Asus tuf gaming a 15

faruk6363

80+
Reaksiyon skoru
2
bi kaç gündür bilgisayarım şarzda değilken video izlerken kapanıp tekrar açılıyor uyku moduna aldığımda arka plandaki video açıksa onları kapatıyor tekrar chorome açıyorum sıfırladım driver falan yükledim yine şarzda değilken baktım kapanıp açıldı sıfırlamadan bi kere bitloker ekranı geldi sonra mavi ekran geldi windows kurtarma ekranı bi kaç kez şuan sıfırladıktan sonra gelmedi şarzda değilken biraz baktığımda tekrar kendini açıyor uyku moduna girdiğnde örnk 5 dk geçıyor farklı arka plan geliyor yeni profil gibi ve açık olan programlar kapanıyor konu ile bilgisi olan yardımcı olabilirmi

bi kaç gündür bilgisayarım şarzda değilken video izlerken kapanıp tekrar açılıyor uyku moduna aldığımda arka plandaki video açıksa onları kapatıyor tekrar chorome açıyorum sıfırladım driver falan yükledim yine şarzda değilken baktım kapanıp açıldı sıfırlamadan bi kere bitloker ekranı geldi sonra mavi ekran geldi windows kurtarma ekranı bi kaç kez şuan sıfırladıktan sonra gelmedi şarzda değilken biraz baktığımda tekrar kendini açıyor uyku moduna girdiğnde örnk 5 dk geçıyor farklı arka plan geliyor yeni profil gibi ve açık olan programlar kapanıyor konu ile bilgisi olan yardımcı olabilirmi
A15 bende de vardı ve ben de sorun yaşadım. Benim yaşadığım sorun cihazın soğukken açılmaması. Mesela cihazı kapatıyorum 10 saat sonra açmaya çalışınca açılmıyordu güç tuşuna 15-20 dakika basılı tutuyordum ondan sonra açılıyordu. Anakartta lehim çatlağı olabilir diye düşündüm ben. Senin sorunun da benzer gibi. Cihaz güç çekerken istediği güç sağlanmadığı için anakart kendini korumaya alıp kapatıyor olabilir. Benim sorunumun sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum çünkü ben sol usb portuna usb çoklayıcı ile 4 cihaz takmıştım. VRM'in bozulduğunu düşünüyorum benim sorunumda. Video falan izlerken kapanıyorsa mesela 4K videolarda falan sistem daha çok güç çekebilir. Bunun gibi anlık güç gereksinimlerinde eğer gerekli güç verilmezse anakart kendini korumaya alıp sistemi kilitliyor olabilir ama emin değilim. Garantisi devam ediyorsa servise kesinlikle yolla. Yollarsan cihazın üstüne bi kağıda sorunlarını anlat yoksa servistekiler cihazı açtığında çalışır olarak görürlerse geri yollarlar sana hiçbir şey yapmadan. Genelde anakart değişimi yapıyorlar.

garantisi var hocam şimdi film izlerken kapandı kalitesi yüksek değildi şarzı vardı anlamadım

garantisi var hocam şimdi film izlerken kapandı kalitesi yüksek değildi şarzı vardı anlamadım
Sisteme yük binince mi kapanıyor acaba? Yoksa boşta bırakınca da kapanıyor mu? Armoury crate ya da G-helper varsa iGPU'ya geçiş yapıyor musunuz pildeyken? Geçiş yapmıyorsanız tarayıcıda donanım hızlandırma açık mı?

yani hocam bişeyler izlerken aniden kapanıp açılıyor armory crate var donanım hızlandırma bilmiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sisteme yük binince mi kapanıyor acaba? Yoksa boşta bırakınca da kapanıyor mu? Armoury crate ya da G-helper varsa iGPU'ya geçiş yapıyor musunuz pildeyken? Geçiş yapmıyorsanız tarayıcıda donanım hızlandırma açık mı?
uyku moduna girince 5 10 gectiğinde arka planda diyelim chrome açıktı açıtğımda kapanmış oluyordu

resimde

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-01-08 032529.webp
    Ekran görüntüsü 2026-01-08 032529.webp
    68.4 KB · Hit: 9
1767832205883.webp
Burada olması gerekiyor. Pildeyken standartta duruyorsa eco mode'a alıp kullanmayı deneyin. Cihaz uykudan kalktığında tam olarak ne yapıyor? Kendini yeniden mi başlatıyor tam uykudan çıkardığınız an? Eğer böyleyse uykudan kalkarken yüksek güç çektiğinde anakart kendini kilitliyor olabilir ama pc'nin kendini kapatması gerektiğini düşündüm ben restart yerine. Yeniden başlatma ilginç geldi. BMS'de falan da olabilir sorun.

Armoury crate'i açıp GPU'nun pildeki moduna bakar

Alıntıyı görüntüleBurada olması gerekiyor. Pildeyken standartta duruyorsa eco mode'a alıp kullanmayı deneyin. Cihaz uykudan kalktığında tam olarak ne yapıyor? Kendini yeniden mi başlatıyor tam uykudan çıkardığınız an? Eğer böyleyse uykudan kalkarken yüksek güç çektiğinde anakart kendini kilitliyor olabilir ama pc'nin kendini kapatması gerektiğini düşündüm ben restart yerine. Yeniden başlatma ilginç geldi. BMS'de falan da olabilir sorun.
uykudan kalkınca arka planda bişey varsa kapanıyor eğer şarzda değilse kullanırken gezirsem kapanıp başlangıçtaki asus yazısı geliyor yeniden açılıyor kendi kendine uykuya girince açtığımda arka plandakiler kapanmıs oluyor

standart mod da

uykudan kalkınca arka planda bişey varsa kapanıyor eğer şarzda değilse kullanırken gezirsem kapanıp başlangıçtaki asus yazısı geliyor yeniden açılıyor kendi kendine uykuya girince açtığımda arka plandakiler kapanmıs oluyor

standart mod da
Sorun bataryada da olabilir dediğim gibi. Sistem uykudan kalkarken gerekli kalkış akımını alamadığı için hard reset atıyor sanırım. Servise göndermenizi öneririm çünkü sorun donanımsal gibi , cihazı garanti dışı bırakmadan kendiniz çözemezsiniz.

standart mod da
O zaman eco mode'a alıp kullanın belki düzelir ama düzelmeme ihtimali de var.

anladım dediğim gibi uyku kalkerken arka plandaki uygulamalar kapanıyor pilde kullanırsam gezinirsem belli bir süre sonra kapanıp açılıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,185,742
Üyeler
188,154
Son üye
serap karadavut
Geri