağım) - 2700 MHz olması gereken olarak var sayacağız. (Kendi kartım da şansa bala 140W civarında bu arada anlatması kolay olacak)
1366x768 Furmark testi sırası ile 0x ve x8 MSAA da yapıldığında: (Oyun senaryoları x8)
Gördüğünüz gibi kart 137W da ve 2200 MHz civarında.

Görsel 1
1680487110657.png

Dynamic boost açtığımızı varsayalım (barı arttıracağım)
Kart hala maks frekans olan 2742' ye ulaşamadı. Bu durumda DB ile bile power yetmiyor demek.
Görsel 2
1680487182336.png

Şimdi ise oyun simule edelim: Gördüğünüz gibi frekans vaat edilene çok yakın. İşte bu OLMASI GEREKEN veya OLABİLECEK senaryo idi.

Görsel 3
1680487313636.png

Olmaması gereken senaryo ise 1. Görsel ve bu mesajın altındaki 4. Görseldir.

Görsel 4

Oyunda kart boost hızına ulaşamadı

1680487396754.png

Bu durumda Dynamic Boost olmadığı veya çalışmadığı için tam performansa ulaşamadık

Son düzenleme:
Top Bottom