Neler Yeni

İnceleme ASUS ROG STRİX RTX 3070 Tİ OC inceleme.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,436
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Eksi yanı neden işlemci gereksinimi onu anlamadım :D Ayrıca overclock yapsan bile 3600 işlemciyle 1080P'de en az %20 kaybı olur bu kartın haberin olsun.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,944
İsim
Enver Eryalçın
Eksi yanı neden işlemci gereksinimi onu anlamadım :D Ayrıca overclock yapsan bile 3600 işlemciyle 1080P'de en az %20 kaybı olur bu kartın haberin olsun.
yok abi deli işlemci istiyor hiç öyle %20 kayıp yok canlı test ettim ayarlar, güncellemeler ve bios her şey son sürüm ama %50 kullanım görüyorum hem warzone da hemde forza horizon 4 de stabilitesi en iyi oyunlardan biri kendileri ama ona rağmen işte Ryzen 7900x düşünüyorum zaten ekran kartını çok rahat beslemek istiyorum uzun yıllar boyunca kullanacağım için.

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
yok abi deli işlemci istiyor hiç öyle %20 kayıp yok canlı test ettim ayarlar, güncellemeler ve bios her şey son sürüm ama %50 kullanım görüyorum hem warzone da hemde forza horizon 4 de stabilitesi en iyi oyunlardan biri kendileri ama ona rağmen işte Ryzen 7900x düşünüyorum zaten ekran kartını çok rahat beslemek istiyorum uzun yıllar boyunca kullanacağım için.
3070 ti icin 7900x almak lmao

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,944
İsim
Enver Eryalçın
3070 ti icin 7900x almak lmao
Valorant için alıyorum yoksa gereksiz zaten. Belki 2K low FPS artırmak için kullanırım. :D Ryzen 5 7600x görmem lazım, işlemci 4K olup ramlere 7K para vermek garip olur 😂 Biraz da uzun süre üzmesin diye 7900x almak istiyorum bir dadına bakalım şu 12 core 24 threads merak ettim.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,944
İsim
Enver Eryalçın
  • Beğen
Reaksiyonlar: Qzer
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
ahmet eren
Hayırlı olsun kardeşim kazasız belasız kullan.
Şu rog kartların dışı efsane!

BirDexter

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Barış Can Altunoğlu
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar ve Donanım
Instagram
[email protected]
Merhabalar arkadaşlar öncelikle ürünü incelemesini anlatmadan önce maziyi anlatayım itopya sitesin de ASUS ROG STRİX RTX 3070Tİ OC modelini indirim de 14.319TL ye görüp vade farksız 5 taksit imkanı ile almadan önce banka hesabında ki parayı kontrol edeyim dedim 10 dakika geçtikten sonra tam kart bilgilerini girip ürünü alıyordum ki stok bitti hatası aldım bir an çıldırdım nasıl biter diye itopya müşteri hizmetlerini aradım telefona bir hanımefendi çıktı. ASUS ROG STRİX 3070Tİ OC 10 dakika önce stok vardı yeni bitti dedim, lütfen kutusu defolu bile olsa alacağım dedim bir tane stok daha var mı diye sordum? Bir dakika kontrol edeyim dedi... aradan 1 dakika geçtikten sonra ürünü önceden sepetinize eklediyseniz sepetinizden girip hemen ürünü alabilirsiniz 1 tane stok açtım dedi. Sayfaya F5 atıp direk aldım ürünü aldım, ürünün sayfasına F5 attığım da son ürünü ben aldığımı gördüm!

Ürünü 22 Haziran 2022 tarih'in de siparişini verip 23 Haziran 2022 tarih'in de yurtiçi kargo ile hızlı ve sorunsuz bir şekil de elime ulaştıran itopya ya teşekkürler.

EKRAN KARTININ KUTUSUNA YAKINDAN BAKIŞ;
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

EKRAN KARTININ KUTU İÇERİĞİ;

Alıntıyı görüntüle
1 x ROG Kablo Bağı.
1 x ROG Koleksiyon Kartı.
1 x ROG PCB den yapılmış cetvel.
1 x Garanti Belgesi.
1 x Hızlı Kurulum Kılavuzu.
1 x Bizi tercih ettiğiniz için Teşekkür ederiz kartı.

EKRAN KARTINA YAKINDAN BAKIŞ;
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Ürün 2.9 slot heatsink yapısına sahip baya bir kalın ve ağır bir kart içinde kullanılan kalın nikel boru direk gözüme çarptı. heatsink kenarında P-Mode (Performans Mod) / Q-Mode (Sessiz Mod) diye switch yer alıyor bu switch çift bios arasında değiştirmeye yardımcı oluyor, mod değiştirmeden önce bilgisayar kapalı olmalıdır!
Giriş ve çıkış birimlerin de 3 adet DisplayPort yuvası ve 2 adet HDMI yuvası vardır bunlar 304 paslanmaz çelik ile vidalanarak güçlendirilmiştir hatta kartın arasında bulunan "metal destek çıtası" bu çelik kısma vidalıdır kartın bütünlüğünü sağlamak için ve anakart üzerinde ki yükü azaltıp kasanın yuvalarına ve kasaya montajladığımız iki vidaya yük binmesini sağlıyor aşağıya veya kenardan asla sarkma yapmıyor kart.

Kasamın son hali bu şekildedir.
Alıntıyı görüntüle

EKRAN KARTININ TESTLERİ;
Ekran Kartı driver sürümü: 516.59 / Anakart BIOS sürümü: 2803 / Windows 10 Pro 64 bit Sürüm: 21H2 (İS Derlemesi 19044.1806).

Heatsink kenarında ki switch P-Mode ayarında.
Ryzen 5 3600 4200MHz All Core OC, Core Voltage 1.35v, Core VID 1.1v. Re-Size BAR aktif.
PBO/Core Performance Boost/Global C-state Control kapalı ve NVIDIA Denetim Masasında ki ayarlarım bu şekilde idi test yapıldı.

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle

Oyun testlerinde işlemci overclock yapılmasına rağmen 1080P Ultra da %50, 1440P Ultra da %35 ve 4K Ultra da bile %10 yakın performans kaybı ve FPS kaybı vardır lütfen bunu ona göre dikkate alınız!
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

EKRAN KARTININ ARTI VE EKSİ YÖNLERİ:
+ Yüksek overclock performansı ve power limit.

+ Ekran kartı boşta ki sıcaklık 40 dereceleri geçmedi.
+ Ekran kartı yük esnasında bile sıcaklıklar inanılmaz iyi.
+ 2.9 Slot heatsink yapısı ile inanılmaz soğutma performansı.
+ Fanlar performanslı olmasına rağmen inanılmaz sessiz çalışıyor.
+ Raytracing açıldığında performans kaybı, AMD kartlara göre daha azdır.
+ DLSS çoğu bilindik oyunda resmi olarak desteklenir ve yüksek FPS sunarken düzgün çalışır.
+ ASUS ve iCUE eko sistemi yapıyor iseniz iCUE üzerinden tüm kasanızı aynı renk veya aynı efekte sync yapabilirsiniz.
+ NVIDIA Yazılımı aşırı derece de stabil çalışıyor AMD kartında ses sürücüsü yüklenemedi diye hata alırken bunda almıyorum artık.

- 340W üstü güç çekmesi.
- 3 Adet 8 pin giriş sahip olması.
- Maksimum 3000RPM de yüksek ses.
- 1080p ve 1440p için yüksek işlemci gereksinimi.
- Yüksek FPS ve yük esnasında coil whine bulunmaktadır.
- 8GB VRAM 2K Ultra ve 4K Ultra için zamanla yetersiz gelebilir.

- 1080P de DLSS Performans modun da yakın bölgeler düzgün ama uzak mesafeler bulanıklaşır.
Hocam bende aynı modelin 3080 versiyonu var ve bende de yüksek fps de coil whine oluyor ve garantiye gönderesim var. Sen gönderdin mi yoksa coil whine a razı mı geldin

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,944
İsim
Enver Eryalçın
Hocam bende aynı modelin 3080 versiyonu var ve bende de yüksek fps de coil whine oluyor ve garantiye gönderesim var. Sen gönderdin mi yoksa coil whine a razı mı geldin
Yüksek fps de bende de var ama ne kadar var karttan karta değişiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayırlı olsun kardeşim kazasız belasız kullan.
Şu rog kartların dışı efsane!
Sağol Allah olmayanlara nasip etsin amin hep hayalini kuruyordum zar zor da olsa aldım gram satma gibi düşüncem yok rahat 6 sene götürür bu beni performansı rx 6800xt ile aynı diyebilirim dlss açtığım anda rx 6900xt ye yaklaşıyor.

BirDexter

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Barış Can Altunoğlu
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar ve Donanım
Instagram
[email protected]
Yüksek fps de bende de var ama ne kadar var karttan karta değişiyor.

Sağol Allah olmayanlara nasip etsin amin hep hayalini kuruyordum zar zor da olsa aldım gram satma gibi düşüncem yok rahat 6 sene götürür bu beni performansı rx 6800xt ile aynı diyebilirim dlss açtığım anda rx 6900xt ye yaklaşıyor.
HyperxCloud 2 kullandığım için dışardan ses çok duymuyorum aslında, öyle abartilacak kadar da yok zira 144 e sabitliyorum fps i... Ama ne bileyim, kusursuz bi kart bekledim asustan

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,944
İsim
Enver Eryalçın
HyperxCloud 2 kullandığım için dışardan ses çok duymuyorum aslında, öyle abartilacak kadar da yok zira 144 e sabitliyorum fps i... Ama ne bileyim, kusursuz bi kart bekledim asustan
Tüm markalarda var asus özel değil! Yüksek frekans yüksek bobin vızıltısı amd de bu daha fazla çünkü yüksek frekansları sahip.

BirDexter

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Barış Can Altunoğlu
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar ve Donanım
Instagram
[email protected]
Tüm markalarda var asus özel değil! Yüksek frekans yüksek bobin vızıltısı amd de bu daha fazla çünkü yüksek frekansları sahip.
Katılmıyorum dostum. Daha önce 6900xt de kullandım gigabyte in, ama bi sorun olmamıştı. Yani tamamen uretimsel bi sıkıntıdan. Daha önce msi gaming xtrio 3070ti ı garantiye yollamıştım bu nedenle ve yeni gelende aynı sorun yoktu. Şans tamamen

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,944
İsim
Enver Eryalçın
Katılmıyorum dostum. Daha önce 6900xt de kullandım gigabyte in, ama bi sorun olmamıştı. Yani tamamen uretimsel bi sıkıntıdan. Daha önce msi gaming xtrio 3070ti ı garantiye yollamıştım bu nedenle ve yeni gelende aynı sorun yoktu. Şans tamamen
Valla hem şans hemde yüksek frekansdan oluyor ama %80 civarında var yapabileceğiniz bir şey yok.

Yani garanti çok abartı var ise değiştiriyor eğer az derecede var ise değişim yapmıyor. Ben 4k ultra da tam yüke soktuğum da aşırı bir coil whine duymadığım için önemsemiyorum. Her güzelliğin bir kusuru vardır diyip geçmek lazım ama boşta 0 ses birde kart 325w görüp 64 dereceleri anca görüyor inanılmaz soğutması var.

Son düzenleme:
Top Bottom