Neler Yeni

Asus Tuf A15 R7 6800H Rtx 3050 Laptop İncelemesi - Oyun testleri

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Fan gayette açıyor boşta 37 db ... Elimdeki cihazı bana öğrettin . Tamamiyle güç yönetimiyle alakalı bir durum . İşlemci güç yönetimini kıs bak bakıyım boost frekansa çıkıyor mu ?
Çıkıyor :D ama boost hızında durmadığı için sürekli, 45 derecelerde geziyor (hava 30 derece)

Ayrıca keşke elindeki cihazı sana öğretebilsem de gelip burada bilmişlik taslamasan.
Hala hiçbir laptop demeye devam et . Direk marka model verdim sana . Ağırlığı da benzer . Günün koşuluna göre bileşenleri de o günün bileşenleri ile benzer.
Hiç bir laptop ile kucakta bilgisayarı zorlayacak bir oyun oynayamazsın, hepsi ısınır. (70 derece ve üstü hava üfler dışarı)
Aç GTA 5 1-2 saat oyna kucağında hiçbir sorun yok .
Lenovo ile oynayınca da hiç bir sorun yok aynen.

Aklımda cinebench ve render programları , tek farkımız o videodan render programları çünkü .
Evet eksik inceleme yapıyorsun, videonun değeri yok.
68 derecede çalışıyor ramler, ramın üstünde aliminyum blok olmasına rağmen. Ramle işlemci arası da 4 parmak var . Çok ciddi etki edeceğini düşünmüyorum.
Aynı küçük hacimde durdukları için 3-4 derece kadar ekstra ısınmaya sebep oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1664041688252.png

1664041780461.png

Yakında inceleme yapacağım. İnceleme nasıl yapılırmış izlersin :)

Son düzenleme:

sefAK47

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Sefa SEVİL
Bu laptopu çok araştırdım bu konu çok güzel denk geldi, herkese fikirleri için teşekkürler. Benim baktığım zamanda 17k ydı ve en mantıklı cihaz gözüküyodu ve fiyat yükselmesi şu şekilde oldu (o kısmıda ben takip ettim 😂) her stok bittiğinde fiyat artışıyla geldi ve son stok bittiğinde satıcıyla iletişime geçtim ve stoklara tekrar gelmeyeceğini söyledi, şu an hali hazırda bulunan satıcılar 23k dan başlattı satışı...

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Çıkıyor :D ama boost hızında durmadığı için sürekli, 45 derecelerde geziyor (hava 30 derece)

Ayrıca keşke elindeki cihazı sana öğretebilsem de gelip burada bilmişlik taslamasan.

Hiç bir laptop ile kucakta bilgisayarı zorlayacak bir oyun oynayamazsın, hepsi ısınır. (70 derece ve üstü hava üfler dışarı)

Aynı küçük hacimde durdukları için 3-4 derece kadar ekstra ısınmaya sebep oluyor.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

İzlerim izlemesine de , kendi tezinle kendini çürüttün . 3.300 mhz ne la? Hani olum boost frekans ? Al boost frekansa da öyle at . Bir de fan speedi at keyiflenelim şurda.
Benim dediğime gel yavaş yavaş.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Baya boostlamışsın bee . Helal olsun sana . Aslan Aslan.
''Ayrıca keşke elindeki cihazı sana öğretebilsem de gelip burada bilmişlik taslamasan.''
Böyle iğneleyici konuşursak tartışmaya döner mesele. Ben de derim ki çapın yetmez hayatında elinin değmediği kadar laptopu 3 ayda satın aldım derim . Bir köşede üzülürsün ondan dolayı burdan sonrasını yine seviye içinde cevaplayacağım . Seviye ile bu konu kapansın . Seni etiketleyen kardeşin de sana kalp , bana gülücük atmaya devam edebilir. Çünkü senin ezberlettiğin şeyleri konuştu ...

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
1664042012600.png

1664042112560.png

Gördüğün gibi sürekli boost hızında durmak işlemciyi ısıtıyor. Ama 60 derece olması bir problem değil. Çünkü cihaz zaten 59 dereceden sonra fan açıyor. Şuan fanlar 1800Rpm dönüyor. (nefes verme sesinden sessiz şuan fanlar)

Yakında incelemesini yaparım izlersiniz dediğim gibi.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
İzlerim izlemesine de , kendi tezinle kendini çürüttün . 3.300 mhz ne la? Hani olum boost frekans ? Al boost frekansa da öyle at . Bir de fan speedi at keyiflenelim şurda.
Benim dediğime gel yavaş yavaş.

Baya boostlamışsın bee . Helal olsun sana . Aslan Aslan.
''Ayrıca keşke elindeki cihazı sana öğretebilsem de gelip burada bilmişlik taslamasan.''
Böyle iğneleyici konuşursak tartışmaya döner mesele. Ben de derim ki çapın yetmez hayatında elinin değmediği kadar laptopu 3 ayda satın aldım derim . Bir köşede üzülürsün ondan dolayı burdan sonrasını yine seviye içinde cevaplayacağım . Seviye ile bu konu kapansın . Seni etiketleyen kardeşin de sana kalp , bana gülücük atmaya devam edebilir. Çünkü senin ezberlettiğin şeyleri konuştu ...
Evet evet laf bulamayınca zengin fakir ayrımıda yaptık arkadaşlar. İşte böyle zenginlik gücü! Benim dediğime gel yavaş yavaş. :sick:

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
İzlerim izlemesine de , kendi tezinle kendini çürüttün . 3.300 mhz ne la? Hani olum boost frekans ?
Türkçen yetmediği için anlayamamışsın sanırım. Sürekli boost modunu kapattım ben. Yani işlemci sürekli 4200-4500 mhz de çalışmıyor. Yük altında anlık hızlanıyor ve tekrar yavaşlıyor böylece serin kalıyor. Üzüldüm adına gerçekten.

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Gördüğün gibi sürekli boost hızında durmak işlemciyi ısıtıyor. Ama 60 derece olması bir problem değil. Çünkü cihaz zaten 59 dereceden sonra fan açıyor. Şuan fanlar 1800Rpm dönüyor. (nefes verme sesinden sessiz şuan fanlar)

Yakında incelemesini yaparım izlersiniz dediğim gibi.
Bundan farklı hiçbir şey söylemediğimi biliyorsun değil mi ? Şu konun başına gel ve buna aykırı bir şey söylemiş miyim bir oku .

Türkçen yetmediği için anlayamamışsın sanırım. Sürekli boost modunu kapattım ben. Yani işlemci sürekli 4200-4500 mhz de çalışmıyor. Yük altında anlık hızlanıyor ve tekrar yavaşlıyor böylece serin kalıyor. Üzüldüm adına gerçekten.
İğnelemeye devam . Ben sana boost modunu kapattığımı söyledim mi ? Hayır . Kapatma beraber görelim 60-75 arası gezişini . 37 db ses seviyesini.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
hayatında elinin değmediği kadar laptopu 3 ayda satın aldım derim .
Elimden 25 tane laptop geçti hayatım boyunca. (kendimin sahip olduğu cihazlar) Eğer arkadaşlarımın ve çevremin cihazlarını sayarsak ömrün boyunca gördüğünden daha fazla laptop kullandığımı söyleyebilirim.
En son sattığım cihaz 38500TL'ydi.

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Evet evet laf bulamayınca zengin fakir ayrımıda yaptık arkadaşlar. İşte böyle zenginlik gücü! Benim dediğime gel yavaş yavaş. :sick:
Hiç alakası yok , sen sana yazdığıma cevap dahi veremeyen abini çağıran ezberci neslin ezberci öğrencisisin. Uzakta bir köşede otur . Abilerini dinle . 3060 cihaz varken 3050 ti öner 3050 öner şimdilik.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Hiç alakası yok , sen sana yazdığıma cevap dahi veremeyen abini çağıran ezberci neslin ezberci öğrencisisin. Uzakta bir köşede otur . Abilerini dinle . 3060 cihaz varken 3050 ti öner 3050 öner şimdilik.
Tüm sorularına cevap verdim ve demişim ki 19-20K'ya bana 3060 cihaz at demişim 22K'lık cihaz atmışsın. Ezberci olan ben miyim? sen misin?

Müfredattan bahsedip dediklerimi bile okumayan adama daha ne ciddi cevap vericem dalgamı geçerim. :D

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Elimden 25 tane laptop geçti hayatım boyunca. (kendimin sahip olduğu cihazlar) Eğer arkadaşlarımın ve çevremin cihazlarını sayarsak ömrün boyunca gördüğünden daha fazla laptop kullandığımı söyleyebilirim.
Tüh be ... Ah yanıldık oysa ki sadece geçen ay Gentaş Endüstiriyel İnşaata bu seviyede 40 tane laptop aldım , inceledim test ettim kurdum . Hayırladım. Sen hiçbir teknoloji mağazasının teşhir reyonunda 40 laptop gördün mü :)

Tüm sorularına cevap verdim ve demişim ki 19-20K'ya bana 3060 cihaz at demişim 22K'lık cihaz atmışsın. Ezberci olan ben miyim? sen misin?

Müfredattan bahsedip dediklerimi bile okumayan adama daha ne ciddi cevap vericem dalgamı geçerim. :D
Sana gün gün fiyatlarını söyledim :) Foruma bak konularını bulursun dedim . Şu an 22 k olan laptop bu laptopdan daha mantıklı ...

Sidik yarıştırma üzülürsün gerçekten , samimi söylüyorum . İğnelemeden keyiflice bu sohbeti keyifle bitirelim . Yap incelemeni eline sağlık diyeyim . Birbirimizin eksiklerini yazalım , kendimizi geliştirelim.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
İğnelemeye devam . Ben sana boost modunu kapattığımı söyledim mi ? Hayır . Kapatma beraber görelim 60-75 arası gezişini . 37 db ses seviyesini.
Kapatmazsan 60 derece üstüne çıktığını göremezsin boştayken. Çünkü asus cihazlar en optimal çalışma ısısına ayarlılar. Ve bu yüzden 60 dereceden itibaren fan açarlar. O kadar laptop geçtiyse eline, 3 ayda aldığın cihazlardan öğrenmiş olman lazım bunu. Eğer daha soğuk sıcaklıklar istiyorsan fanların %0 a inmesini engellemelisin.

Diğer bilgisayarlar gibi 40 dereceye kadar 1800rpm ile döner ve susar fanlar.

Ki diğer bilgisayarların ayarlarında windows dengeli modunda sürekli boost kapalı geldiğini anlatmama gerek yoktur sanırım :) İncelediğin bilgisayarlardan biliyor olmalısın.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Tüh be ... Ah yanıldık oysa ki sadece geçen ay Gentaş Endüstiriyel İnşaata bu seviyede 40 tane laptop aldım , inceledim test ettim kurdum . Hayırladım. Sen hiçbir teknoloji mağazasının teşhir reyonunda 40 laptop gördün mü :)

Sana gün gün fiyatlarını söyledim :) Foruma bak konularını bulursun dedim . Şu an 22 k olan laptop bu laptopdan daha mantıklı ...

Sidik yarıştırma üzülürsün gerçekten , samimi söylüyorum . İğnelemeden keyiflice bu sohbeti keyifle bitirelim . Yap incelemeni eline sağlık diyeyim . Birbirimizin eksiklerini yazalım , kendimizi geliştirelim.
Ee 1K lira bütçe yükseltmeyen insanlar ne yapıcak? Bay profesör.

Ben geçmişe bakmıyorum Türkiye Ekonomisinde geleceğe bakıyorum anlıyor musun?

Fiyatlar zaten sürekli oynuyor neden geçmişle kafamı yorayım?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,419
Üyeler
163,824
Son üye
hsnctl37
Top Bottom