Neler Yeni

Asus Tuf A15 2022 Değerlendirme

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
işlemcinin sınırı 95 olduğu için 93 aşırı iyi bir derece değil.
Ben konuya baktığım zaman işlemci sıcaklığı max 92'ye çıktığını görmüştüm, demek ki yanlış görmüşüm. Soğutucu takviyesi ile belki sıcaklıklar düşebilir hocam fakat saf olarak throotle yapmış olur bu cihaz değil mi?

Ege Hanedar

80+ Bronze
yok hocam güç kismamistir muhtemelen,benim hatırladığım kadariyla bu cihazda gpuda yükte sınırda dolaşıyor testleri biraz arttirsa konu sahibi güzel olur.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
yok hocam güç kismamistir muhtemelen,benim hatırladığım kadariyla bu cihazda gpuda yükte sınırda dolaşıyor testleri biraz arttirsa konu sahibi güzel olur.
Evet tatilden döndüğü zaman bir kaç oyunda sıcaklık testi gelebilir o zaman net kararımız olur ona göre önerebiliriz yada öneremeyiz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Tech Lover
Oyun testleri:

Tatilden bu kadar arkadaşlar, dönünce kendim de birkaç oyunun testlerini yaparım:)

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
latif
Oyun testleri:

Tatilden bu kadar arkadaşlar, dönünce kendim de birkaç oyunun testlerini yaparım:)
hocam aynı laptopun i7-12700h'lı olan versiyonunun incelemesi de var burada, fpslerde r7 6800h daha yüksek sanki, ısı değerlerinde ise ara ara intel daha düşük olsa da genel olarak aynı gibi, bu inceleme videosu beni pc'ye bi tık daha fazla ısındırdı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Tech Lover
2 farklı tasarımda arka kapak var, 082 böyle, diğeri de 096.
IMG_20220826_082931.jpg

CihanK23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Cihan
Merhaba arkadaşlar, cihazı birkaç gün önce aldım. Araştırma sürecinde internette çok bilgi bulamadığım için burada biraz bahsetmek istiyorum.

Madde madde gidersek:

Tasarım: Tasarımını beğendim, baktığım birkaç seçeneğe göre kasası daha da ince. Arka plakası kodlara bağlı olarak farklı geliyor. Ben HN-082 versiyonunu aldım, arka plaka metal ve tasarımı gayet hoş. Ayrıca menteşe sistemi de güzel gözüküyor, kapattığınızda dahi bildirim ledlerini görebilmemiz de hoş bir detay. Klavye'ye gelirsek, basış hissiyatı ve RGB parlaklığı yeterli.

Performans: 6800H zaten güçlü bir işlemci, çok üstünde durmaya gerek yok, Fakat igpu beklediğimden daha da iyi çıktı, 680m cidden 1650 ile rekabet edebilecek düzeyde bir igpu. 3060 ise 115W temel termal tasarıma sahipken gerektiğinde 140W'a çıkabiliyor.

Batarya: Çoğu rakibinin önünde olan 90Whrs batarya 7nm işlemci ile kombin olunca, böyle bir bilgisayar için gayet iyi ekran süreleri alabiliyorsunuz.

Sıcaklık: Cihazı hem normal bir odada hem klimalı odada kullandım, sırayla maksimum 93 ve 87 derece gördüm(2 saat forza horizon 5 oynadıktan sonra). Süper mi, değil ama idare eder bence. Çoğu rakibi hep bu sıcaklıklarda seyrediyor.

Alacak arkadaşlar için Mux ayarları, aşağıdaki resimde.

DA videosu:
Hocam merhaba konuyu tekrardan hortlatmak istedim. Oyunlarda yada programalarda işlemci sıcaklığını test ettiniz mi. Boştayken veya oyunlarda isınma kaç derece acaba

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
latif
hocam teknorya üzerinden bilgisayarı almayı düşünüyorum, son son bu zamana kadar ki kullanım tecrübelerinizi yazar mısınız ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Tech Lover
Gayet memnunum, Süreç içinde Forza 5, Rainbow 6 Siege ve Valorant oynadım. Tüm oyunlar sorunsuz ve akıcı ilerledi. Ardından adobe photoshop kurdum, şuan onda da tıkır tıkır çalışıyor. Bütçe varsa 28K'ya Rog versiyonuna da bakılabilir.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
hocam teknorya üzerinden bilgisayarı almayı düşünüyorum, son son bu zamana kadar ki kullanım tecrübelerinizi yazar mısınız ?
Eğer bütçeniz 25K aralığında ise T7 v20.4'e bakmanız daha mantıklı olacak, çünkü bu 3060 modeli ısınıyor ve termal kısmaya giriyor. Soğutucu takviyesi kesinlikle gerekiyor. (Termal kısma = FPS düşüşü)

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Tech Lover
Eğer bütçeniz 25K aralığında ise T7 v20.4'e bakmanız daha mantıklı olacak, çünkü bu 3060 modeli ısınıyor ve termal kısmaya giriyor. Soğutucu takviyesi kesinlikle gerekiyor. (Termal kısma = FPS düşüşü)
Termal kısma kesinlikle yok, fanların performansta olduğu videoları referans almayın, turbo olduğunda 5500rpm civarına kadar çıkıyor ve cpu 91, gpu 80'i geçmiyor.

Bios update'te bile sorun çıkaran monster mı? Lütfen bu bütçelerde monster önermeyin, sadece kendi arkadaşlarıma bile bakarsam 2 tane Tulpar alıp memnun olmayan var.

Edit: Monsterlar çoğunlukla 55-60whrs bataryaya sahipken bu cihaz 90whrs bataryaya sahip, 6800h'ın verimlilik farkını da eklersek t7 v20.4'ten 2 kat uzun ekran süresi verir, ki bu benim gibi öğrenci arkadaşlar için önemli.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Termal kısma kesinlikle yok, fanların performansta olduğu videoları referans almayın, turbo olduğunda 5500rpm civarına kadar çıkıyor ve cpu 91, gpu 80'i geçmiyor.

Bios update'te bile sorun çıkaran monster mı? Lütfen bu bütçelerde monster önermeyin, sadece kendi arkadaşlarıma bile bakarsam 2 tane Tulpar alıp memnun olmayan var.

Edit: Monsterlar çoğunlukla 55-60whrs bataryaya sahipken bu cihaz 90whrs bataryaya sahip, 6800h'ın verimlilik farkını da eklersek t7 v20.4'ten 2 kat uzun ekran süresi verir, ki bu benim gibi öğrenci arkadaşlar için önemli.
T7 v20.4 modeli gayet sorunsuz ve Bios problemi yok. MSI kasalar için dediğiniz doğru Bios problemi olduğunu okumuştum. Zaten pil gücü isteyen kişilere biz genellikle Zephyrus modeller öneriyoruz. Sizden bir video bekliyoruz o halde ona göre bir yorum yapalım. Tam olarak emin olmadan bu cihazın önerisini yapamam üzgünüm.

Top Bottom