sweett
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 296
- İsim
- Arda Dalser
Merhaba, birkaç gün önce ASUS VG259qm monitör aldım. Ben biraz takıntılı olduğum için ince şeylere aynı monitör ile ilgili 1-2 konu daha açmıştım. Şu an kafama takılan sorun monitörü 240Hz olarak denediğimde 239,760Hz, 280Hz denediğim de 279,867Hz olarak gözüküyor. Bunun sebebi nedir? CS:GO oynarken -freq 280 yaptığımda oyunun akıcı olmadığını hissettim, -freq 279 yazınca da kendini 240Hz'ye sabitledi. Şimdi dört sorum var:
1- "-freq" kodunu kaç yapacağım?
2- Bu sorun düzeltilebilir mi garanti vs...
3- Oyun neden akıcı değil?
4- Çift monitör kullandığım için olabilir mi?
Lütfen yorum yapmak için yorum yapmayın biliyorsanız yorum yapın. 280Hz'ye 144Hz'den geçtim. Ama nedense 144Hz de oynarken bazen 280Hz'den daha akıcı olduğu hissine kapıldım. Çok garip, mesela fareyi çevirirken normalde yağ gibi akması gerek, 144Hz de bazen bu olay oluyordu. Bunda öyle değil, sanki 144Hz kullanıyorum gibi. Çok fazla ayar denedim G-Sync kapattım düzelmedi. ELMB-Sync açtım düzelmedi parlaklık düştü. G-Sync açtım düzelmedi. Genel olarak 300-350 FPS alıyorum 280 FPS altına düştüğü zaman Hz kendini aldığım FPS'ye sabitliyor onda bir sorun yok. Sadece bu Hz olayı akıcılığı etkiler mi yani 280.000 olması gerekirken 279,857Hz almam? Başka bir çözüm öneriniz var ise yazın lütfen çünkü gerçekten çok para verdim ve boşa gitsin istemiyorum.
Bu arada DP kablosu kullanıyorum kutunun içinden çıkan HDMI değil.
1- "-freq" kodunu kaç yapacağım?
2- Bu sorun düzeltilebilir mi garanti vs...
3- Oyun neden akıcı değil?
4- Çift monitör kullandığım için olabilir mi?
Lütfen yorum yapmak için yorum yapmayın biliyorsanız yorum yapın. 280Hz'ye 144Hz'den geçtim. Ama nedense 144Hz de oynarken bazen 280Hz'den daha akıcı olduğu hissine kapıldım. Çok garip, mesela fareyi çevirirken normalde yağ gibi akması gerek, 144Hz de bazen bu olay oluyordu. Bunda öyle değil, sanki 144Hz kullanıyorum gibi. Çok fazla ayar denedim G-Sync kapattım düzelmedi. ELMB-Sync açtım düzelmedi parlaklık düştü. G-Sync açtım düzelmedi. Genel olarak 300-350 FPS alıyorum 280 FPS altına düştüğü zaman Hz kendini aldığım FPS'ye sabitliyor onda bir sorun yok. Sadece bu Hz olayı akıcılığı etkiler mi yani 280.000 olması gerekirken 279,857Hz almam? Başka bir çözüm öneriniz var ise yazın lütfen çünkü gerçekten çok para verdim ve boşa gitsin istemiyorum.
Bu arada DP kablosu kullanıyorum kutunun içinden çıkan HDMI değil.