Neler Yeni

ASUS TUF B650-Plus WiFi vs ASUS ROG Strix X670E-E - BIOS Güncelleme Korkusu

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Fatih
Merhaba arkadaşlar,
Yakın zamanda ASUS TUF Gaming B650-Plus WiFi anakart siparişi verdim. Bu kartta BIOS Flashback özelliği var ve anladığım kadarıyla güncelleme sırasında elektrik kesilse bile Flashback sayesinde sorunu düzeltebilirim, doğru mu? Yine de aklıma bir korku düştü: "Ya elektrik kesilirse ve bir şeyler ters giderse?" diye düşünmeden edemiyorum.
Bir yandan da ASUS ROG Strix X670E-E Gaming Wi-Fi modelini gördüm. Bu kartta Dual BIOS özelliği var, yani elektrik kesilse bile yedek BIOS devreye giriyor ve sorun çıkma ihtimali daha düşük gibi görünüyor. Şimdi iki seçenek arasında kaldım.
Aslına bakarsanız, her iki kartta da elektrik kesintisi yüzünden korkmama gerek yokmuş gibi hissediyorum. TUF modelinde Flashback ile manuel olarak düzeltebilirim, ROG modelindeyse Dual BIOS sayesinde otomatik bir yedek mevcut. Ancak ROG daha pratik bir çözüm sunuyor gibi. Tek sorun, ROG için bütçeyi biraz zorlamam ve sipariş için 10 gün, belki daha fazla beklemem gerekmesi.
Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? TUF ile devam mı ederdiniz, yoksa ROG için bekleyip maliyeti göze mi alırdınız? Fikirlerinizi bekliyorum!

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Ölücüadam42
Anakart alırken düşünülecek son şey olabilir😀 düşünmem bile baktın şansına harbiden bios çöktü 200liralık programlayıcı ile geri yazmak 10dk sürer

HuseyinBy01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
488
İsim
Hüseyin Mert Görgel
ROG ayrı bir güzel duruyor valla bütçeyi dert etmiyorsan al geç derim.

Top Bottom