Neler Yeni

ASUS ROG STRIX G18 SORUNLU MU?

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Ömer acar
Aga o kadar şey yazdınız ki laptop almaktan vageçicem az kalsın 😀

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Ömer acar

Peki bu modeller hakkında bi fikriniz var mı?

Ben takıntı falan yapmıyorum. Tam tersine size hak veriyorum.
Sizin yorumunuza zıt görünen yorum yapmamın sebebi bizim yorumlarımızı okuyan 3. Şahıslara faydalı bilgi verme istediğim için.
Ben şahsen hiç bir markanın kusursuz ya da kronik sorunları olduğunu düşünmüyorum. Asus'un zayıf olan yanı genel olarak iyi performans veren ürün portföyünde adeta çürük elma gibi çıkan sorunları olan tek tük ürünler. Asus Türkiye bu konuda biraz daha hassas davranabilir. Ayrıca klavyelerinin tasarımı biraz sıkıntılı; boyası çıkabiliyor; 20 binlik tuf gaming de de 100 binlik rog strix te de aynı klavye var.
Hp'nin eski modellerinde bazı sorunları olduğunu biliyoruz ve yeni olanlarda da vardı eminim.
Lenovo en çok başarılı olan ama bir o kadar da baş ağrısı yapan bir marka. 5 ve 6. Nesil legion modellerinde epey kullanıcı şikayeti var.

Bu soruların bir tek markaya özgü olduğunu düşünmüyorum, aksine her markada var ve iyi ya da kötü şekilde çözüyorlar.

Ne işle meşgulsünüz? Yaptığınız uygulama oldukça iyi görünüyor.
Kendinin App felan yaptığı yok. Sadece dilini Türkçe yapmış milleti yiyor :) Araştırın yabancı forumları dediğimi göreceksiniz. Bana yazdığı cümlelerden seviyesini belli ediyor arkadaş. Bir şey bildiği yok kelime salatalığı yapıyor sürekli.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mühendislik barajını kastetmiştim, yks sınavını görmediğin için bilmemen çok normal :)

Çalıştığın yerin bütçesi benim maaşımı karşılamaya yetmez :), ki ben çalışacağın yere gelecek olsam muhatapım sen olmazsın, proje müdürü olur :)

Üniversite mezunu bile değilsin, maksimum 8-12k kazandığın bir iştesin. sjakgjaesklgljkşase.

Forumumu kirletme diye seni engelliyorum, boş yapmaya devam ediyorsun. Vasıfsız birisin.

HP bir sorun yaşadığında eğer modelde kronik bir sorun varsa (20 cihaz aynı şikayet ile geldiyse) bir üst model ile değişimini sağlıyor. Şişen bataryalar konusunda da aynı hizmetten faydalanabiliyorsun. kronik 1660Ti pavliondan omen 3070 vermişlerdi bana.

Ve dediğim gibi forumun amacı tecrübelerimizi paylaşmak. Ben bunu yaşadım sen de bil diyorum o kadar, siz neden bu kadar takıntılı hale geldiniz onu çözemiyorum.
Bu arada batarya şişmesi vs sorunlarından bahseden https://www.reddit.com/r/HPOmen/new/ insanlar göremedim. Nereden baktınız acaba ?
Kronik miymiş sorun ?
Çünkü ROG forumu dynamic boost açılmıyor, slutter oluyor, yükte batarya azalıyor, armoury create bilgisayarı yavaşlatıyor gibi şikayetlerle direkt olarak dolu.
Aynı sorunlardan muzdarip olduğum için
Bende kendi APP imi yazmak zorunda kaldım.
Alıntıyı görüntüle
Benim armoury create im şimdi bu :D, asususun uygulaması çöp gibi olduğu için.
Yaşça küçüksün epey. Cahilliğine veriyorum yazdıklarını. Öss, üniversite dönemini geçeli çok oldu. 50k seviyesinde isen ne mutlu yoksa işin zor.
Olayı sid*k yarışına dökmek istemiyorum ama üniversite mezunu isem ve ortaya yazdığın o komik rakamın katlarca üstünde kazancım var ise laptopunu ihtiyaç sahibi birine vereceksin, eğer dediğim gibi çıkmaz ise g16 yeni laptopu sana hediye edeceğim. İstediğin mecrada forum adminleri eşlik etsin sürece. Var mısın ?

Son düzenleme:

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Kendinin App felan yaptığı yok. Sadece dilini Türkçe yapmış milleti yiyor :) Araştırın yabancı forumları dediğimi göreceksiniz.
MİT lisansı nedir araştırmanın öneririm :), uygulamaya kendi optimizasyonlarımı ekleyip, Türkçeye çevirip piyasaya sürersem artık benim uygulamamdır. İstersem resmi olarak satabilirim ve lisansa takılmaz. AA tabi eğitimimiz olmadığı için bunu bilmemeniz çok normal.
Yaşça küçüksün epey
Yaşlı olmak seni daha eğitimli yapmamış. Ömrünü burada kendini küçük düşürmekle harcayacağına üniversite sınavına kaydını yaptır da bir bölüme gir. :)

sen elindeki cihazın ağır oyunlarda turbo ya aldığında ekran kartını maksimum watt ile çalıştığını kanıtla sonra konuşuruz.

Kendinin App felan yaptığı yok.
Sizin herhangi bir içeriğinizi göremedim. Siz faydalı ne yaptınız? Benzer bir uygulamanız var mı?

üniversite mezunu isem
Mühendislik diplomanızı görmeyi dört gözle bekliyorum.

Son düzenleme:

GRDL

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mehmet Gürdal
Pavilion serilerinde evet. O yüzden yeşil pavilion serisini Victus ile yenilediler. (victuslar eski omen kasası). Yeni omenler konusunda da RTX serisi çıkalı kronik sorun denecek bir şey görmedim açıkçası.

Kronik miydi tüm yeni asus rog serileri gibi? Değildi diye bilyorum. Çünkü dünyada en çok pazar pahı HP de , elbet alıp sorun yaşayan gelirdi foruma görürdük.

Elin yağını silmeden dokunursan çok normal boya çıkması.

Tek tük ürün dediğiniz Strix G15 2021 2022 2023 serileri, zephrus g15 2021 2022 2023 serileri. G14 çok güzel çıktı ona lafım yok. M16 keza öyle. Ama 6 seri de aynı sorundan muzdarip olmamalı. MAXP diye alıyorsun bilgisayarı, dynamic boost çalışmıyor, işlemciye güç yetmiyor. Aynı fiyata daha iyi performans sunan OMEN serisi var. Gidip asus almak bilmiyorum.
Bu arada bu yeni 2023 modelleri sallıyorum zephyrus g16 4050 li model 26-28k olsa, sounlarına rağmen alın derim. Çünkü alacağınız performans 28k lık pc ler ile aynı. gibi gibi...

Asus tarafı kanıtlamama rağmen çözmüyor. (Türkiye'de)

Mekatronik mühendisiyim, Robotik. Yazılım, Elektrik, Makine hepsinden anlarım.
Klavye konusunda ben genel olarak bahsediyorum, aşırı titiz biriyimdir ve ben pek bu tarz sorunlar yaşamıyorum.
Dediğim gibi ben Asus'un bu tüketiciye uzak tavrını sevmiyorum ve bu konuda size katılıyorum. Umarım bu konuda ileride daha titiz davranırlar.
Başka bir konuda yoruma ekran kartı senkronizasyonu vs gibi bir konudan bahsetmiştiniz o neydi?

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Başka bir konuda yoruma ekran kartı senkronizasyonu vs gibi bir konudan bahsetmiştiniz o neydi?
mesajımı alıntılarsanız çok daha detaylı açıklayabilirim.

MİT lisansı nedir araştırmanın öneririm :), uygulamaya kendi optimizasyonlarımı ekleyip, Türkçeye çevirip piyasaya sürersem artık benim uygulamamdır. İstersem resmi olarak satabilirim ve lisansa takılmaz. AA tabi eğitimimiz olmadığı için bunu bilmemeniz çok normal.

Yaşlı olmak seni daha eğitimli yapmamış. Ömrünü burada kendini küçük düşürmekle harcayacağına üniversite sınavına kaydını yaptır da bir bölüme gir. :)

sen elindeki cihazın ağır oyunlarda turbo ya aldığında ekran kartını maksimum watt ile çalıştığını kanıtla sonra konuşuruz.

Sizin herhangi bir içeriğinizi göremedim. Siz faydalı ne yaptınız? Benzer bir uygulamanız var mı?

Mühendislik diplomanızı görmeyi dört gözle bekliyorum.
Mit lisansı? Benim içerik hazırlamam? Mühendislik diploması ? Konuyu alakasız ne idiği belirsiz yerlere çekmen normal değil.
Açıkça yazdım sana. Mühendislik diplomamı görmek istiyorsan ortaya koy laptopunu gel özele atayım sana :) Mertçe sözünde duracaksın ama.

Bay çok bilmiş Türkçe çeviri yaptığın uygulamayı bana ücretli satar mısın? Lisansa takılmaz ya hani. Hadi ücretli yap ben korsan kullanamayayım. Göreyim hadi seni. Kaç para ise uygulama satın alacağım hadi :)

Bu konudan bağımsız olarak çok övdüğün HP omen veya msi rtx 4060 bir laptopun 140 Wattı gösterdiği oyun videosu atabilecek misin? :)

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Mit lisansı? Benim içerik hazırlamam? Mühendislik diploması ? Konuyu alakasız ne idiği belirsiz yerlere çekmen normal değil.
Açıkça yazdım sana. Mühendislik diplomamı görmek istiyorsan ortaya koy laptopunu gel özele atayım sana :) Mertçe sözünde duracaksın ama.

Bay çok bilmiş Türkçe çeviri yaptığın uygulamayı bana ücretli satar mısın? Lisansa takılmaz ya hani. Hadi ücretli yap ben korsan kullanamayayım. Göreyim hadi seni. Kaç para ise uygulama satın alacağım hadi :)

Bu konudan bağımsız olarak çok övdüğün HP omen veya msi rtx 4060 bir laptopun 140 Wattı gösterdiği oyun videosu atabilecek misin? :)

Senin aldığın Asus neden 280W , HP omen neden 330W geliyor bir düşün bakalım. Aradaki 50W enerji ihtiyacı nereden kaynaklanıyor. Aynı parçalar olmasına rağmen 50W fark nereye gidiyor düşün bakalım. :)
Adaptör gücü arttıkça maliyet de artar, neden ekstra maliyete giriyor hp omen bir düşün bakalım. Cevabı çok kolayca bulacaksın.

O kadar para kazanıyorsan bana bir tane HP omen yollayabilirsin, bende sana kanıt videosu youtube da çekerim. İçeriğim de çıkmış olur.
Elimdeki zephyrusu o zaman rahatlıkla bir arkadaşa hediye verebilirim çekiliş ile :)

Ne idiği belirsiz mi sklahkskea, araştırın okuyun biraz. Beni eleştirmek için önce sizin bu konuda bir şey yapmanız lazım.

Senin aldığın Asus neden 280W , HP omen neden 330W geliyor bir düşün bakalım. Aradaki 50W enerji ihtiyacı nereden kaynaklanıyor. Aynı parçalar olmasına rağmen 50W fark nereye gidiyor düşün bakalım. :)
Adaptör gücü arttıkça maliyet de artar, neden ekstra maliyete giriyor hp omen bir düşün bakalım. Cevabı çok kolayca bulacaksın.

O kadar para kazanıyorsan bana bir tane HP omen yollayabilirsin, bende sana kanıt videosu youtube da çekerim. İçeriğim de çıkmış olur.
Elimdeki zephyrusu o zaman rahatlıkla bir arkadaşa hediye verebilirim çekiliş ile :)

Ne idiği belirsiz mi sklahkskea, araştırın okuyun biraz. Beni eleştirmek için önce sizin bu konuda bir şey yapmanız lazım.

Rtx 4080 ile 4060 ın ortak 330 watt adaptör kullanması normal mı? Aradaki 50 watt ın sebebi bu işte :) bir türlü anlayamadın gitti. Bu kadar ego kendine zarar. Kabullen artık ortada sorun olmadığını. Kendi laptopun pilden yiyor diye hepsi yiyecek diye bir kaide yok. 13. Nesil işlemci ile rtx 4060 ın 280 Watta yetersiz geleceğini nasıl savunursun akıl alır gibi değil.

mesajımı alıntılarsanız çok daha detaylı açıklayabilirim.
Yukarıdaki konulardan bağımsız olarak tarafsız olarak aşağıdaki yazıyı okumanı tavsiye ederim. Önceki yazışmalarımızda üstüne basa basa dile getirdiğim gibi 120 Watt ile aldığın fps eğer kartın sınırlarında ise 140 Watt çektiğinde fps artmayacaktır. Yeni nesil kartlardaki konu bundan ibaret. Yeni kartlar düşük Watt ile performans gösterme kabiliyetine sahipler. Dolayısı ile 140 wattı görmeyi bekleme. Furmark ve msi afterburner ayarları ile kart hızları ile oynayarak 140 wattı zorlarsın ama elde edeceğin bir durum olmaz. Bu HP, msi, Asus hepsi için geçerli.

Çeviri ( 140 watt konusu bir sorun değil )
Bununla birlikte, RTX 4060 Dizüstü Bilgisayara ve hatta RTX 4070 Dizüstü Bilgisayara sahip bir oyun dizüstü bilgisayarıyla ilgileniyorsanız, 105 Watt'ta çalışan RTX 4070 Dizüstü Bilgisayar, 140 Watt ile reklamı yapılan RTX 4070 Dizüstü Bilgisayar ile aynı oyun performansını sunacağından, yüksek TDP iddiaları gerçekten önemli değildir. Müşteriler, performansı iyileştirmezse, daha güçlü bir soğutma çözümüne (ki bu da daha kalın olabilir) sahip bir cihaz için neden daha fazla para ödemeleri gerektiğini de kendilerine sorabilirler. Bu arada, GPU'nun oyun sırasında dinamik desteği de kullanabileceği daha büyük RTX 4090 Dizüstü Bilgisayar için bu davranışı fark edemedik.

Genel olarak konuşursak, yeni GPU'ların daha düşük TDP seviyelerinde maksimum performanslarına ulaşması kesinlikle olumlu bir husustur, ancak GPU'nun daha fazla güç tükettiği senaryolar olmasına şaşırdık. Üreticilerin bu konuyu/davranışı müşterilere açıklayacağını umuyoruz, aksi takdirde Nvidia'nın yeni GPU'ların oyun performansını yapay olarak sınırladığı izlenimi olabilir. Durum şu anda kesinlikle ideal değil ve testlerimize dayanarak, üretici 100-105 Watt'ın reklamını yaptığında RTX 4060 Dizüstü Bilgisayar ve RTX 4070 Dizüstü Bilgisayar ile maksimum oyun performansını elde edeceksiniz (yani 80 Watt TGP + 25 Watt Dinamik Güçlendirme olabilir).

Son düzenleme:

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Rtx 4080 ile 4060 ın ortak 330 watt adaptör kullanması normal mı? Aradaki 50 watt ın sebebi bu işte :) bir türlü anlayamadın gitti. Bu kadar ego kendine zarar. Kabullen artık ortada sorun olmadığını. Kendi laptopun pilden yiyor diye hepsi yiyecek diye bir kaide yok. 13. Nesil işlemci ile rtx 4060 ın 280 Watta yetersiz geleceğini nasıl savunursun akıl alır gibi değil.
1680468105644.png
Robot cevabı.
Rtx 4080 ile 4060 ın ortak 330 watt adaptör kullanması normal mı?

Omen 4080 ne alaka, bana 4060 lar arasındaki farkı söyleyin.

Ayrıca ben 330W 4080 e gücü %100 yetecek demiyorum. Nereden çıkardınız anlamadım. Ama güzel bir örneğim var bu konuda. Benzer tüketim değerlerine sahip omen 4090. Buyrun :) , cyberpunkta işlemci 80W, Ekran kartı 165W çalışıyor.

ah be rog cyberpunkta 150W ekran kartı ve 50W işlemci çalıştırıyor. Yazık paranıza gerçekten :)

Kanıt istiyordunuz buyrun.

En İyi Cevap
3
Rog laptop alma sen alienware omen e yönel kardeşim beni dinle yıllardır laptop kullandım Asus rog 4 cihaz kullandım 3 ünde coil whine vardı onu geçtim cihazın mühendisliği çok garip ekran kartını soğutuyor işlemci soğutmuyor ben önermiyorum rog falan çok dilim yandı

Kullanıcılarin attığı fotolar assagida inersenn alan kişilerin yorumunu görürsün 40 kişi 3 yıldız vermiş toplam oran Asus rog baykuş gözü alcagina alienware uzaylı kafası al daha iyi
Rog 4060 kullanıyorum, şimdi bunu görünce tekrar test ettim böyle bir sorun bende yok. Bir testi falan varsa paylaşabilirim, ben siyah ekran açıp denedim ama doğru açıyı bir türlü yakalayamadım sürekli bir şeyler yansıyor ekrana dolayısıyla düzgün bir görsel çekemedim.

Son düzenleme:

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything

Yukarıdaki konulardan bağımsız olarak tarafsız olarak aşağıdaki yazıyı okumanı tavsiye ederim. Önceki yazışmalarımızda üstüne basa basa dile getirdiğim gibi 120 Watt ile aldığın fps eğer kartın sınırlarında ise 140 Watt çektiğinde fps artmayacaktır. Yeni nesil kartlardaki konu bundan ibaret. Yeni kartlar düşük Watt ile performans gösterme kabiliyetine sahipler. Dolayısı ile 140 wattı görmeyi bekleme. Furmark ve msi afterburner ayarları ile kart hızları ile oynayarak 140 wattı zorlarsın ama elde edeceğin bir durum olmaz. Bu HP, msi, Asus hepsi için geçerli.

Çeviri ( 140 watt konusu bir sorun değil )
Bununla birlikte, RTX 4060 Dizüstü Bilgisayara ve hatta RTX 4070 Dizüstü Bilgisayara sahip bir oyun dizüstü bilgisayarıyla ilgileniyorsanız, 105 Watt'ta çalışan RTX 4070 Dizüstü Bilgisayar, 140 Watt ile reklamı yapılan RTX 4070 Dizüstü Bilgisayar ile aynı oyun performansını sunacağından, yüksek TDP iddiaları gerçekten önemli değildir. Müşteriler, performansı iyileştirmezse, daha güçlü bir soğutma çözümüne (ki bu da daha kalın olabilir) sahip bir cihaz için neden daha fazla para ödemeleri gerektiğini de kendilerine sorabilirler. Bu arada, GPU'nun oyun sırasında dinamik desteği de kullanabileceği daha büyük RTX 4090 Dizüstü Bilgisayar için bu davranışı fark edemedik.

Genel olarak konuşursak, yeni GPU'ların daha düşük TDP seviyelerinde maksimum performanslarına ulaşması kesinlikle olumlu bir husustur, ancak GPU'nun daha fazla güç tükettiği senaryolar olmasına şaşırdık. Üreticilerin bu konuyu/davranışı müşterilere açıklayacağını umuyoruz, aksi takdirde Nvidia'nın yeni GPU'ların oyun performansını yapay olarak sınırladığı izlenimi olabilir. Durum şu anda kesinlikle ideal değil ve testlerimize dayanarak, üretici 100-105 Watt'ın reklamını yaptığında RTX 4060 Dizüstü Bilgisayar ve RTX 4070 Dizüstü Bilgisayar ile maksimum oyun performansını elde edeceksiniz (yani 80 Watt TGP + 25 Watt Dinamik Güçlendirme olabilir).
XMG NEO is able to max out the GPU power consumption of the RTX 40-series laptop GPUs (140 W for RTX 4060/4070, 175 W for RTX 4080/4090) in synthetic stress tests (e.g. FurMark). However, according to the NVIDIA specifications, the actual GPU power consumption depends on the type of workload. Therefore, the power consumption may be below (sometimes significantly lower) than the specified TGP and Dynamic Boost power draw values and is defined by NVIDIA.

Neden bu kısmı kesip çıkardınız :) İşinize mi gelmedi ?

En İyi Cevap
3
Aga o kadar şey yazdınız ki laptop almaktan vageçicem az kalsın 😀
Valla neredeyse her elektronik ürün için bol bol kötü yorum bulunabiliyor :D. Ben bunu kulak içi kulaklıklarla ilgilenirken farkettim. Risk alıp alıyorum testlerini yapıyorum bir sorun olursa iade. Sizde böyle bir şans var mı yok mu bilmiyorum ama teknoloji işi şans işi.

Top Bottom