neden hocamASUS.
8 bit var ve 310Hz.neden hocam
viewsonic xg2431 blur busters 2.0 sertifikalı monitör taş gibi doğal motion blur yok DyAc olarak benq olan modelde de var lakin viewsonic kadar iyi değil ve viewsonic ekstra ayar ile istediğinizi yapabiliyorsunuz hatta parlaklığı çok kısarak dünyadaki çoğu monitörden daha akıcı görünyü elde edebilirsiniz videoları falan mevcut en kötü optimum kanalından bi bakabilirsiniz xg2431 ufo testlerinde çok başarılı bir monitör
Mesaj otomatik birleştirildi:
uygun strobe ile böyle bir görüntü elde edebiliyorsunuz xg2431 ile fps oyuncusuna en çok lazım olan şey hareketli nesnelerin bulanıklığının azalması cam gibi gözükmesi vb. böyle gider her şey yüksek hz değil tamam önemli ama strobe çok daha önemli net görebilmek için falan kısaca xg2431 alın yani
benq da da strobe var ama renkleri kötü ms olarak hangisi daha iyidir viewsonic ile8 bit var ve 310Hz.
tn panel çünkü benq her türlü xg2431 daha iyi strobe teknolojisi daha gelişmiş sertifika almış benq ise anca sponsor oluyor yoksa viewsonic daha iyi yanibenq da da strobe var ama renkleri kötü ms olarak hangisi daha iyidir viewsonic ile
ms olarakta viewsonic daha iyi galiba onu alsam iyi mi hocam strobe ne birde ve özel ayar ne işe yarıyor ne riskitn panel çünkü benq her türlü xg2431 daha iyi strobe teknolojisi daha gelişmiş sertifika almış benq ise anca sponsor oluyor yoksa viewsonic daha iyi yani
tam olarak nasıl açıklarım bilmiyorum ama bulanıklığı azaltan teknoloji diyebilirim markalar buna isim veriyor mesela benq dyac, viewsonic purexp, asus elmb falan bunların çalışma mantığı hareketli ortamda bulanıklığı azaltmak buna en iyi örnek olarakms olarakta viewsonic daha iyi galiba onu alsam iyi mi hocam strobe ne birde ve özel ayar ne işe yarıyor ne riski
özel ayar yapmadan beni idare eder mi yoksa monitör önerir misiniz hocam ms olarak da viewsonic daha iyi gibi ama onu alsam iyi mi yanitam olarak nasıl açıklarım bilmiyorum ama bulanıklığı azaltan teknoloji diyebilirim markalar buna isim veriyor mesela benq dyac, viewsonic purexp, asus elmb falan bunların çalışma mantığı hareketli ortamda bulanıklığı azaltmak buna en iyi örnek olarak
yukarıdaki attığım fotoğrafta viewsonic 165hzde böyle akıcı çok düşük bulanıkta görüntü veriyor lakin mesela VA panellerde böyle bir görüntü bile oluşabilir oyunlarda ani dönüş açısında bu görüntüde anlayabilirsiniz tabii diğer monitörlerde bu kadar olmayacak sadece örnek amaçla verdim bu strobe teknolojisi bulanıklığı azaltıp taş gibi görüntü veriyor strobe çok önemli bir teknoloji düzgün strobe ayarı ile oled ekrandan bile iyi bir görüntü elde edebilirsiniz bulanıklık açısından
özel ayarda biraz uğraş zaman istiyor tek tek değer girip paneli deniyorsunuz fotoğrafını çekiyorsunuz bunlar panelin parlaklığını canlılığını düşürüyor karşılığında daha az doğal motion blur yani bulanık görüntü daha düşük gecikme elde ediyorsunuz TN panellerde düz mantık olarak renk kalitesi vb daha kötü olduğu için tepkime süreleri, renk kalitesi oldukça düşük özel elle ayar yapmaya gerek yok kendi purexp modu da gayet yeterli çok üst düzey varsa panelin kabiliyeti var belirtmek istedim ama dediğim gibi aşırı zaman emem sabır ister sayfalarca okumanız anlamanız test etmeniz gerekiyor
bu işin riski de var monitörü aşırı ayar yapmaya çalışırsanız zarar verebilirsiniz bozabilirsiniz arka aydınlatmadan falan her türlü ayara girişiyorsunuz çünkü
özel ayar yapmana gerek yok monitörde gelen ayarı açsan da çok iyi ms olarak aşağı yukarı benq ile aynıdırlar benq olanda tn panel sonuçta ama deediğim gibi önemli olan strobe viewsonic alın geçin çok iyi monitörözel ayar yapmadan beni idare eder mi yoksa monitör önerir misiniz hocam ms olarak da viewsonic daha iyi gibi ama onu alsam iyi mi yani
ms olarakta viewsonic daha iyi viewsonic alıcam hocam sağolunözel ayar yapmana gerek yok monitörde gelen ayarı açsan da çok iyi ms olarak aşağı yukarı benq ile aynıdırlar benq olanda tn panel sonuçta ama deediğim gibi önemli olan strobe viewsonic alın geçin çok iyi monitör
hocam peki bit olayı ne hocamın yazdığıözel ayar yapmana gerek yok monitörde gelen ayarı açsan da çok iyi ms olarak aşağı yukarı benq ile aynıdırlar benq olanda tn panel sonuçta ama deediğim gibi önemli olan strobe viewsonic alın geçin çok iyi monitör