somoncum
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,929
- İsim
- Enver Eryalçın
Merhabalar arkadaşlar öncelikle ürünü incelemesini anlatmadan önce maziyi anlatayım itopya sitesin de ASUS ROG STRİX RTX 3070Tİ OC modelini indirim de 14.319TL ye görüp vade farksız 5 taksit imkanı ile almadan önce banka hesabında ki parayı kontrol edeyim dedim 10 dakika geçtikten sonra tam kart bilgilerini girip ürünü alıyordum ki stok bitti hatası aldım bir an çıldırdım nasıl biter diye itopya müşteri hizmetlerini aradım telefona bir hanımefendi çıktı. ASUS ROG STRİX 3070Tİ OC 10 dakika önce stok vardı yeni bitti dedim, lütfen kutusu defolu bile olsa alacağım dedim bir tane stok daha var mı diye sordum? Bir dakika kontrol edeyim dedi... aradan 1 dakika geçtikten sonra ürünü önceden sepetinize eklediyseniz sepetinizden girip hemen ürünü alabilirsiniz 1 tane stok açtım dedi. Sayfaya F5 atıp direk aldım ürünü aldım, ürünün sayfasına F5 attığım da son ürünü ben aldığımı gördüm!
Ürünü 22 Haziran 2022 tarih'in de siparişini verip 23 Haziran 2022 tarih'in de yurtiçi kargo ile hızlı ve sorunsuz bir şekil de elime ulaştıran itopya ya teşekkürler.
EKRAN KARTININ KUTUSUNA YAKINDAN BAKIŞ;
EKRAN KARTININ KUTU İÇERİĞİ;
1 x ROG Kablo Bağı.
1 x ROG Koleksiyon Kartı.
1 x ROG PCB den yapılmış cetvel.
1 x Garanti Belgesi.
1 x Hızlı Kurulum Kılavuzu.
1 x Bizi tercih ettiğiniz için Teşekkür ederiz kartı.
EKRAN KARTINA YAKINDAN BAKIŞ;
Ürün 2.9 slot heatsink yapısına sahip baya bir kalın ve ağır bir kart içinde kullanılan kalın nikel boru direk gözüme çarptı. heatsink kenarında P-Mode (Performans Mod) / Q-Mode (Sessiz Mod) diye switch yer alıyor bu switch çift bios arasında değiştirmeye yardımcı oluyor, mod değiştirmeden önce bilgisayar kapalı olmalıdır!
Giriş ve çıkış birimlerin de 3 adet DisplayPort yuvası ve 2 adet HDMI yuvası vardır bunlar 304 paslanmaz çelik ile vidalanarak güçlendirilmiştir hatta kartın arasında bulunan "metal destek çıtası" bu çelik kısma vidalıdır kartın bütünlüğünü sağlamak için ve anakart üzerinde ki yükü azaltıp kasanın yuvalarına ve kasaya montajladığımız iki vidaya yük binmesini sağlıyor aşağıya veya kenardan asla sarkma yapmıyor kart.
Kasamın son hali bu şekildedir.
EKRAN KARTININ TESTLERİ;
Ekran Kartı driver sürümü: 516.59 / Anakart BIOS sürümü: 2803 / Windows 10 Pro 64 bit Sürüm: 21H2 (İS Derlemesi 19044.1806).
Heatsink kenarında ki switch P-Mode ayarında.
Ryzen 5 3600 4200MHz All Core OC, Core Voltage 1.35v, Core VID 1.1v. Re-Size BAR aktif.
PBO/Core Performance Boost/Global C-state Control kapalı ve NVIDIA Denetim Masasında ki ayarlarım bu şekilde idi test yapıldı.
Oyun testlerinde işlemci overclock yapılmasına rağmen 1080P Ultra da %50, 1440P Ultra da %35 ve 4K Ultra da bile %10 yakın performans kaybı ve FPS kaybı vardır lütfen bunu ona göre dikkate alınız!
EKRAN KARTININ ARTI VE EKSİ YÖNLERİ:
+ Yüksek overclock performansı ve power limit.
+ Ekran kartı boşta ki sıcaklık 40 dereceleri geçmedi.
+ Ekran kartı yük esnasında bile sıcaklıklar inanılmaz iyi.
+ 2.9 Slot heatsink yapısı ile inanılmaz soğutma performansı.
+ Fanlar performanslı olmasına rağmen inanılmaz sessiz çalışıyor.
+ Raytracing açıldığında performans kaybı, AMD kartlara göre daha azdır.
+ DLSS çoğu bilindik oyunda resmi olarak desteklenir ve yüksek FPS sunarken düzgün çalışır.
+ ASUS ve iCUE eko sistemi yapıyor iseniz iCUE üzerinden tüm kasanızı aynı renk veya aynı efekte sync yapabilirsiniz.
+ NVIDIA Yazılımı aşırı derece de stabil çalışıyor AMD kartında ses sürücüsü yüklenemedi diye hata alırken bunda almıyorum artık.
- 340W üstü güç çekmesi.
- 3 Adet 8 pin giriş sahip olması.
- Maksimum 3000RPM de yüksek ses.
- 1080p ve 1440p için yüksek işlemci gereksinimi.
- Yüksek FPS ve yük esnasında coil whine bulunmaktadır.
- 8GB VRAM 2K Ultra ve 4K Ultra için zamanla yetersiz gelebilir.
- 1080P de DLSS Performans modun da yakın bölgeler düzgün ama uzak mesafeler bulanıklaşır.
Ürünü 22 Haziran 2022 tarih'in de siparişini verip 23 Haziran 2022 tarih'in de yurtiçi kargo ile hızlı ve sorunsuz bir şekil de elime ulaştıran itopya ya teşekkürler.
EKRAN KARTININ KUTUSUNA YAKINDAN BAKIŞ;
EKRAN KARTININ KUTU İÇERİĞİ;
1 x ROG Kablo Bağı.
1 x ROG Koleksiyon Kartı.
1 x ROG PCB den yapılmış cetvel.
1 x Garanti Belgesi.
1 x Hızlı Kurulum Kılavuzu.
1 x Bizi tercih ettiğiniz için Teşekkür ederiz kartı.
EKRAN KARTINA YAKINDAN BAKIŞ;
Ürün 2.9 slot heatsink yapısına sahip baya bir kalın ve ağır bir kart içinde kullanılan kalın nikel boru direk gözüme çarptı. heatsink kenarında P-Mode (Performans Mod) / Q-Mode (Sessiz Mod) diye switch yer alıyor bu switch çift bios arasında değiştirmeye yardımcı oluyor, mod değiştirmeden önce bilgisayar kapalı olmalıdır!
Giriş ve çıkış birimlerin de 3 adet DisplayPort yuvası ve 2 adet HDMI yuvası vardır bunlar 304 paslanmaz çelik ile vidalanarak güçlendirilmiştir hatta kartın arasında bulunan "metal destek çıtası" bu çelik kısma vidalıdır kartın bütünlüğünü sağlamak için ve anakart üzerinde ki yükü azaltıp kasanın yuvalarına ve kasaya montajladığımız iki vidaya yük binmesini sağlıyor aşağıya veya kenardan asla sarkma yapmıyor kart.
Kasamın son hali bu şekildedir.
EKRAN KARTININ TESTLERİ;
Ekran Kartı driver sürümü: 516.59 / Anakart BIOS sürümü: 2803 / Windows 10 Pro 64 bit Sürüm: 21H2 (İS Derlemesi 19044.1806).
Heatsink kenarında ki switch P-Mode ayarında.
Ryzen 5 3600 4200MHz All Core OC, Core Voltage 1.35v, Core VID 1.1v. Re-Size BAR aktif.
PBO/Core Performance Boost/Global C-state Control kapalı ve NVIDIA Denetim Masasında ki ayarlarım bu şekilde idi test yapıldı.
Oyun testlerinde işlemci overclock yapılmasına rağmen 1080P Ultra da %50, 1440P Ultra da %35 ve 4K Ultra da bile %10 yakın performans kaybı ve FPS kaybı vardır lütfen bunu ona göre dikkate alınız!
EKRAN KARTININ ARTI VE EKSİ YÖNLERİ:
+ Yüksek overclock performansı ve power limit.
+ Ekran kartı boşta ki sıcaklık 40 dereceleri geçmedi.
+ Ekran kartı yük esnasında bile sıcaklıklar inanılmaz iyi.
+ 2.9 Slot heatsink yapısı ile inanılmaz soğutma performansı.
+ Fanlar performanslı olmasına rağmen inanılmaz sessiz çalışıyor.
+ Raytracing açıldığında performans kaybı, AMD kartlara göre daha azdır.
+ DLSS çoğu bilindik oyunda resmi olarak desteklenir ve yüksek FPS sunarken düzgün çalışır.
+ ASUS ve iCUE eko sistemi yapıyor iseniz iCUE üzerinden tüm kasanızı aynı renk veya aynı efekte sync yapabilirsiniz.
+ NVIDIA Yazılımı aşırı derece de stabil çalışıyor AMD kartında ses sürücüsü yüklenemedi diye hata alırken bunda almıyorum artık.
- 340W üstü güç çekmesi.
- 3 Adet 8 pin giriş sahip olması.
- Maksimum 3000RPM de yüksek ses.
- 1080p ve 1440p için yüksek işlemci gereksinimi.
- Yüksek FPS ve yük esnasında coil whine bulunmaktadır.
- 8GB VRAM 2K Ultra ve 4K Ultra için zamanla yetersiz gelebilir.
- 1080P de DLSS Performans modun da yakın bölgeler düzgün ama uzak mesafeler bulanıklaşır.
Son düzenleme: