Neler Yeni

ASUS VivoBook Pro 15 OLED K6500ZH-MA106W alınır mı?

mehmettici

80+ Silver
1)Flicker problemi kendi deneyiminiz mi hocam? yabancı forumlarda oled mavi ışığı daha az yaydığı için baş ağırısını daha az veriyor diyenler okudum.
2)panele gözümün alışması olabilir o konuda bir şey diyemeceğim. Paneli iyi değil derken klasik asus oledi değil mi? Farklı bir oled mi mevcut? pantone onaylı oled değil onun farkındayım işim grafik tasarım değil kod yazmak VScode açıp.
3) Victus şarj aletiyle ne kadar ama o da var. atolyede çalışıyorum çoğunlukla laptopu bir oraya bir buraya taşıyorum bu yüzden bakıyordum
4) Unity kısmında evet haklı olabilirsin bilmiyorum. Sırf unity için bu laptopdan üstte saydıklarımı çöpe atmak istemiyorum Gazeboya geri geçerim o zaman öyle diyim. Öncelik değil benim için
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar burada 25 bin TL veriyorum benim için az para değil ihtiyaçlarımı ve geçmiş tecrübelerimi yazarak en uygun ürünü bulmaya çalışıyorum kendime. Benim tecrübelerimi ve isteklerimi yazdım Anlamak mı istemiyor arkadaş anlamadım. Üstte ne güzel sorulara cevaplar geliyo ve cevaplıyorum
siz anlamak istemiyorsunuz o laptopdan bikarsiniz 2 haftaya

neden dinleyipte 3060-50 laptop almadim dersin

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Alınır dostum. Cahil insanların ne dediklerine bakma. Ancak bu model biraz sıcak çalışıyor. Bilgilendirmekte fayda var.

Acer Nitro 5 - R5 6600H + RTX 3050 modeline de göz atabilirsiniz.

Evren avcı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,289
İsim
Evren avcı
arkadaş taşınabilir ince bir laptop istiyor siz ısrarla gaming laptop öneriyorsunuz. bütçeniz yeterse mac alın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
abdullah Türkmen
siz anlamak istemiyorsunuz o laptopdan bikarsiniz 2 haftaya

neden dinleyipte 3060-50 laptop almadim dersin
1 yıl içinde sadece ryzen 5 5500u 12gb ram laptop ile idare ettim sırf taşımak için: şuan huaweinin modellerine bakıyorum gene aynı sebepden. huaweinin modelleri ile bunun arasında kalmıştım o yüzden açtım konuyu ama sen iflah olmaz bir adam olarak inatla sebepsiz yere boş boş yazıyorsun yazık sana

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
abdullah Türkmen
arkadaş taşınabilir ince bir laptop istiyor siz ısrarla gaming laptop öneriyorsunuz. bütçeniz yeterse mac alın.
yetmiyor en son 35e çıktım MBA m2 16gb 256 gb model var 512 olduğu anda 10k fiyat farkı geliyor. O yüzden 35k vermek yerine 10k daha düşüp buna karar vermiştim

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
abdullah Türkmen
Alınır dostum. Cahil insanların ne dediklerine bakma. Ancak bu model biraz sıcak çalışıyor. Bilgilendirmekte fayda var.

Acer Nitro 5 - R5 6600H + RTX 3050 modeline de göz atabilirsiniz.
biraz sıcak derken hocam çok fark ettirir mi?

Hayır, sorunu olan bir cihaz değil. Sadece sunduğu performansa göre pahalı.
pahalı olmasına oled ve tasarımına bağlıyorum o yüzden bana artı yazıyor haksız mıyım?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

Fan sesi duymazsınız ancak işlemci yük altında 90 derecenin altına düşmez. Tabii bu bir sorun değil ama sıcaklıkların düşük olmasını savunan insanlar için üzücü bir durum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
abdullah Türkmen

pahalı olmasına oled ve tasarımına bağlıyorum o yüzden bana artı yazıyor haksız mıyım?
pahalı derken arada da bunun gaming versiyonları arasında 5k fark falan gördüm 5kya değer gibi geliyor bana huawei yerine

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

Bu kişiden kişiye değişiyor. Ben kaliteye, performansa ve fiyata bakan birisiyim. Performansı bir tık düşük kalıyor.

pahalı derken arada da bunun gaming versiyonları arasında 5k fark falan gördüm 5kya değer gibi geliyor bana huawei yerine

Huawei tercih etmeniz daha iyi olacaktır ama ekranları OLED değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
abdullah Türkmen
Fan sesi duymazsınız ancak işlemci yük altında 90 derecenin altına düşmez. Tabii bu bir sorun değil ama sıcaklıkların düşük olmasını savunan insanlar için üzücü bir durum.
anladım yük altında olmaz zamanın %80inde yaptığım işi biliyorum C++ dan kodlar yazıp derlemek teşekkürler

Bu kişiden kişiye değişiyor. Ben kaliteye, performansa ve fiyata bakan birisiyim. Performansı bir tık düşük kalıyor.

Huawei tercih etmeniz daha iyi olacaktır ama ekranları OLED değil.
huawei niye hocam açıklar mısın?

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,539
İsim
Olcay akbulut
Hocam oled paneller flicker yaparak parlaklığı kısıyor. Aksine oled panele uzun süre bakmak baş ağrısı yapar ama siz bilirsiniz.

Hocam aldığınızda gözünüz 15 dk da alışacak buna %1000000 basarım. Çünkü beyin otomatik olarak renkleri düzeltiyor ve algıyı değiştiriyor. Sarı ışıklı evde her şeyin rengini bu yüzden normal görüyorsunuz.

Paneli çok iyi değil oled ile yada pantone ekran ile kıyaslanamaz, ama rezil de değil. %60 ntsc oranı var bu da fazlasıyla yeter günlük işler için. Eğer deseniz ki grafik logo tasarım. O zaman güzel ekran lazım çünkü gerçek güneş ışığı altında nasıl duracak gerçek renkleri ayarlamamız lazım.

Baktığınız asus adaptör dahil 2.1kg. Victus 2.5 kg aradaki fark su şişesi bile değil.

Ayrıca unity için düzgün vram lazım. 4gb vram çok da yeterli olmayacaktır büyük projeler için. 2d oyun yaparken bile 12gb ram 4.5gb vram kullanmışlığım var.
oled panele uzun süre bakmak neden baş ağrısı yapıyor hocam sebebi flickr yapması mı?

Top Bottom