Neler Yeni

Çözüldü✓ Asus ROG Strix RTX 2060 6GB OC Satıp Ne Alınmalı?

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,710
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Elektrik faturasını düşürmek için ekran kartı düşürmek de ilk defa duydum farklı yöntemler ile faturayı düşürebilirsiniz elektrik elektronik teknisyeni olarak tavsiye de bulunabilirim ekran kartına dokunmana gerek yok he PC başında çok vakit geçiyorsan onu azaltabilirsin çamaşır bulaşık Makinesini gece saat 22:00 dan sonra çalıştırabilirsiniz evdeki lambaları full LED yapabilirsiniz daha birçok şekil sayabilirim

abcdefg1234

80+ Silver
Tasarruf değil hocam wati az çeken ekran kartı istiyorum eve PC geldiğinden beri fatura kabarık geliyor faturaları ben ödüyorum bankadan bundan dolayı PC elektrik çok tüketiyor
2060 tan daha iyi olup daha az güç tüketen 6600 ve 6600xt var.

2060 yükte 160 watt harcarken 6600 100 watt, 6600xt 120 watt harcıyor.

rx 6600 e geçtiğini varsayarsak saatte 60 wattlık bi kazancın olacak. Her gün 10 saat %100 yükte çalıştırsan, günde 600 watt, ayda 18 kW bi kazancın olmuş olur. Elektriğin kW ını 2 TL den hesaplarsak faturanda 36 TL lik bi düşüş yaşarsın.

Tahmini olarak 35-40 TL için uğraşılacak iş değil bence

NespaY

80+ Silver
PSU ile elektrik faturasındaki durumu anlamadım ben neye göre tasarruf sağlayacak? Elimdeki PSU bile fazla iken ekran kartına neye göre elektrikte fayda saglicak % kaç saglicak
PSU az elektrikle çok verimlilik sağlayarak faturanızı bir nebze düşürüyor ve tasarruf yapıyor sizde şuan %80 verimlilikte bir psu var benim önerdiğim 80+ gold %90-%95 verimlilikte çalışan PSU'lar.

Elektrik faturasını düşürmek için ekran kartı düşürmek de ilk defa duydum farklı yöntemler ile faturayı düşürebilirsiniz elektrik elektronik teknisyeni olarak tavsiye de bulunabilirim ekran kartına dokunmana gerek yok he PC başında çok vakit geçiyorsan onu azaltabilirsin çamaşır bulaşık Makinesini gece saat 22:00 dan sonra çalıştırabilirsiniz evdeki lambaları full LED yapabilirsiniz daha birçok şekil sayabilirim
Evdeki aydınlatmalar full LED hocam ben ekran kartı yüzünden elektrik faturasının yüksek geldiği kanaatindeyim daha az güç tüketip f/p ekran kartı yokmu peki hocam önereceğiniz?

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Evdeki aydınlatmalar full LED hocam ben ekran kartı yüzünden elektrik faturasının yüksek geldiği kanaatindeyim daha az güç tüketip f/p ekran kartı yokmu peki hocam önereceğiniz?
gt1030 alın o zaman

Ege1641

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
867
İsim
Yahya Ege
PSU ile elektrik faturasındaki durumu anlamadım ben neye göre tasarruf sağlayacak? Elimdeki PSU bile fazla iken ekran kartına neye göre elektrikte fayda saglicak % kaç saglicak
80+ sertifikası demek psunun %80verimlilikle çalıştığıdir 80+ Gold daha yüksek verimlilikle çalışır ayrıca daha düşük ekran kartına gecsen bile Max 50 60lira düşer ona yapicagin masraf çok daha fazla olur ama ayrıca 2060li sistem ayda en fazla 130lira falan fatura getirir 6600alirsan 100watt çeker ve 40lira tasarruf edersin bunun için daha fazla masrafa ne gerek var

Kayser-i Rûm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
364
İsim
Ege Taşkın
İlgilendiği Kategoriler
Toplama Bilgisayar Tavsiye
Tavsiyen için eyw hocam ama sizler için 50 60 TL belki önemli olmayabilir benim için önemli hocam.
Dostum neyini anlamıyorsun? Adam sana PSU'nu değiştirip tasaaruf yapabilirsin diyor. Bunun markayla bi alakası yok marka fanlığı yapma. 80+ başka 80+ Gold başka. 80+ Gold alıp tasaaruf yapabilirsin.

Bünyamina

80+ Platinum
kartından memnunsan boş iş geçmek tasarruf bile edilemez 5.10 tl bence

Dostum neyini anlamıyorsun? Adam sana PSU'nu değiştirip tasaaruf yapabilirsin diyor. Bunun markayla bi alakası yok marka fanlığı yapma. 80+ başka 80+ Gold başka. 80+ Gold alıp tasaaruf yapabilirsin.
Dostum cümlemi birdaha gözden geçir bence yorum yaparken nasıl okuyorsunuz anlamıyorum sizi fan boy ile ilgili ne gibi cümle var yorumlarımda nerden çıkardın bunu?

Aliyılmaz

80+ Bronze
sizi fan boy ile ilgili ne gibi cümle var yorumlarımda nerden çıkardın bunu?
sürekli markayı vurguluyosunuz +80 ile +80 gold arasında fark var marka ile alakalı bişey değil
Mesaj otomatik birleştirildi:

gamepower fanboyundan ne beklenirki...

Hanedan11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
ataberk demir
Dostum cümlemi birdaha gözden geçir bence yorum yaparken nasıl okuyorsunuz anlamıyorum sizi fan boy ile ilgili ne gibi cümle var yorumlarımda nerden çıkardın bunu?
Hocam sabahtan beridir tüm mesajları okudum.Halen anlamamanıza o kadar tilt oldum ki anlatamam size.Forumdaki insanlar ekran kartının elektrik faturasına çok yüksek etki etmeyeceğini söylüyor.Fakat siz halen ya bilerek yapıyorsunuz yada anlamıyorsunuz.Anlamıyorsanız bence çok kötü bir durum bu lütfen doktora görünün.Disleksi olduğunu düşünüyorum.Lütfen en kısa zamanda doktorunuza başvurun.Arkadaşlarında dediği gibi ekran kartı fazla güç harcamaz.Elinizdeki kart 3090 ti değil çok fazla elektrik yakacak bir kart değil.Psu değiştirin platinum bir kart alın veya gold elektrik faturanız fazla gelmez.Benim iş yerimde pc 7/24 açık ve içinde 3060 ti var günde en az 8 saat yük altında çalışıyor oyun oynadığım için fakat elektrik faturasına o kadar yansımıyor.Yani burada markayı kötülemek için konuşuyorsunuz.Lütfen yapmayın.Ayrıca hastalığınız için lütfen doktorunuza başvurun.

Hocam sabahtan beridir tüm mesajları okudum.Halen anlamamanıza o kadar tilt oldum ki anlatamam size.Forumdaki insanlar ekran kartının elektrik faturasına çok yüksek etki etmeyeceğini söylüyor.Fakat siz halen ya bilerek yapıyorsunuz yada anlamıyorsunuz.Anlamıyorsanız bence çok kötü bir durum bu lütfen doktora görünün.Disleksi olduğunu düşünüyorum.Lütfen en kısa zamanda doktorunuza başvurun.Arkadaşlarında dediği gibi ekran kartı fazla güç harcamaz.Elinizdeki kart 3090 ti değil çok fazla elektrik yakacak bir kart değil.Psu değiştirin platinum bir kart alın veya gold elektrik faturanız fazla gelmez.Benim iş yerimde pc 7/24 açık ve içinde 3060 ti var günde en az 8 saat yük altında çalışıyor oyun oynadığım için fakat elektrik faturasına o kadar yansımıyor.Yani burada markayı kötülemek için konuşuyorsunuz.Lütfen yapmayın.Ayrıca hastalığınız için lütfen doktorunuza başvurun.
Hm peki bana bu açıklanman ile ilgili test videosu atarmisin fark varmı yokmu? Madem cooook fark edecek diyorsunuz?

Top Bottom