Neler Yeni

ASUS VivoBook Pro 15 OLED K6500ZH-MA106W alınır mı?

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
rahatsız ediyorum ama flickr testi yapma şansınız var mı acaba
zaten uyarı veriyor düşük ışıkta dc diminng yapamıyorum diye, flicker yapıyor tabii ki. Ekranı slow mo da kaydederseniz flickerı bariz fark edebilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
abdullah Türkmen
zaten uyarı veriyor düşük ışıkta dc diminng yapamıyorum diye, flicker yapıyor tabii ki. Ekranı slow mo da kaydederseniz flickerı bariz fark edebilirsiniz.
çok düşüğe çekmezsem ki VA panel monitör kullanıyorum akşamları gündüzleri dışarıda olduğum için laptop ekranına bakıyorum Sorun yaşar mıyım? Bilmediğimden soruyorum.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
çok düşüğe çekmezsem ki VA panel monitör kullanıyorum akşamları gündüzleri dışarıda olduğum için laptop ekranına bakıyorum Sorun yaşar mıyım? Bilmediğimden soruyorum.
Hocam migren bile başlar. Telefonda yine kabul edilebilir, ekran küçük. Ama laptopta 15.6 panel sürekli flicker yapacak. Mahfolursunuz..

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
abdullah Türkmen
Hocam migren bile başlar. Telefonda yine kabul edilebilir, ekran küçük. Ama laptopta 15.6 panel sürekli flicker yapacak. Mahfolursunuz..
haklısınız flicker ı yapmayan ne var bilmiyorum konuyu tam olarak?

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
abdullah Türkmen
IPS paneller var. Bir de çok pahalı oled paneller var DC dimming yapan.
DC dimming i asus da yapıyor diye okudum ama siz yapmıyor mu diyorsunuz çok uzattım ama kusura bakmayın emin olmaya çalışıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

IPS paneller var. Bir de çok pahalı oled paneller var DC dimming yapan.
Asusun sağladığı ekran özellikleri bunlar
1693334189808.png

Son düzenleme:

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything

Hocam videoyu izleyin bakın ne yazıyor.

1693342411698.png

Dc karartma genelde %50 parlaklığın altında çalışmaz. Siz kıstıkça flicker artar.
Neyse hocam istiyorsanız alın. Ama migren başladığında geri dönüşü yok, ölene kadar çekersiniz.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,529
İsim
Olcay akbulut
Bu konuyu bilmiyordum teşekkürler bilgilendirmen için araştırıp yazacacağım bu yüzden foruma soruyorum

rahatsız ediyorum ama flickr testi yapma şansınız var mı acaba
nasıl yapcam

Hocam videoyu izleyin bakın ne yazıyor.

Alıntıyı görüntüle

Dc karartma genelde %50 parlaklığın altında çalışmaz. Siz kıstıkça flicker artar.
Neyse hocam istiyorsanız alın. Ama migren başladığında geri dönüşü yok, ölene kadar çekersiniz.
hocam bende uyarıyı çekmek için videoyu attım zaten :kekw:

nasıl yapcam

hocam bende uyarıyı çekmek için videoyu attım zaten :kekw:
bu arada ben grafik tasarımcıyım ekrana bakarak saatlerce çalışıyorm gözümü pek yormuyor full parlaklıkta flicker olmuyor

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
abdullah Türkmen
arkadaş uyarıyı görmedi o yüzden tekrar ss attım. Flicker zaten sizin videoda bile gözüküyor :D

geceleri full parlaklıkta kullanabiliyor musunuz?
hocam araştırdım dediğiniz konuyu detaylıca elde ettiğim sonuçları yazayım. hatalı olduğum yerleri düzeltirseniz sevinirim. öncelikte evet böyle bi olay var .hassasiyeti olan insanları etkiliyormuş. belli parlaklık üzerinde bu neredeyse olmuyor genelde %50 civarı şuanki kullandığım telefon s20 fe bunda da %30un altında varmış ve bilmiyordum ve bu zamana kadar %30 %20 civarında parlaklıkta kullandım beni şahsen çok nadir baş ağırısı dışında yaşamıyorum. muhtemelen ona da başka faktörler etki ediyor.( gende ortalama telefon sürem 6 7 saat) benim etkilenmemem olası gibi duruyor şimdilik. onun dışında asus OLED kullanan arkadaşlarım ( 2 kişi burada da bir kişi) bir sorun yaşamadığını ilk defa duyduklarını söyledi ki Ebrar bilgisayarla görüştüğümde böyle bir şikayet ile gelen olmadığını söyledi. ayrıyeten ips ekranlarda da kullanıp baş ağırısı sıkça yaşayan insanların olduğunu gördüm. asus OLED de mavi ışık azaltıcı özelliği var testlerde ipse göre bariz fark ediyor internette mevcut. ipslerdeki mavi ışık kaynaklı başağırısı da olabilir diye düşünüyorum düşünüyorum. satın alacağım yer ( Ebrar bilgisayar) eğer ürünü kullanıp 15 gün içerisinde geri satışa engel olmayacak şekilde iade şansımın olduğunu söyledi. sizce alıp 10 gün düzgüncene test etsem beni etkileyip etkilemediğini anlarım bence ne dersiniz? niye bu kadar isteklisin bu cihazda dersen bu fiyata istediğim özellikleri sağlıyor diye bu cihazda biraz diretiyorum. OLED ekran da kullanmak istiyorum onun da çabası var.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,529
İsim
Olcay akbulut
arkadaş uyarıyı görmedi o yüzden tekrar ss attım. Flicker zaten sizin videoda bile gözüküyor :D

geceleri full parlaklıkta kullanabiliyor musunuz?
pek rahatsız etmiyor parlaklığı ya ama beyaz ekrana bakamıyom o çok yoruyor beyaz ekranda çalışmam gerekirse diğer monitöre geçiyorm

ama genelde full parlaklık

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
hocam araştırdım dediğiniz konuyu detaylıca elde ettiğim sonuçları yazayım. hatalı olduğum yerleri düzeltirseniz sevinirim. öncelikte evet böyle bi olay var .hassasiyeti olan insanları etkiliyormuş. belli parlaklık üzerinde bu neredeyse olmuyor genelde %50 civarı şuanki kullandığım telefon s20 fe bunda da %30un altında varmış ve bilmiyordum ve bu zamana kadar %30 %20 civarında parlaklıkta kullandım beni şahsen çok nadir baş ağırısı dışında yaşamıyorum. muhtemelen ona da başka faktörler etki ediyor.( gende ortalama telefon sürem 6 7 saat) benim etkilenmemem olası gibi duruyor şimdilik. onun dışında asus OLED kullanan arkadaşlarım ( 2 kişi burada da bir kişi) bir sorun yaşamadığını ilk defa duyduklarını söyledi ki Ebrar bilgisayarla görüştüğümde böyle bir şikayet ile gelen olmadığını söyledi. ayrıyeten ips ekranlarda da kullanıp baş ağırısı sıkça yaşayan insanların olduğunu gördüm. asus OLED de mavi ışık azaltıcı özelliği var testlerde ipse göre bariz fark ediyor internette mevcut. ipslerdeki mavi ışık kaynaklı başağırısı da olabilir diye düşünüyorum düşünüyorum. satın alacağım yer ( Ebrar bilgisayar) eğer ürünü kullanıp 15 gün içerisinde geri satışa engel olmayacak şekilde iade şansımın olduğunu söyledi. sizce alıp 10 gün düzgüncene test etsem beni etkileyip etkilemediğini anlarım bence ne dersiniz? niye bu kadar isteklisin bu cihazda dersen bu fiyata istediğim özellikleri sağlıyor diye bu cihazda biraz diretiyorum. OLED ekran da kullanmak istiyorum onun da çabası var.
hayırlı olsun hocam, ben uyarımı yaptım gerisi sizde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,419
Üyeler
163,493
Son üye
harungiraz
Top Bottom