Ateist olarak bir teorim var sizce iyi bir teori mi?

Bide askerde vs tekbir filan çektiriyorlar diye biliyorum delirirsin allah yüceymiş @jombo
Bu aslında biraz farklı bir şey hocam. Benim askeri okul deneyimim oldu kısa bir süre ama hiç tekbir çekme gibi bir olay görmedik ve ya yaşamadık tabii ben yaşamadım diye yaşanmamış diyebilir miyim hayır diyemem. Daha önce illaki yapılmıştır ama asıl mesele ne için yapıldığı. Genelde askerde tekbir çekmenin nedeni askeri gaza getirmek, motivasyon arttırmaktır. Ha şunu da tekrar söyleyeyim nitelikli yetişen askerlerimiz tekbir getirilerek ya da, dini değerler kullanılarak yetiştirilmiyor. Hiç bir komutanın da bunu lanse etmeye çalıştığını görmedim.

dinlerin yalan olduğunu biliyorum, peki dinleri çıkaran sahtekarlar neyin farkındaydı da dinleri çıkartma gereği duydu? İnsanların aslında vahşi bir varlık olduğunu biliyorlardı ve bu tehdit unsurunu düzeltmek için insanlara Tanrı diye sahte bir varlığı, kötülük yaparsan cehheneme gidersin efsanelerini mi kakaladılar. Daha sonra yasalar çıkarttılar ve ceza kavramı çıktı insanı öyle korkuya bıraktılar ki suç işlemek istedikleri halde idam cezasından korktukları için saf kötülüklerini dünyaya yayamıyorlardı. Dinler ve kanunlar birleşince normalde istilacı insan ırkı mümkün olabildiğince İyi varlığa dönüştü.

Sence insan ırkı iyi bir varlık mı?

Ayrıca madem dine inanmıyorsun, Cennet ve Cehennem bilincin ve inancın yok, yürü git suç işle. Git adam *ldür, hırsızlık yap. Nasılsa öteki taraf diye bir şey yok sana göre. :D

Muhammed 3-4 tane eşle vakit geçirince güya himayesine almış onlara farz ben ise kız arkadaşımla ilişkiye girdim diye zina yapmış oluyorum arap masallarına inanmanızı önermem dostlar kendiniz olun her zaman, kendi fikrim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bide askerde vs tekbir filan çektiriyorlar diye biliyorum delirirsin allah yüceymiş @jombo
Saygısızlığın marjinallik olduğunu sana kim öğretti.😀

Bu arkadaş gibi hiç kitap okumamış kişiler ile mülakata girmemek gerek.

Ölüm varsa, ahiret de var. Herkes ölümü bir gün tadacak. Kimse inanmak zorunda değil. Bu bize bırakılmış.

İnanmayanların inanmamalarının sebebi ölüm korkusu. İnsanlar bilmedikleri her şeyden korkar.
Korktukları her şeyi de hayallerinde büyütür.
Korkularını yenmek için de o gerçeği yok sayar. Çünkü o korku ile yaşamak zor.

İnananlar ise ölmekten korkmaz. İmanlarını kaybetmekten korkar. İnancınızın ölçütü de bu.

Ne zaman bir şeyleri kaybetmekten korkmaya başlarsanız, inancınız zayıflamış demektir. Allah'ın kudretinden şüpheye düştünüz demektir.

Bu da aslında vahim bir durum.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Askerdeki olay çok garip geliyor yani biz bir arap ülkesi değiliz , şeriat ülkesi değiliz isteyen istediğini yapar fakat askeriye gibi bir ortamda zorla tekbir çektirmek enteresan bir olay.
Tekbir değil tekmildir o 😀

Dinlere nasıl yaklaş beni ilgilendirmz fakat önceki mesajlarda yazdığın yazılar bana çok cahilce geldi.Dinler olmasa çoğu insan cesaretli olmaz anlamı taşıyan bir mesaj yazmışsın.Buna ateizm tarafından bakıldığında da herhangi zararlı kamçılama gibi bir durum bulamaz mıyız?Ateizm bu dönemde marjinallik,hakikat,elitlik,modernlik olarak görüldüğü için din daha göz önüne çıkıyor.

Tekbir değil tekmildir o 😀

Dinlere nasıl yaklaş beni ilgilendirmz fakat önceki mesajlarda yazdığın yazılar bana çok cahilce geldi.Dinler olmasa çoğu insan cesaretli olmaz anlamı taşıyan bir mesaj yazmışsın.Buna ateizm tarafından bakıldığında da herhangi zararlı kamçılama gibi bir durum bulamaz mıyız?Ateizm bu dönemde marjinallik,hakikat,elitlik,modernlik olarak görüldüğü için din daha göz önüne çıkıyor.
Kardeşim dm e gel eğer dc filan eklememi kabul ediyorsan bir güzel sohbet edelim mülakat gibi seni bi güzel ateist yapayım olur mu canım benim

• Hahaha
Kardeşim dm e gel eğer dc filan eklememi kabul ediyorsan bir güzel sohbet edelim mülakat gibi seni bi güzel ateist yapayım olur mu canım benim
Okumamış,cahil özgüveni de bir başka oluyor.😀

İki üç bilim videosu izleyip dinden çıkıp,bunu marjinallik olarak görmeye devam mı? 😎🤙

• Beğen
Kendi kararıyla ateist olan birinin tekmil ve tekbiri ayırt edemeyeceğini düşünmüyorum hocam.
Arkadaş o anlamda demedi ki onu ikiside farklı şeyler ve geleneksel olarak yapılır

Okumamış,cahil özgüveni de bir başka oluyor.😀

İki üç bilim videosu izleyip dinden çıkıp,bunu marjinallik olarak görmeye devam mı? 😎🤙
tamam canım ben rica ettim bak gel konuşalım kafa açma okumuyorum zaten

• Hahaha
Arkadaş o anlamda demedi ki onu ikiside farklı şeyler ve geleneksel olarak yapılır
Sizin tekmil ve tekbir arasında ki farkı bilmediğinizi söylediğini zannettim. Yanlış anladıysam kusura bakmayın.

Ruhun varlığını kabul ediyormusun

tamam canım ben rica ettim bak gel konuşalım kafa açma okumuyorum zaten
Okumamış adamla neyi tartışacağım reels videolarınımı

Geri