Neler Yeni

İnceleme ASUS ROG STRİX RTX 3070 Tİ OC inceleme.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
Merhabalar arkadaşlar öncelikle ürünü incelemesini anlatmadan önce maziyi anlatayım itopya sitesin de ASUS ROG STRİX RTX 3070Tİ OC modelini indirim de 14.319TL ye görüp vade farksız 5 taksit imkanı ile almadan önce banka hesabında ki parayı kontrol edeyim dedim 10 dakika geçtikten sonra tam kart bilgilerini girip ürünü alıyordum ki stok bitti hatası aldım bir an çıldırdım nasıl biter diye itopya müşteri hizmetlerini aradım telefona bir hanımefendi çıktı. ASUS ROG STRİX 3070Tİ OC 10 dakika önce stok vardı yeni bitti dedim, lütfen kutusu defolu bile olsa alacağım dedim bir tane stok daha var mı diye sordum? Bir dakika kontrol edeyim dedi... aradan 1 dakika geçtikten sonra ürünü önceden sepetinize eklediyseniz sepetinizden girip hemen ürünü alabilirsiniz 1 tane stok açtım dedi. Sayfaya F5 atıp direk aldım ürünü aldım, ürünün sayfasına F5 attığım da son ürünü ben aldığımı gördüm!

Ürünü 22 Haziran 2022 tarih'in de siparişini verip 23 Haziran 2022 tarih'in de yurtiçi kargo ile hızlı ve sorunsuz bir şekil de elime ulaştıran itopya ya teşekkürler.

EKRAN KARTININ KUTUSUNA YAKINDAN BAKIŞ;
20220623_112101.jpg

20220623_112420.jpg

20220623_112554.jpg

20220623_112639.jpg

EKRAN KARTININ KUTU İÇERİĞİ;

20220623_113426.jpg

1 x ROG Kablo Bağı.
1 x ROG Koleksiyon Kartı.
1 x ROG PCB den yapılmış cetvel.
1 x Garanti Belgesi.
1 x Hızlı Kurulum Kılavuzu.
1 x Bizi tercih ettiğiniz için Teşekkür ederiz kartı.

EKRAN KARTINA YAKINDAN BAKIŞ;
20220623_112850.jpg

20220623_113014.jpg

20220623_113041.jpg

20220623_113113.jpg

Ürün 2.9 slot heatsink yapısına sahip baya bir kalın ve ağır bir kart içinde kullanılan kalın nikel boru direk gözüme çarptı. heatsink kenarında P-Mode (Performans Mod) / Q-Mode (Sessiz Mod) diye switch yer alıyor bu switch çift bios arasında değiştirmeye yardımcı oluyor, mod değiştirmeden önce bilgisayar kapalı olmalıdır!
Giriş ve çıkış birimlerin de 3 adet DisplayPort yuvası ve 2 adet HDMI yuvası vardır bunlar 304 paslanmaz çelik ile vidalanarak güçlendirilmiştir hatta kartın arasında bulunan "metal destek çıtası" bu çelik kısma vidalıdır kartın bütünlüğünü sağlamak için ve anakart üzerinde ki yükü azaltıp kasanın yuvalarına ve kasaya montajladığımız iki vidaya yük binmesini sağlıyor aşağıya veya kenardan asla sarkma yapmıyor kart.

Kasamın son hali bu şekildedir.
20220623_121053.jpg

EKRAN KARTININ TESTLERİ;
Ekran Kartı driver sürümü: 516.59 / Anakart BIOS sürümü: 2803 / Windows 10 Pro 64 bit Sürüm: 21H2 (İS Derlemesi 19044.1806).

Heatsink kenarında ki switch P-Mode ayarında.
Ryzen 5 3600 4200MHz All Core OC, Core Voltage 1.35v, Core VID 1.1v. Re-Size BAR aktif.
PBO/Core Performance Boost/Global C-state Control kapalı ve NVIDIA Denetim Masasında ki ayarlarım bu şekilde idi test yapıldı.

Screenshot_1.png
Screenshot_2.png
Screenshot_3.png

Screenshot_4.png
Screenshot_5.png

Screenshot_6.png
Screenshot_7.png

Oyun testlerinde işlemci overclock yapılmasına rağmen 1080P Ultra da %50, 1440P Ultra da %35 ve 4K Ultra da bile %10 yakın performans kaybı ve FPS kaybı vardır lütfen bunu ona göre dikkate alınız!
Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Screenshot_4.png

EKRAN KARTININ ARTI VE EKSİ YÖNLERİ:
+ Yüksek overclock performansı ve power limit.

+ Ekran kartı boşta ki sıcaklık 40 dereceleri geçmedi.
+ Ekran kartı yük esnasında bile sıcaklıklar inanılmaz iyi.
+ 2.9 Slot heatsink yapısı ile inanılmaz soğutma performansı.
+ Fanlar performanslı olmasına rağmen inanılmaz sessiz çalışıyor.
+ Raytracing açıldığında performans kaybı, AMD kartlara göre daha azdır.
+ DLSS çoğu bilindik oyunda resmi olarak desteklenir ve yüksek FPS sunarken düzgün çalışır.
+ ASUS ve iCUE eko sistemi yapıyor iseniz iCUE üzerinden tüm kasanızı aynı renk veya aynı efekte sync yapabilirsiniz.
+ NVIDIA Yazılımı aşırı derece de stabil çalışıyor AMD kartında ses sürücüsü yüklenemedi diye hata alırken bunda almıyorum artık.

- 340W üstü güç çekmesi.
- 3 Adet 8 pin giriş sahip olması.
- Maksimum 3000RPM de yüksek ses.
- 1080p ve 1440p için yüksek işlemci gereksinimi.
- Yüksek FPS ve yük esnasında coil whine bulunmaktadır.
- 8GB VRAM 2K Ultra ve 4K Ultra için zamanla yetersiz gelebilir.

- 1080P de DLSS Performans modun da yakın bölgeler düzgün ama uzak mesafeler bulanıklaşır.

Son düzenleme:

Kadir_1987

80+ Silver
Merhabalar arkadaşlar öncelikle ürünü incelemesini anlatmadan önce maziyi anlatayım bu modelin RTX 3070 olanını 7000TL den mining nedeni ile tam 2.5 senedir hayalini kuruyordum. Neyse ki itopya sitesin de ASUS ROG STRİX RTX 3070Tİ OC modelini indirim 14.319TL ye görüp vade farksız 5 taksit imkanı ile alana kadar. Banka hesabında ki parayı kontrol edene kadar 10 dakika geçti tam kart bilgilerini girip ürünü alıyordum ki stok bitti hatası aldım bir an çıldırdım nasıl biter diye itopya müşteri hizmetlerini aradım telefona bir hanımefendi çıktı ASUS ROG STRİX 3070Tİ OC vardı 10 dakika önce stok vardı yeni bitti dedim, lütfen kutusu defolu bile olsa alacağım dedim 1 tane stok daha var mı diye sordum? Bir dakika kontrol edeyim dedi... aradan 1-2 dakika geçtikten sonra ürünü önceden sepetinize eklediniz mi diye sordu evet dedim hesap bilgilerimi girip tam onaylayacaktım stok bitti diye uyarı verdi dedim. Sepetinizden girip hemen ürünü alabilirsiniz 1 tane stok açtım dediler F5 atıp direk aldım ürünü aldım, ürünün sayfasına F5 attığım da son ürünü ben aldığımı gördüm!

Ürünü 22 Haziran 2022 tarih'in de siparişini verip 23 Haziran 2022 tarih'in de yurtiçi kargo ile hızlı ve sorunsuz bir şekil de elime ulaştıran itopya ya teşekkürler.

EKRAN KARTININ KUTUYA YAKINDAN BAKIŞ;
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

EKRAN KARTININ KUTU İÇERİĞİ;

Alıntıyı görüntüle
1 x ROG Kablo Bağı.
1 x ROG Koleksiyon Kartı.
1 x ROG PCB den yapılmış cetvel.
1 x Garanti Belgesi.
1 x Hızlı Kurulum Kılavuzu.
1 x Bizi tercih ettiğiniz için Teşekkür ederiz kartı.

EKRAN KARTINA YAKINDAN BAKIŞ;
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Ürün 2.9 slot heatsink yapısına sahip baya bir kalın ve ağır bir kart içinde kullanılan kalın nikel boru direk gözüme çarptı. heatsink kenarında P-Mode (Performans Mod) / Q-Mode (Sessiz Mod) diye switch yer alıyor bu switch çift bios arasında değiştirmeye yardımcı oluyor, mod değiştirmeden önce bilgisayar kapalı olmalıdır!
Giriş ve çıkış birimlerin de 3 adet DisplayPort yuvası ve 2 adet HDMI yuvası vardır bunlar 304 paslanmaz çelik ile vidalanarak güçlendirilmiştir hatta kartın arasında bulunan "metal destek çıtası" bu çelik kısma vidalıdır kartın bütünlüğünü sağlamak için ve anakart üzerinde ki yükü azaltıp kasanın yuvalarına ve kasaya montajladığımız iki vidaya yük binmesini sağlıyor aşağıya veya kenardan asla sarkma yapmıyor kart.

Kasamın son hali bu şekildedir.
Alıntıyı görüntüle

EKRAN KARTININ TESTLERİ;
Ekran Kartı driver sürümü: 516.59 / Anakart BIOS sürümü: 2803 / Windows 10 Pro 64 bit Sürüm: 21H2 (İS Derlemesi 19044.1806).

Heatsink kenarında ki switch P-Mode ayarında.
Ryzen 5 3600 4200MHz All Core OC, Core Voltage 1.35v, Core VID 1.1v. Re-Size BAR aktif.
PBO/Core Performance Boost/Global C-state Control kapalı ve NVIDIA Denetim Masasında ki ayarlarım bu şekilde idi test yapıldı.

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle

Oyun testlerinde işlemci overclock yapılmasına rağmen 1080P Ultra da %50, 1440P Ultra da %35 ve 4K Ultra da bile %10 yakın performans kaybı ve FPS kaybı vardır lütfen bunu ona göre dikkate alınız!
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

EKRAN KARTININ ARTI VE EKSİ YÖNLERİ:
+ Yüksek overclock performansı ve power limit.

+ Ekran kartı boşta ki sıcaklık 40 dereceleri geçmedi.
+ Ekran kartı yük esnasında bile sıcaklıklar inanılmaz iyi.
+ 2.9 Slot heatsink yapısı ile inanılmaz soğutma performansı.
+ Fanlar performanslı olmasına rağmen inanılmaz sessiz çalışıyor.
+ Raytracing açıldığında performans kaybı, AMD kartlara göre daha azdır.
+ DLSS çoğu bilindik oyunda resmi olarak desteklenir ve yüksek FPS sunarken düzgün çalışır.
+ ASUS ve iCUE eko sistemi yapıyor iseniz iCUE üzerinden tüm kasanızı aynı renk veya aynı efekte sync yapabilirsiniz.
+ NVIDIA Yazılımı aşırı derece de stabil çalışıyor AMD kartında ses sürücüsü yüklenemedi diye hata alırken bunda almıyorum artık.

- 340W üstü güç çekmesi.
- 3 Adet 8 pin giriş sahip olması.
- Maksimum 3000RPM de yüksek ses.
- 1080p ve 1440p için yüksek işlemci gereksinimi.
- Yüksek FPS ve yük esnasında coil whine bulunmaktadır.
- 8GB VRAM 2K Ultra ve 4K Ultra için zamanla yetersiz gelebilir.

- 1080P de DLSS Performans modun da yakın bölgeler düzgün ama uzak mesafeler bulanıklaşır.
Öncelikle güzel günlerde kullanman dileği ile :)
Hayırlı olsun.
Güzel inceleme.
Darısı diğer arkadaşlara inşaallah.

Tekrar teşekkürler ;)

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle güzel günlerde kullanman dileği ile :)
Hayırlı olsun.
Güzel inceleme.
Darısı diğer arkadaşlara inşaallah.

Tekrar teşekkürler ;)
Allah herkese önce sağlık ondan sonra hayallerini nasip etsin yemin ederim şuan hem RX 6600 hemde RTX 3070ti borcun mu zar zor ödüyorum ama güzel oldu değdi, şuan RX 6600 ekran kartını 4200TL den satıyorum. Yorumun için teşekkür ederim. ❤️

Kadir_1987

80+ Silver
Allah herkese önce sağlık ondan sonra hayallerini nasip etsin yemin ederim şuan hem RX 6600 hemde RTX 3070ti borcun mu zar zor ödüyorum ama güzel oldu değdi, şuan RX 6600 ekran kartını 4200TL den satıyorum. Yorumun için teşekkür ederim. ❤️
Allah hasta kullarına şifa.
Dertli kullarına deva.
Maddi ve manevi borçlu olan kullarına da ödeyebilmeyi nasib etsin inşaallah can dost güzel insan ;)

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem
Ne zaman aldın bizde alalım

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
  • Beğen
Reaksiyonlar: Qzer

ÖmerS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Ömer SARLUGİL
rog strixe bayılıyorum ya
bendede rog 3060 var

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın

ÖmerS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Ömer SARLUGİL
knk senin o backplate de olan rgb bunda da olsa keşke o bende yapışkan logo.
aynen keşke tüm rog modellerinde olsa
bide 4000 seri kartlarda rog modellerin tasarımı nasıl olacak çok merak ediyorum

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
aynen keşke tüm rog modellerinde olsa
bide 4000 seri kartlarda rog modellerin tasarımı nasıl olacak çok merak ediyorum
Ben alacağımı aldım valla RTX 5000 veya RTX 6000 kadar değiştirmem. :D 4K da bile 60 FPS üstü çok rahat veriyor ancak işlemci fena darboğaz yaratıyor Ryzen 9 7900x almayı net olarak planlıyorum.

Son düzenleme:

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem
3 pin girişi olması kötü olmuş. Benim güç kaynağında 2 var
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şu model ve fiyat iyi midir? sence

Ekler

• IMG_20220706_084006.jpg
    IMG_20220706_084006.jpg
    275.7 KB · Hit: 77
Son düzenleme:

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
Yok bir yandan iyi board limitlerini zorlayabilmek için. Overclock yapıp zorlamak istemiyorum kartı kendisi 1950mhz de zaten fıstık gibi performans veriyor.

Şu model ve fiyat iyi midir? sence
Bak bunu da net alabilirsin aşırı iyi soğutması var ama fanları biraz sesliydi diye duymuştum incelemelerinde ama oyunlarda asla duymazsın bence çünkü o kadar ısınmaz bir de bakır boruları zamanla sararır keşke evga nikel kaplı yapsaymış diyorum bazen.

@Qzer https://i0.wp.com/www.funkykit.com/wp-content/uploads/2021/07/evga3070ti50.jpg?resize=1024,729&ssl=1 bak bir de yazılımda %105 kadar power limiti artıyor bu model de, asus rog strix de %122 kadar artıyor ama sadece oyun için kullanacak isen EVGA asla ama asla üzmez alabilirsin itopya bu aralar RTX 3070ti ve RTX 3080 10GB kartları güzel fiyatlardan satıyor.
Screenshot_1.png

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Qzer

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem
Yok bir yandan iyi board limitlerini zorlayabilmek için. Overclock yapıp zorlamak istemiyorum kartı kendisi 1950mhz de zaten fıstık gibi performans veriyor.

Bak bunu da net alabilirsin aşırı iyi soğutması var ama fanları biraz sesliydi diye duymuştum incelemelerinde ama oyunlarda asla duymazsın bence çünkü o kadar ısınmaz bir de bakır boruları zamanla sararır keşke evga nikel kaplı yapsaymış diyorum bazen.

@Qzer https://i0.wp.com/www.funkykit.com/wp-content/uploads/2021/07/evga3070ti50.jpg?resize=1024,729&ssl=1 bak bir de yazılımda %105 kadar power limiti artıyor bu model de, asus rog strix de %122 kadar artıyor ama sadece oyun için kullanacak isen EVGA asla ama asla üzmez alabilirsin itopya bu aralar RTX 3070ti ve RTX 3080 10GB kartları güzel fiyatlardan satıyor.
Alıntıyı görüntüle
Oyun için düşünüyorum

Top Bottom