Neler Yeni

ASUS ROG STRIX XG259CMS - 300 Hz'de Ekranda Çizgi Sorunu

dbaran

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Baran
Merhabalar, monitörü 15.10.2024 tarihinde Vatan Bilgisayardan satın aldım. 300 hz'de kullanırken özellikle arka planı koyu mavi renk tonlarında olan bazı yazıların olduğu bölümlerde çizgiler oluştuğunu fark ettim, bu çizgiler dinamik olarak gözüküyor ve sonradan anlık kaybolabiliyor. Sorunun panelden kaynaklandığını düşündüm fakat 240 hz'e alıp denediğimde herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Benzer şekilde sorunun kablodan kaynaklandığını düşünüp 2.monitörümün display port kablosuyla da denedim fakat sorunun devam ettiğini gördüm.

Sorun yazılımsal mı yoksa panelden kaynaklı kronik bir sorun mu ya da windows'tan mı kaynaklı gerçekten bilemedim. Konuyla ilgili bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse sevinirim, eğer gerçekten bir sorun ise 2 haftalık süre bitmeden garantiyle uğraşmadan iade etmek istiyorum.

Sorunla ilgili görselleri ekte paylaşıyorum, ayrıca video yükleyemediğim için videonun drive linkini de paylaşıyorum.

Ekler

• 300_1.jpg
    300_1.jpg
    1,017.8 KB · Hit: 33
  • 300_2.jpg
    300_2.jpg
    1.1 MB · Hit: 31
  • 300_3.jpg
    300_3.jpg
    1.3 MB · Hit: 28

aapo0908

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
alp
Merhaba daha önce rog monitör kullandığımda benzer bi durum bendede vardı yarım saate monitör ısınınca renkler kendine geliyordu bunu bu deneyebilir misiniz monitör yoracak şeyler yapın 300 hz +300 fps oyun oynayin

dbaran

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Baran
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba daha önce rog monitör kullandığımda benzer bi durum bendede vardı yarım saate monitör ısınınca renkler kendine geliyordu bunu bu deneyebilir misiniz monitör yoracak şeyler yapın 300 hz +300 fps oyun oynayin
Yanıtınız için teşekkür ederim. tabii ki denerim fakat bu durumun olmaması gerekmez mi? Bir de bahsettiğiniz monitörü kullanıyor musunuz hala, kullanıyorsanız ne kadar zaman oldu?

aapo0908

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
alp
Yanıtınız için teşekkür ederim. tabii ki denerim fakat bu durumun olmaması gerekmez mi? Bir de bahsettiğiniz monitörü kullanıyor musunuz hala, kullanıyorsanız ne kadar zaman oldu?
3 sene önce internet kafeden almistim kavga ederken tutup birine vurdum paramparça oldu maalesef
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer yeni monitör ise garantiye göndermenizde fayda var

dbaran

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Baran
3 sene önce internet kafeden almistim kavga ederken tutup birine vurdum paramparça oldu maalesef

Eğer yeni monitör ise garantiye göndermenizde fayda var
Monitörünüze üzüldüm ama olay iyiymiş, gece gece iyi güldürdünüz :D Evet monitör daha 1 haftalık fakat uzun vadede sorun çıkartacak ise garantiyle uğraşmadan direkt iade ederim.

aapo0908

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
alp
Monitörünüze üzüldüm ama olay iyiymiş, gece gece iyi güldürdünüz :D Evet monitör daha 1 haftalık fakat uzun vadede sorun çıkartacak ise garantiyle uğraşmadan direkt iade ederim.
Hocam büyebilme ihtimali tam net sorunu bilmeden yorum yapmak istemem ama iade sağlıklı olacaktır bilgisayarı başka bi yere taşıyordum hocam kavga çıktı 32 inc monitörle bi koydum gggümm kamil baygınlık geçirdi

Ekran kartınızda sorun olabilir mi

Son düzenleme:

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,752
İsim
yusuf ecer
Kesinlikle arızalı hocam. Hatta bu sorun yavaş yavaş ilerleyen bir sorun. Şuan 300hzde çizgiler varsa bi süre sonra 240da da olcak, sonra 165de vs vs diye ilerleyecek. Ben de çok yakın zamanda tam tersi durumu yaşadım. Max hz olmadıkça çizgi çıkıyordu monitörden. Ürünü servise yollayıp para iadesi istedim, başarılı sonuçlandı.

Ekler

• IMG_20240923_175947.jpg
    IMG_20240923_175947.jpg
    3.2 MB · Hit: 24
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
hesap silinsin
bende de lg gn950b monitörde sorun cıktı yukardan aşağıya mavi bi çizgi çıktı 20 gün durdu sonra kayboldu birden anlam veremedim.

dbaran

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Baran
Kesinlikle arızalı hocam. Hatta bu sorun yavaş yavaş ilerleyen bir sorun. Şuan 300hzde çizgiler varsa bi süre sonra 240da da olcak, sonra 165de vs vs diye ilerleyecek. Ben de çok yakın zamanda tam tersi durumu yaşadım. Max hz olmadıkça çizgi çıkıyordu monitörden. Ürünü servise yollayıp para iadesi istedim, başarılı sonuçlandı.
İlettiğiniz resimdeki sorunu konuyla ilgili araştırma yaparken farklı yerlerde de görmüştüm, sorunlarımız benzer değil galiba. Benim bahsettiğim sorun dinamik şekilde sadece yazılarda oluyor ve sonra düzeliyor, düz bir arka planda bu çizgilere hiç rastlamadım. Ayrıca şu an aynı monitörden size yazıyorum ama ekran herhangi bir sorun yok forumdaki yazılarda.

bende de lg gn950b monitörde sorun cıktı yukardan aşağıya mavi bi çizgi çıktı 20 gün durdu sonra kayboldu birden anlam veremedim.
Bu da farklı bir sorun diye düşünüyorum.

Açıkçası beni tek endişelendiren şey ileride bu sorunun büyüyüp büyümeyeceği. Bu şüpheyle monitörü kullanmaktansa iade etmek daha olacak gibi duruyor.

Top Bottom