Neler Yeni

Çözüldü✓ Asus TUF Gaming VG247Q1A Vs Vİewsonic 24" VX2418C Hangisini Almalıyım ?

Hasanst

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
582
İsim
Hasan Said Tamer

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Değerli fikir öneri ve yorumlarınız için teşekkür ederim. VA iyi deniliyor deme sebebim FPS oyunları oynadığım için canlı net renklere çokta ihtiyacım yok önemli olan HZ MS benim için diye düşünüyorum.
VA Panellerin MS degeri cok kotu. Senin attigin o Asus VA model 11 MS falan calisiyor. VG249Q1A IPS modeli 6 MS calisiyor. Ghostingden onunu goremiyorsun. Sistemin yetiyorsa sunu al, paneli orta kalitede sayilir markayi kotulemeye gerek yok, Ghosting sorunu yok denebilir, gercek MS degerini ve dE renk degerini soyleyemem cunku oyle bir test yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
MERT CAN
VA Panellerin MS degeri cok kotu. Senin attigin o Asus VA model 11 MS falan calisiyor. VG249Q1A IPS modeli 6 MS calisiyor. Ghostingden onunu goremiyorsun. Sistemin yetiyorsa sunu al, paneli orta kalitede sayilir markayi kotulemeye gerek yok, Ghosting sorunu yok denebilir, gercek MS degerini ve dE renk degerini soyleyemem cunku oyle bir test yok.

1 MS Yazılan muhabbet ile sizin dediginiz 11, 6 MS değerleri nasıl oluyor onu anlamadım
Mesaj otomatik birleştirildi:

https://www.amazon.com.tr/dp/B082NR...e=380333&creativeASIN=B082NRKT4K&linkCode=asn Bütçe yetiyorsa bunu alabilirsiniz, ben IPS almanı konusunda inatçıyım. :D
IPS ama 144 hz fiyatta 4 k bence fazla gibi kafam karıştı

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
1 MS Yazılan muhabbet ile sizin dediginiz 11, 6 MS değerleri nasıl oluyor onu anlamadım
Mesaj otomatik birleştirildi:

IPS ama 144 hz fiyatta 4 k bence fazla gibi kafam karıştı
1 MS olayi MPRT actiginda olan seyler. Ama MPRT actiginda goruntude bozulmalar, ghosting ve parlakligin deli gibi azalmasi gibi seyler baslar ki MPRT modunda bile 1 MS calismaz cogu monitor 1.5-2 MS civari calisir. 11 ve 6 MS monitorlerin G2G yani MPRT kapaliyken ki degerleri. Monitorlerde MS olarak bu deger baz alinir cunku MPRT kullanan sayisi 1 elin parmagini gecmez neredeyse.

r4NG3r

80+ Silver
1 MS olayi MPRT actiginda olan seyler. Ama MPRT actiginda goruntude bozulmalar, ghosting ve parlakligin deli gibi azalmasi gibi seyler baslar ki MPRT modunda bile 1 MS calismaz cogu monitor 1.5-2 MS civari calisir. 11 ve 6 MS monitorlerin G2G yani MPRT kapaliyken ki degerleri. Monitorlerde MS olarak bu deger baz alinir cunku MPRT kullanan sayisi 1 elin parmagini gecmez neredeyse.
Bende vg249q1r var ayarlarda mprt diye birsey goremedim kac ms calisiyordur

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Bende vg249q1r var ayarlarda mprt diye birsey goremedim kac ms calisiyordur
Senin monitor 6.5-7 MS calisiyor Stokta. MPRT degilde response time kismi varsa orada gecer direkt MPRT: OFF seklinde yazmaz cogu monitorde.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
MERT CAN
Sonuç olarak iyi bi monitör almak en az 5 k civarı diyorsunuz.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Sonuç olarak iyi bi monitör almak en az 5 k civarı diyorsunuz.
Hayir G24-20 alsan 3.5k direkt iyi bir monitor. sRGB'yi tamamen kapliyor, dE degeri iyi, MS olarak 6.5 MS civari calisiyor o da. Parlaklik degeri guzel. Yukseklik ayari var. Ne ararsan var yani. Tek problemi kucuk coilwhine'i o kadar. Gayet casual kullanici icin yeterli bir model.

Eger gercekten iyi bir monitor almak istiyorsan 7-8k'ya en az cikman gerek cunku suanki mukemmelin bir altini iyi sayarsak OLED'in alti orta-ust seviye IPS paneller alman gerek.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
MERT CAN
Hayir G24-20 alsan 3.5k direkt iyi bir monitor. sRGB'yi tamamen kapliyor, dE degeri iyi, MS olarak 6.5 MS civari calisiyor o da. Parlaklik degeri guzel. Yukseklik ayari var. Ne ararsan var yani. Tek problemi kucuk coilwhine'i o kadar. Gayet casual kullanici icin yeterli bir model.

Eger gercekten iyi bir monitor almak istiyorsan 7-8k'ya en az cikman gerek cunku suanki mukemmelin bir altini iyi sayarsak OLED'in alti orta-ust seviye IPS paneller alman gerek.
Link model tavsiyesi verirmisiniz ?

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Link model tavsiyesi verirmisiniz ?

Su modellere bakabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
MERT CAN

Su modellere bakabilirsin.
Teşekkür ederim inceleyeceğim. Farklı fikirleri olan arkadaşların değerli yorumlarını bekliyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Utku Kulaç
Selamlar arkadaşlar ;

Vİewsonic 24" VX2418C 1Ms 165Hz &

Asus TUF Gaming VG247Q1A 23.8" 1 MS 165 Hz

Kullanan yada beğenen fikri olan arkadaşlar tavsiyede bulunursa memnun olurum :)
sakın Va panel alma sakın hepsinde ghosting var ıps panel al geç bende va düşünüyordum ıps aldım kafam rahat

Top Bottom