Neler Yeni

Asus VivoBook. SSD hacmi bana yetmiyor ek HDD veya SSD taka bilirmiyim ?

beetcoin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hüseyn Məmmədov
Beyler merhaba. Asus VivoBook X513EAN-K513EA model kodlu bilgisayarım var. İçerisinde dahili olarak (M2 mi yoksa normal SSD mi bilmiyorum) 256GB SSD var ve bu bana birkaç ay kullandıktan sonra yetersiz gelmeye başladı. Yani bilgisayarın depolama alanını nasıl bir yolla arttırabilirim ? şu an elimdeki laptopa nasıl bir takviye yapabileceğimi bilmiyorum. USB bağlantısı ile HDD veya SSD takmak istemiyorum çünkü laptopu sabit olarak evde kullanmıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,157
İsim
Murat Orhan
Tamam atar mısın ben bulamadım.
Tabii bir saniye.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Beyler merhaba. Asus VivoBook X513EAN-K513EA model kodlu bilgisayarım var. İçerisinde dahili olarak (M2 mi yoksa normal SSD mi bilmiyorum) 256GB SSD var ve bu bana birkaç ay kullandıktan sonra yetersiz gelmeye başladı. Yani bilgisayarın depolama alanını nasıl bir yolla arttırabilirim ? şu an elimdeki laptopa nasıl bir takviye yapabileceğimi bilmiyorum. USB bağlantısı ile HDD veya SSD takmak istemiyorum çünkü laptopu sabit olarak evde kullanmıyorum.
Bu arada emin olmak için soruyorum işlemcin neydi?

Expansion Slots (includes used)​

kısmından bakabilirsin

Ekler

• bandicam 2022-08-02 01-39-59-602.jpg
    bandicam 2022-08-02 01-39-59-602.jpg
    151 KB · Hit: 19
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,157
İsim
Murat Orhan
2
Nasıl takacaksın bir m.2 daha? 1 tane m.2 slotu var ve şu anda sisteminde bir tane m.2 takılı zaten?
2 tane m2 slotu var kanka

kanka senin depolama için bütçen ne kadar allah aşkına biz sana bi yol bulalım :D dfklkdh

Sen bütçe söyle biz halledelim kısacası şuan takabilirsin için rahat olsun

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
2 tane m2 slotu var kanka
Hayır orada toplam hepsini gösteriyor genişletme yuvalarının. Özellikle bak kullanılanlar da dahil edilmiştir yazıyor. Yani 1 tane nvme ssd bir tane sata ssd yuvası var. nvme yuvası kullanımda olduğu için sata SSD alması gerekir mantıken.
1659395678311.png

Sata SSD alacaksın ihtiyacına göre. Bütçeni belirtip yeni konu açarsan daha iyi olur.

beetcoin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hüseyn Məmmədov
Hayır orada toplam hepsini gösteriyor genişletme yuvalarının. Özellikle bak kullanılanlar da dahil edilmiştir yazıyor. Yani 1 tane nvme ssd bir tane sata ssd yuvası var. nvme yuvası kullanımda olduğu için sata SSD alması gerekir mantıken.
Alıntıyı görüntüle

Sata SSD alacaksın ihtiyacına göre. Bütçeni belirtip yeni konu açarsan daha iyi olur.
hertürlü bütce yeter sadece çözüm lazım knk

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,157
İsim
Murat Orhan
Alıntıyı görüntüle

kanka bak x2 yazıyor
bandicam 2022-08-02 01-39-59-602.jpg

1 tanesi kullanılıyor desek 1 tane daha kalıyor

hertürlü bütce yeter sadece çözüm lazım knk
en ucuz yolu 300 tl bandında 1 tb sata hdd almak. daha çok bütcen varsa 1 tb sata ssd alabilirsin

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
kanka bak x2 yazıyor
Alıntıyı görüntüle

1 tanesi kullanılıyor desek 1 tane daha kalıyor
Doğru dedin onu gözden kaçırmışım.
Yok gözden kaçırmamışım o x2 yazan veri yolu da olabilir.
Normalde Pci-e gen3 x4 yuva kullanılır. Burada yazan pci-e gen3 x2 de olabilir ki muhtemelen bence öyledir yani tek slot olabilir.

Top Bottom