Asus Tuf A15 Fa507nv ısınma sorunu

Reaksiyon skoru
45
merhabalar tuf a15 i kullanıyorum r5 7535hs rtx 4060 modelini. cs2 de 92 dereceyi gördüm oyun ayarlarım yüksek bile değil. cpu turboda gpu yu da ultimatede kullanıyorum. ısınması özellikle de fan sesi çok rahatsız ediyor. arkadasımın aceri var ve neredeyse hiç ısınmıyor ve fan sesi de oldukça az. önerileriniz nedir?

Acerlerde sıvı metal olduğu için ısınmaması normal işlemciye limit koyabilirsin performansı düşmez ama ısınması azalır uxtu yazılımıyla,cpu turbo mod yerine dengeli alabilirsin ghelper yükleyip fan ayarlarıyla oynayabilirsin gpu da fazla ısınıyorsa undervolt yapabilirsin internetten araştırıp en son seçenek de bakımlarını yaptırmak olur altına bir de soğutucu takmak.

🔧 1. Armoury Crate ayarları

• Turbo yerine Performance ya da Manual kullan.
  • Manual modda fan eğrisini ayarla, GPU güç limitini %90’a çek.

🌬️ 2. Soğutma

• Laptopun arkasını hafif yükselt.
  • 1 yıldan eskiyse termal macun yenile (ör. Thermal Grizzly).

🎮 3. Oyun ayarları

• FPS limiti koy (ör. 180).
  • Arka planda çalışan programları kapat.

⚙️ 4. Undervolt / TDP düşürme

• Ryzen Controller veya Adrenalin ile CPU TDP’yi 45W → 35W yap.

🧊 5. Soğutucu stand

• Güçlü bir cooling pad (70 CFM üzeri) kullan.

merhabalar tuf a15 i kullanıyorum r5 7535hs rtx 4060 modelini. cs2 de 92 dereceyi gördüm oyun ayarlarım yüksek bile değil. cpu turboda gpu yu da ultimatede kullanıyorum. ısınması özellikle de fan sesi çok rahatsız ediyor. arkadasımın aceri var ve neredeyse hiç ısınmıyor ve fan sesi de oldukça az. önerileriniz nedir?
GPU kullanacak ayarları yükseğe al FPS düşsün, işlemci daha az kullanılacağı için sıcaklık düşer ;)

teşekkürler hocam şu watt limiti koyma işini bir deneyeceğim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,966
Üyeler
183,499
Son üye
Radiomi
Geri