Neler Yeni

Yardım ASUS TUF Gaming A15 RAM yükselttikten sonra mavi ekran veriyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Alperen Kızıltaş
Arkadaşlar selamünaleyküm. Bugün ASUS TUF Gaming A15 laptopuma 16 GB RAM taktım. Laptopun içinde 8x2 RAM vardı ve 8 GB RAM'lerden birini çıkarıp 16 GB Crucial'ın bir RAM'ini taktım. İlk başta bir sorun yoktu lakin sonrasında bilgisayar mavi ekran vermeye başladı. Bunun sebebi nedir acaba? Yardımcı olabilir misiniz?

HDogus

80+ Bronze
Bendede biri kendi rami diğeri crucial olan ram var sorun olmuyor. Senin şansına sıkıntı çıkarmış olabilir kendi içinde olan rami çıkarıp yeni aldığın ramle denedin mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Alperen Kızıltaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bendede biri kendi rami diğeri crucial olan ram var sorun olmuyor. Senin şansına sıkıntı çıkarmış olabilir kendi içinde olan rami çıkarıp yeni aldığın ramle denedin mi?
Hocam sorunuzu tam anlayamadım ama. Yeni aldığım crucial rami taktıktan sonra sorun yaşamaya başladım.

HDogus

80+ Bronze
Hocam sorunuzu tam anlayamadım ama. Yeni aldığım crucial rami taktıktan sonra sorun yaşamaya başladım.
Kendi içinden çıkan rami çıkar sadece yeni aldığın ram takılı olsun biraz böyle dene hata vermezse birlikte uyumsuz çalışıyor demektir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Alperen Kızıltaş
Kendi içinden çıkan rami çıkar sadece yeni aldığın ram takılı olsun biraz böyle dene hata vermezse birlikte uyumsuz çalışıyor demektir.
Bazı forumlarda formattan sorun düzelir yazılmış ama. Sorunu çözermi acaba? Laptobu tekrardan açmaya üşeniyorum açıkçası

HDogus

80+ Bronze
Bazı forumlarda formattan sorun düzelir yazılmış ama. Sorunu çözermi acaba? Laptobu tekrardan açmaya üşeniyorum açıkçası
Belli olmaz en garantisi benim dediğim şekilde denemek. Yeniden hata verirse rami değiştirmende fayda var. Baktın mavi ekran vermiyor denediğinde bu sefer slotların yerini değiştir tak bazen buda çözüm olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Alperen Kızıltaş
Belli olmaz en garantisi benim dediğim şekilde denemek. Yeniden hata verirse rami değiştirmende fayda var. Baktın mavi ekran vermiyor denediğinde bu sefer slotların yerini değiştir tak bazen buda çözüm olur.
Anladım hocam. Teşekkür ederim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Alperen Kızıltaş
Hocam tekrardan merhabalar. Hocam bugün dediğin şekilde yaptım. Sadece yeni aldığım rami taktım lakin yine mavi ekran aldım.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Ömer Murat KARACA
Hocam tekrardan merhabalar. Hocam bugün dediğin şekilde yaptım. Sadece yeni aldığım rami taktım lakin yine mavi ekran aldım.
Sadece yeni aldığınız takılı iken Memtest yapın. Orada hata verirse ram bozuktur. Orada hata vermezse ram cihazla uyumsuzdur.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Ömer Murat KARACA
Hocam aynı ramden bir tane daha alsam 16x2 yapsam sorun çözülürmü acaba
Sanmıyorum hocam, ramde veya uyumda bir sorun olmasa tek başına taktığınızda sorunsuz çalışırdı. 8+16'da da sorunsuz çalışırdı. Bende de aynı cihaz var, içindeki 8+8'i çıkarıp 16GB Sk Hynix + 16GB Crucial ram taktım. Alakasız marka modeller olmasına rağmen sorunsuz kullanıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Alperen Kızıltaş
Sanmıyorum hocam, ramde veya uyumda bir sorun olmasa tek başına taktığınızda sorunsuz çalışırdı. 8+16'da da sorunsuz çalışırdı. Bende de aynı cihaz var, içindeki 8+8'i çıkarıp 16GB Sk Hynix + 16GB Crucial ram taktım. Alakasız marka modeller olmasına rağmen sorunsuz kullanıyorum.
Sorunu formattayken çıkardı ama. Format atmıyorken çıkarırmı acaba?

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Ömer Murat KARACA
Top Bottom