Neler Yeni

İnceleme ASUS TUF Gaming VG27AQZ IPS QHD 1ms (MPRT) 165Hz inceleme.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
Enver Eryalçın
Ürünü 27 Mart 2023 Tarihin de amazon.com.tr den 6792₺ satın aldım.

MONİTÖRÜ KUTU İÇERİĞİ;
20230328_133411.jpg

1 x DisplayPort görüntü kablosu.
1 x Monitör güç adaptörü.
1 x Monitör güç kablosu.
1 x Hızlı Başlangıç Kılavuzu.
1 x Garanti Belgesi.

MONİTÖR KURULUM AŞAMASI;
Monitör kolu takılı bir şekil de geliyor sadece ayağını takmak size kalıyor o da vidasız tasarlanmış alt da bulunan vidayı sıkıyorsunuz bitiyor.
Screenshot_1.png

Monitör arm kolu ile kullanmak istiyorsanız ilk önce üzerinde bulunan silikon vida gizleyicileri kürdan yardımı ile yanlarından kaldırarak çıkarıyorsunuz daha sonra sabit olan 4 vidayı sökerek monitörün kendi kolunu çıkarıp yerine arm kolunu vidalara denk gelecek şekil de yerleştirip vidalayarak sabitliyorsunuz bu kadar basit.
Screenshot_2.png

20230331_184846.jpg

Monitör güç adaptörü avuç içi kadar bir şey çok büyük bir yapıda değil.
20230331_185008.jpg

MONİTÖR DE BULUNAN GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR;
20230331_190902.jpg

GHOSTİNG TESTİ & ELMB SYNC TEKNOLOJİSİ;
Monitörü www.testufo.com da test ettiğim çok az ghosting olduğunu gördüm. OSD menüsünde yer alan ve piksellerin gecikme süresini iyileştiren Trace Free 0, 20, 40, 60, 80 ve 100 seçeneği vardır ve varsayılan olarak 60 değerinde geliyor. Oyunlar da ELMB Sync açarak çok düşük hareket bulanıklığı elde edebilirsiniz ancak parlaklık seviyelerinde kısılmalar ve kamera çekimlerin de titremelere neden olabilir!

VA, IPS PANEL KIYASLAMA;
Video da sol da bulunan 2017 yılında çıkmış Quantum Dot teknolojili, VA panele sahip Samsung CFG73 24 inch modelidir ve sağ da bulunan 2022 yılında çıkmış IPS panele sahip ASUS TUF Gaming VG27AQZ 27 inch modeldir.

Samsung monitör de HDR yoktur, Asus monitör de HDR10 vardır!
Kayıtlar SAMSUNG GALAXY NOTE 9 telefon ile çekilmiştir!

Bu monitör renk üretiminde diğer IPS paneller gibi süper olmasa da 2017 üretimi sRGB değeri çok daha iyi olan Quantum Dot teknolojili ve Samsung üretimi panele kafa tutuyor olması beni şaşırttı.

HDR10 deneyimi yetersiz!
Panel renk derinliği 8 bit ancak 120Hz düşürünce 8 bit + FRC ile 10 bit desteği sağlanıyor. Keşke direk 10 bit HDR açık 165Hz sorunsuz kullanabilseydik.
Screenshot_7.png
Screenshot_8.png

VA GLOW, IPS GLOW KIYASLAMA;
20230329_163845.jpg
20230329_160718.jpg

Bu ışık sızmaları siyahlar da daha belirgin çıktığı hepimiz hemfikiriz ancak renkli görüntü de gözükmez. Bir de bu monitör de ışık sızması var ancak kamera da daha fazla belirgin gözüküyor gerçek de bu kadar fazla gözükmüyor!

GENEL DEĞERLENDİRME;
Monitör fiyatına göre gayet başarılı ve severek kullanacağımı şimdi den düşünüyorum. Renk başarımı IPS paneller arasında çok iyi değil biraz daha iyi olabilirdi ama yine de hiç de fena değil hele ki VA panellere göre. Üzerin de sol da 2, sağ 2 olmak üzere toplam da 4W lık hoparlör bulunuyor ancak başarılı değil! Yani kulaklık yoksa ve ses almak istiyorsanız günü çıkaracak seviyede diyebilirim. Oyunlar da akıcılığı gayet iyi CS de 10-15 uzun maç atmışımdır ama en ufak bir bulanıklık fark etmedim.
20230328_183357.jpg

Son düzenleme:

Lunchx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Hasan Ciftci
Cok guzel bilgilendirici bir inceleme olmus elinize saglik hocam.

dnmzysn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Yasin
Ürünü 27 Mart 2023 Tarih'in de amazon.com.tr satıcısından 6792₺ + 8₺ amazon prime ücreti vererek aldım. Ürünü amazon prime sayesinde ekspres kargo seçeneğiyle 1 gün içerisinde kolay gelsin kargo aracılığıyla sorunsuz bir şekil de elime ulaştı.

Kutu dışı ve içi basit bir şekil de tasarlanmış öyle premium havası yaratacak bir şey beklemeyin!

MONİTÖRÜ KUTU İÇERİĞİ;
Alıntıyı görüntüle

1 x Monitör güç kablosu.

1 x Garanti Belgesi.

MONİTÖR KURULUM AŞAMASI;
Monitör kolu takılı bir şekil de geliyor sadece ayağını takmak size kalıyor o da vidasız tasarlanmış alt da bulunan vidayı sıkıyorsunuz ve bitti bu kadar.
Alıntıyı görüntüle
Monitör arm kolu ile kullanmak istiyorsanız ilk önce üzerinde bulunan silikon vida gizleyicileri kürdan yardımı ile yanlarından kaldırarak çıkarıyorsunuz daha sonra sabit olan 4 vidayı sökerek monitörün kendi kolunu çıkarıp yerine arm kolunu vidalara denk gelecek şekil de yerleştirip vidalayarak sabitliyorsunuz bu kadar basit. Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Monitör güç adaptörü avuç içi kadar bir şey ama monitör paneli 400 - 500nit parlaklık olmamasına rağmen güç adaptörün de watt değeri beni biraz şaşırttı.
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Monitörü www.testufo.com da test ettiğim çok az ghosting olduğunu gördüm ama oyunlar da bunu asla fark edemeyeceksiniz! OSD menüsünde yer alan ve piksellerin gecikme süresini iyileştiren Trace Free 0, 20, 40, 60, 80 ve 100 seçeneği vardır ve varsayılan olarak 60 değerinde geliyor. Oyunlar da ELMB Sync açarak çok düşük hareket bulanıklığı elde edebilirsiniz ancak parlaklık seviyelerinde kısılmalar ve kamera çekimlerin de titremelere neden olabilir!

VA, IPS PANEL KIYASLAMA;
Video da sol da bulunan 2017 yılında çıkmış Quantum Dot teknolojili, VA panele sahip Samsung CFG73 24 inch modelidir ve sağ da bulunan 2022 yılında çıkmış IPS panele sahip ASUS TUF Gaming VG27AQZ 27 inch modeldir.

Bu monitör renk üretiminde diğer IPS paneller gibi süper olmasa da 2017 üretimi sRGB değeri çok daha iyi olan Quantum Dot teknolojili ve Samsung üretimi panele kafa tutuyor olması beni şaşırttı.

HDR10 deneyimi HDR400 de olduğu gibi yetersiz! En az HDR600 olması şart yoksa HDR var sevdasına kapılmayın.
Panel renk derinliği 8 bit ancak 120Hz düşürünce 8 bit + FRC ile 10 bit desteği sağlanıyor. Keşke direk 10 bit HDR açık 165Hz sorunsuz kullanabilseydik.
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle

Bu ışık sızmaları siyahlar da daha belirgin çıktığı hepimiz hemfikiriz ancak renkli görüntü de gözükmez. Bir de bu monitör de ışık sızması var ancak kamera da daha fazla belirgin gözüküyor gerçek de bu kadar fazla gözükmüyor!

GENEL DEĞERLENDİRME;
Monitör fiyatına göre gayet başarılı ve severek kullanacağımı şimdi den düşünüyorum. Renk başarımı IPS paneller arasında çok iyi değil biraz daha iyi olabilirdi ama yine de hiç de fena değil hele ki VA panellere göre. :D Ü
zerin de sol da 2, sağ 2 olmak üzere toplam da 4W lık hoparlör bulunuyor ancak başarılı değil! Yani kulaklık yoksa ve ses almak istiyorsanız günü çıkaracak seviyede diyebilirim. Oyunlar da akıcılığı gayet iyi CS de 10-15 uzun maç atmışımdır ama en ufak bir bulanıklık fark etmedim. Bunun yerine Hepsiburada üzerinde DELL S2721DGFA vardı ama 2.1K fiyat farkına değmiyordu bence, bir de bunu satan amazon.com.tr satıcı olduğu için daha çok içime sindi çünkü 1 ay boyunca bir sorun yaşarsam iade etme hakkım olmuş oldu, yani diyeceklerim bu kadardı incelememi sevdiyseniz ne mutlu bana.
Alıntıyı görüntüle
Güzel bilgilendirme olmuş
Monitör çok güzel bende kullandım dell için 2k vermeye gerek yok

longinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
756
İsim
Emrullah YAZICI
Ürünü 27 Mart 2023 Tarih'in de amazon.com.tr satıcısından 6792₺ + 8₺ amazon prime ücreti vererek aldım. Ürünü amazon prime sayesinde ekspres kargo seçeneğiyle 1 gün içerisinde kolay gelsin kargo aracılığıyla sorunsuz bir şekil de elime ulaştı.

Kutu dışı ve içi basit bir şekil de tasarlanmış öyle premium havası yaratacak bir şey beklemeyin!

MONİTÖRÜ KUTU İÇERİĞİ;
Alıntıyı görüntüle

1 x Monitör güç kablosu.

1 x Garanti Belgesi.

MONİTÖR KURULUM AŞAMASI;
Monitör kolu takılı bir şekil de geliyor sadece ayağını takmak size kalıyor o da vidasız tasarlanmış alt da bulunan vidayı sıkıyorsunuz ve bitti bu kadar.
Alıntıyı görüntüle
Monitör arm kolu ile kullanmak istiyorsanız ilk önce üzerinde bulunan silikon vida gizleyicileri kürdan yardımı ile yanlarından kaldırarak çıkarıyorsunuz daha sonra sabit olan 4 vidayı sökerek monitörün kendi kolunu çıkarıp yerine arm kolunu vidalara denk gelecek şekil de yerleştirip vidalayarak sabitliyorsunuz bu kadar basit. Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Monitör güç adaptörü avuç içi kadar bir şey ama monitör paneli 400 - 500nit parlaklık olmamasına rağmen güç adaptörün de watt değeri beni biraz şaşırttı.
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Monitörü www.testufo.com da test ettiğim çok az ghosting olduğunu gördüm ama oyunlar da bunu asla fark edemeyeceksiniz! OSD menüsünde yer alan ve piksellerin gecikme süresini iyileştiren Trace Free 0, 20, 40, 60, 80 ve 100 seçeneği vardır ve varsayılan olarak 60 değerinde geliyor. Oyunlar da ELMB Sync açarak çok düşük hareket bulanıklığı elde edebilirsiniz ancak parlaklık seviyelerinde kısılmalar ve kamera çekimlerin de titremelere neden olabilir!

VA, IPS PANEL KIYASLAMA;

HDR10 deneyimi HDR400 de olduğu gibi yetersiz! En az HDR600 olması şart yoksa HDR var sevdasına kapılmayın.

GENEL DEĞERLENDİRME;
Monitör fiyatına göre gayet başarılı ve severek kullanacağımı şimdi den düşünüyorum. Renk başarımı IPS paneller arasında çok iyi değil biraz daha iyi olabilirdi ama yine de hiç de fena değil hele ki VA panellere göre. :D Ü
zerin de sol da 2, sağ 2 olmak üzere toplam da 4W lık hoparlör bulunuyor ancak başarılı değil! Yani kulaklık yoksa ve ses almak istiyorsanız günü çıkaracak seviyede diyebilirim. Oyunlar da akıcılığı gayet iyi CS de 10-15 uzun maç atmışımdır ama en ufak bir bulanıklık fark etmedim. Bunun yerine Hepsiburada üzerinde DELL S2721DGFA vardı ama 2.1K fiyat farkına değmiyordu bence, bir de bunu satan amazon.com.tr satıcı olduğu için daha çok içime sindi çünkü 1 ay boyunca bir sorun yaşarsam iade etme hakkım olmuş oldu, yani diyeceklerim bu kadardı incelememi sevdiyseniz ne mutlu bana.
Alıntıyı görüntüle
Çok güzel bir bilgilendirme olmuş ellerine sağlık. Aynı modeli bende aldım yakın zamanda :

20230404_114355.jpg

Genel olarak çok memnunum. İlk defa 2K monitör kullanıyorum.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,343
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Ya monitörde bi filtre var ya da açıdan dolayı berbat görünüyor

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
Enver Eryalçın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ya monitörde bi filtre var ya da açıdan dolayı berbat görünüyor
VA panel de o filtre yok gibi, aslında VA gelişse süper olacak da böyle FAST VA filan ghosting olmayan ne güzel olurdu. :D
Valla monitörü alalı kaç gün oldu hala memnunum dolar abartı çıkarken iyi aldım diyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,068,920
Üyeler
169,793
Son üye
El Patron0
Top Bottom