Neler Yeni

Asus Tuf A15 R7 6800H Rtx 3050 Laptop İncelemesi - Oyun testleri

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Ayrıca kasanın ısısını altına bir kitap koyarak 8-10 derece düşürebiliyorsunuz. Diğer modellere göre küçük ayaklar kullanılmış, ince olması için.
Masaüstü ise zaten Laptop'ları eleştirme çünkü elindeki hafif bir cihaz. Demişim zaten ama arkadaş bir türlü anlamadı.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Ayrıca incelemeyi detaydan yoksun ve sığ bulduğumu da belirtmek isterim. Önemli olan kimsenin anlatmadığı kısımlar hakkında konuşmak. Diğer bilgileri her yerde bulabilirsiniz.

Drained

80+
2 dakikada beni Asus savunucu yaptığınız için teşekkürler. 19-20K arası alternatif cihazlara baktığımızda 75W 3050 TI cihazlar görüyorum? Neredeymiş 3060 cihaz söyle bakalım? Bu gibi güçsüz kart dediğin cihazda 95W ile çalışıyor, Ryzen işlemciler zaten ısınıyor? Çünkü 45W TDP ve 8 çekirdek 16 Thread var o işlemcide. 3060 Max-Q zaten 3050 TI Max-P den iyi olsun bir zahmet. Fakat Max-Q 3050 TI alacağıma gidip Max-P 3050 TI alırım çünkü aradaki fark zaten ortada. Fiyasko diyip burada kasa işlemcisi kıyaslıyor. Dostum senin uzmanlık alanın Masaüstü ise zaten Laptop'ları eleştirme çünkü elindeki hafif bir cihaz. Tabikide ısınacak, işlemci sıcaklığı zaten o seviyelere çıkmasıda normal 105 DERECEYE kadar çalışıyor diyorum. Adam küçücük cihazdan Masaüstü ısınma performansı bekliyor şaka gibi. Valorant'ta neden MUX açmadın mesela? Tek kanal RAM var tamam fakat en azından FPS 30-40 daha yükselirdi. Bu fiyatlara 3050 TIMUX'lu bir cihazın bulunması nimet ve öpülüp başına koyulması gerekir. Yoksa bende biliyorum bütçe yükseltip 3060 cihaz önermeyi. İnsanlar o bütçelere çıkarmıyorlarsa bu cihazı alabilir çünkü 2022 kasa gayet iyi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

FHD kameralar anca normal günlük kullanım laptoplarında oluyor. Gaming laptoplar'da değil. Ah ah yine yanlış bilgilendirmeler.
Bahsettigin her şeye katılıyorum ancak yanlış bilgi var ryzen 5000 serisinde 105 dereceye kadar 6000 serisinde 95 e düşürüldü

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Bahsettigin her şeye katılıyorum ancak yanlış bilgi var ryzen 5000 serisinde 105 dereceye kadar 6000 serisinde 95 e düşürüldü
Özür dilerim 105 olduğunu hatırlıyordum 95 miş evet.

Ege Hanedar

80+ Bronze
elinize sağlık en azindan uğraşıp inceleme yapmışsınız detayli bakmadim ama videoda cpu sıcaklıklarını göremedim, işlemcinin sınırı 95 buarada. gpu yer yer sınırda çalışıyor kötü bu,fakat bi timespy testide yapip koysaymissiniz tam yukteki durumunu görseymisiz cihazin,mux gereksiz bir şey değil. pil ömrünü arttirmada da işine yarıyor cpu ağırlıklı oyunlarda %40 fps arttirmayada,gpunun tam kullanılmasını saglamayada. cihaz fp anlamda iyi olduğu için öneriliyor dediğin 3060 modeli indirimde düşen model,burada ne öneriliyor doğru düzgün bakmıyorum fakat 3060 cihaz düşerse oneriyoruz tabii ki,tuf segmentine göre iyi olduğu için öneriyoruz normal olarak 3060 cihaz yokken. cihazın ısındığı kısmı doğru o gpu sıcaklığı açıklıyor direkt herşeyi.

buarada eklemek gerekirse dediğin 46 db çoğu laptopta görülen normal bir şey,hatta tam yük için iyi bile diyebilirim. önerdiğin nitronun max rpmde çıkardığı sese bak birde.

Son düzenleme:

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Ayrıca incelemeyi detaydan yoksun ve sığ bulduğumu da belirtmek isterim. Önemli olan kimsenin anlatmadığı kısımlar hakkında konuşmak. Diğer bilgileri her yerde bulabilirsiniz.
Mesela nedir kimsenin anlatmadığı kısımlar , samimiyetle soruyorum . Beni geliştirecek yorum bu çünkü ... Siz söylemeden bir şey ekleyim , içini açtım cihazın ram kısmı ve ssd dışında komple bant kaplıydı ve garanti bozulmasın diye bantları sökmedim . Bundan dolayı da koymadım videoya .

Eleştirmedin biraz övdün gibi oldu ama. Hayır 5600X ve Mobil işlemcileri yargılamıyorum çünkü Ryzen zaten sıcak çalışıyor. Benim alıp almamam mı? Kendime göre yorum yapmıyorum ki milletin alıp alamayacağına göre yorumumu yapıyorum :). Ekran kartı sıcaklığı demedin işlemci sıcaklığı dedin. Zaten ekran kartı o sıcaklığa çıkmamalı imkanı yok.

Bilmiyorum 3050 17-18K bu bütçede hala bana mantıklı geliyor çünkü Max-Q 3050 TI cihazlara yapışıyor direkt. Zaten ben baştada dedim bütçe yükseltmiyorsa insanlar bu cihaza yönelebilir diye.
Berke videoda diyorum ki işlemci de ekran kartı gibi 85-86 derecelerde kalsaydı beni tatmin edecekti . Olması gereken buydu . Videoyu tekrar izle lütfen . Aceri de övmedim , FP eğrisi daha yüksek dedim bu gün 3050 laptopu benzer fpsler verirken 6 k daha ucuz ... Millete göre yorumunu da yanlış yapıyorsun . Bütçe olayını aştık zaten cihaz 23 k üstü fiyatta satılıyor .

Kullandığın moda göre değişir, AMD işlemcilerde fark ettiğim bir olay var. Sürekli boost hızında çalışıyorlar. İntelde ise bilgisayar yüke girmediği sürece clock hızını 1-1.8 Ghz arasında tutuyor.
Bunun da ısı tarafında büyük eksisi var. Oyunlardaki ısısı aslında o kadar yüksek değil. 90 dereceler gayet normal, İntel işlemciler 90 derecede clock kısarken AMD 4.2 4.5 de çalışmaya devam ediyor. (moda göre)

Kesinlikle masal değil. Askeri sınıf dayanıklılık demek kurşun geçirmez demek değil. Daha kaliteli parçalar ve normalden sert kullanıma daha dayanıklı demek.

Fiyatı evet 3050 seçeneği 18k üstüne alınmaz. 3060şuan hala en f/p seçenek bence.
Evet askeri dayanıklılık olayı masal , kimse kurşungeçirmez beklemiyor , laptopun kasasında bir gram esneme yok . Plastik esnemezse kırılmaya meyili artar. Eğer esneseydi , daha kaliteli bir his verseydi , bunu belirtirdim zaten videoda. Ayrıca cihaz çok rahatlıkla 98 dereceleri görüyor 30 dk ve üzeri kullanımda ...

Son düzenleme:

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Masaüstü ise zaten Laptop'ları eleştirme çünkü elindeki hafif bir cihaz. Demişim zaten ama arkadaş bir türlü anlamadı.
Hafif olup , slim olup ısınmayan bir cihaz üretseydi eleştirmezdim, hafif olması slim olması kullanım kolaylığı yaratmıyor ki . 2 defa söyledim . Madem hafif ve slim . Yani ergonomik bu cihaz . Koy bacağına oyna 30 dk oyunu gör bacağının halini . Yapısı ergonomik , ısıları değil ne olacak ?
Masaüstü ile zerre alakamız yok hala aynı şeyi söylüyorsun .
Laptop ısınırsa eleştirlir bunda ne gibi bir yanlış var ? Asusdan daha iyi savundun diyince , Asus markası savunucusu yapmış oldum ya seni ...

Diğer popüler videoları izleyip bunun cevabını rahatlıkla bulabileceğiniz düşünüyorum.
Kimdir , hangi kanaldır , nedir diğer popüler videolar ? Paylaşın ki gelişim sağlayalım .
Kamerasından mikrofonuna , malzeme kalitesinden ekranına , hoparlöründen ısılarına , sentetik testlerinden oyun testlerine , fiyatı ile karşılaştırmasından , eksilerine artılarına , klavyesinden , portlarına kadar değinmişim . Nerelere değinmem gerekiyor birkaç video atarsan inceleyim , kendimi geliştireyim.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Hafif olup , slim olup ısınmayan bir cihaz üretseydi eleştirmezdim, hafif olması slim olması kullanım kolaylığı yaratmıyor ki . 2 defa söyledim . Madem hafif ve slim . Yani ergonomik bu cihaz . Koy bacağına oyna 30 dk oyunu gör bacağının halini .
Hiç bir laptop ile bacağınızda oyun oynayamazsınız. Hepsi bacağınızı Mahfedecektir. En serin Omen cihaz bile ortalama 73 - 75 derece sıcak hava üflüyor etrafa. Hafif olması etrafta rahat taşıyabileceğiniz anlamına gelir, kucakta oyun oynayabilirsin manasına gelmez.
Ayrıca ergonomik kelimesi öyle kullanılmaz :D

Kimdir , hangi kanaldır , nedir diğer popüler videolar ?

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Hiç bir laptop ile bacağınızda oyun oynayamazsınız. Hepsi bacağınızı Mahfedecektir. En serin Omen cihaz bile ortalama 73 - 75 derece sıcak hava üflüyor etrafa. Hafif olması etrafta rahat taşıyabileceğiniz anlamına gelir, kucakta oyun oynayabilirsin manasına gelmez.
Ayrıca ergonomik kelimesi öyle kullanılmaz :D

Bu çok büyük bir genelleme ve direk yanlış . Yıllarca z580 lenovo laptopumla oyun oynadım kucağımda . Daha mahvettiğini görmedim .
Nasıl kullanılır onu da öğrenelim inşallah .
Attığın videonun genel başlıklarında benden farklı olarak sadece sentetik testler ve render alabileceği programlar var. Detaylıca incediğimde yazarım.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Yıllarca z580 lenovo laptopumla oyun oynadım kucağımda . Daha mahvettiğini görmedim .
z580 ile oynadığınız oyunları a15 ile vsync açıp oynarsanız yine bacağınız yanmaz.

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
elinize sağlık en azindan uğraşıp inceleme yapmışsınız detayli bakmadim ama videoda cpu sıcaklıklarını göremedim, işlemcinin sınırı 95 buarada. gpu yer yer sınırda çalışıyor kötü bu,fakat bi timespy testide yapip koysaymissiniz tam yukteki durumunu görseymisiz cihazin,mux gereksiz bir şey değil. pil ömrünü arttirmada da işine yarıyor cpu ağırlıklı oyunlarda %40 fps arttirmayada,gpunun tam kullanılmasını saglamayada. cihaz fp anlamda iyi olduğu için öneriliyor dediğin 3060 modeli indirimde düşen model,burada ne öneriliyor doğru düzgün bakmıyorum fakat 3060 cihaz düşerse oneriyoruz tabii ki,tuf segmentine göre iyi olduğu için öneriyoruz normal olarak 3060 cihaz yokken. cihazın ısındığı kısmı doğru o gpu sıcaklığı açıklıyor direkt herşeyi.

buarada eklemek gerekirse dediğin 46 db çoğu laptopta görülen normal bir şey,hatta tam yük için iyi bile diyebilirim. önerdiğin nitronun max rpmde çıkardığı sese bak birde.
Teşekkür ederim dostum . Oyun esnasında ara ara gösteriyorum . 92-95 arası takılıyor CPU sıcaklıklar . Timespy testi aklımda . Teşekkür ederim .
Mux bu cihazda işe yaramıyor diye anlattım baya baya ama tekrar yazayım , işlemci limitte çalıştığı için etkisi olmuyor oyun performansına ... Cihazın aslında 46 DB olayı sadece oyun için değil , normal kullanımda da sürekli 40-42 DB arası geziyor , klavye kısayolu kısmında görebilirsin bunu , sıcaklıklar da masaüstünde 75 derece civarları .

z580 ile oynadığınız oyunları a15 ile vsync açıp oynarsanız yine bacağınız yanmaz.
Yine yanar , bak masaüstü sıcaklıklarına 😂 aura sync açtığımda gözüküyor klavye kısayolu kısmında ... Ayrıca hiçbir laptop dedin , örneğini verdim . Zaman da belirtmedim . 10 yıl önce efsane laptoptu hala daha kullanıyorum o laptopu ... İ7 3632 qm 16 GB ram şu an çalışmayan GT 660m .

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Yine yanar , bak masaüstü sıcaklıklarına
Fan açmıyor çünkü :D. Ayrıca dediğim gibi amd hız düşürmüyor bu ısılara bir eksi.
Ayrıca hiçbir laptop dedin , örneğini verdim . Zaman da belirtmedim .
Hala hiç bir laptop diyorum.

Neyse dediğim gibi önemli olan bulamayacağımız detayları anlatabilmek.

Ayrıca DDR5 belleklerin de bilgisayarı ısıttığını belirtmeliyim.

Top Bottom