Neler Yeni

Asus Tuf A15 2022 Değerlendirme

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
latif
Eğer bütçeniz 25K aralığında ise T7 v20.4'e bakmanız daha mantıklı olacak, çünkü bu 3060 modeli ısınıyor ve termal kısmaya giriyor. Soğutucu takviyesi kesinlikle gerekiyor. (Termal kısma = FPS düşüşü)
hocam oynayacağım oyunlar cs:go, valo, forza horizon 5 şimdi asus tuf'a baktığımızda 140w 3060 var ben bunun tdp değerini 115'e sabitlesem yine bana aynı ısınmayı yapar mı sonuçta çektiği güç ısınma oranı ile doğru orantılı, işlemci açısından ise r7 6800h 105 derece son çıkabileceği sıcaklık 90 derece yine de yüksek bir işlemci sıcaklığı mı mesela bunun yanında tulpar'ın ekran gecikmesi 30ms okumuştum bir yerde bu tufta 16ms civarı, birde teknoloji gelişiyor, ddr5 ram yeni nesil işlemciler derken yine de tulpar mı diyorsunuz

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Tech Lover
T7 v20.4 modeli gayet sorunsuz ve Bios problemi yok. MSI kasalar için dediğiniz doğru Bios problemi olduğunu okumuştum. Zaten pil gücü isteyen kişilere biz genellikle Zephyrus modeller öneriyoruz. Sizden bir video bekliyoruz o halde ona göre bir yorum yapalım. Tam olarak emin olmadan bu cihazın önerisini yapamam üzgünüm.
11.57'e bakarsanız gpu'nun tamamını bile kullanmadığınız senaryoda gpu 77 derece, ben %100 iken 81 alıyorum. Teoride 2 cihaz arasında termal olarak ciddi bir fark yok. Pil gücüne bence hiç girmeyelim, zephyrus ile aynı olarak 90whrs'e sahip.

Benim video yapacak kadar zamanım yok, Abdullah hocamız da benim oynadığım oyunla test yapmış, buyrun bakın 11.15'e

Yani şu konuyu açtığımdan beri olan A15 2022 kasanın kasten önerilmemeye çalışılmasını cidden anlayamıyorum. Önceki kasa ısınıyor muydu, evet. Fakat bu kasa revize, her yanında hava kanalları var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam oynayacağım oyunlar cs:go, valo, forza horizon 5 şimdi asus tuf'a baktığımızda 140w 3060 var ben bunun tdp değerini 115'e sabitlesem yine bana aynı ısınmayı yapar mı sonuçta çektiği güç ısınma oranı ile doğru orantılı, işlemci açısından ise r7 6800h 105 derece son çıkabileceği sıcaklık 90 derece yine de yüksek bir işlemci sıcaklığı mı mesela bunun yanında tulpar'ın ekran gecikmesi 30ms okumuştum bir yerde bu tufta 16ms civarı, birde teknoloji gelişiyor, ddr5 ram yeni nesil işlemciler derken yine de tulpar mı diyorsunuz
Oyun için kısa bi öneri yapayım:

Rekabetçi oyunlarda 3060'ı kapatıp 680M ile giderseniz cihaz baya serin oluyor. 75-82 arasına kadar düşebiliyor. Kendim şahsen valorantta 680m ile ilerliyorum, 3060'la 300fps bile alsanız sonuçta 144ekran olunca bi şey farketmiyor.

Son düzenleme:

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
11.57'e bakarsanız gpu'nun tamamını bile kullanmadığınız senaryoda gpu 77 derece, ben %100 iken 81 alıyorum. Teoride 2 cihaz arasında termal olarak ciddi bir fark yok. Pil gücüne bence hiç girmeyelim, zephyrus ile aynı olarak 90whrs'e sahip.

Benim video yapacak kadar zamanım yok, Abdullah hocamız da benim oynadığım oyunla test yapmış, buyrun bakın 11.15'e

Yani şu konuyu açtığımdan beri olan A15 2022 kasanın kasten önerilmemeye çalışılmasını cidden anlayamıyorum. Önceki kasa ısınıyor muydu, evet. Fakat bu kasa revize, her yanında hava kanalları var.

Rekabetçi oyunlarda 3060'ı kapatıp 680M ile giderseniz cihaz baya serin oluyor. 75-82 arasına kadar düşebiliyor. Kendim şahsen valorantta 680m ile ilerliyorum, 3060'la 300fps bile alsanız sonuçta 144ekran olunca bi şey farketmiyor.
77 derece gayet normal fakat 86 derece o cihaza normal değil. Çünkü 85 üzeri sıcaklıklar termal kısmaya giriyor ve ekran kartındaki güç düşüyor. O yüzden alınması gerekiyor ise soğutucu takviyesi ile alın diyorum. Ben size Monster'ın bataryası iyi dedim mi? Zaten pil gücü isteyen arkadaşlara Zephyrus cihazlar öneriyoruz, TUF 3-4 saat götürebilecek iken Zephyrus cihazlar 6-7 saat e kadar pil ömrü sağlıyor. A15 2022'nin tüm modellerini önermiyorum demiyorum, 3050 ve 3050 TI modelleri güzel fakat 3060 sıcaklık konusunda iyi değil.

%100 kullandığı durumlarda maksimum 83 dereceyi görmüş cihaz. Yine termal kısıntıya girmiyor yani güç düşmüyor.

DDR5 tabii ki avantajlı fakat Türkiye'de ki durum ortada. Alınacaksa soğutucu ile kullanın, en azından termal kısmaya girmez ve fps düşmez.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
latif

valoda 144 fps alabiliyor musunuz 680m ile

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Top Bottom