Ateist olarak bir teorim var sizce iyi bir teori mi?

Hayır tekbir bildiğin allahu ekber diye bağırtıyorlar , neden cahilce gelsin ki kendi fikrimi belirtim senin bir arap dinine inanman bana cahilce gelmiyorsa benim inanmama neden cahilce gelsin ? , dünyada tonlarca din var hangisine inanıcaz ? hangisi gerçek ? Ben 6 senedir ateistim amacım marjinal olmak değil gerçekleri görmek bazı kuş beyinliler oluyor tabii 2-3 kız etkileyeceğim diye din değişenler falan. Evet fikrim o yönde eğer dinlerin gerçek olmadığı kanıtlansaydı insanların büyük bir kısmı bunu kaldıramazdı çünkü insanlar yaşamak için hayata bir anlam yüklemeli bu anlamda tanrı ve din oluyor genellikle işin sonunda cennete gideceğim o yüzden dünyada iyi davranmalıyım iyi olmalıyım diye bir kafa yapısı oluşuyor dinlerin yalan olduğu ispatlansa kaç kişi sence yaşamak ister ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çünkü ülkemizdeki insanların çoğu müslüman (öyle sanıyorlar en azından) ve zaten ben hristiyanlığın da yahudiliğin de saçma olduğunu düşünüyorum eleştirilecek çok fazla din var yani dünya üzerinde.
Dinlerin yalan olması fikri ne hikmetse sadece bu yüzyılda yayılıyor bir yalan yalansa her dönemde anlaşılamaz mı? Sen sadece dönemin baskın modasına uyuyorsun.Yarın o ideolojik moda bugün de kısmen dediği gibi hümanizm yalandır insan öldürmezsek kaynaklarımız çoğalmaz ve işsizlik sorunu yaşarız diyecek.Ateistlerin neredeyse yarısı Simulasyon Teorisine inanıyorlar.Ama onun herhangi bir "sınama" dininden ne farkı var anlamıyorum.Hem benzer bir şeye inan hem millete yalan dolan diye baskı yap.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Dinlerin yalan olması fikri ne hikmetse sadece bu yüzyılda yayılıyor bir yalan yalansa her dönemde anlaşılamaz mı? Sen sadece dönemin baskın modasına uyuyorsun.Yarın o ideolojik moda bugün de kısmen dediği gibi hümanizm yalandır insan öldürmezsek kaynaklarımız çoğalmaz ve işsizlik sorunu yaşarız diyecek.Ateistlerin neredeyse yarısı Simulasyon Teorisine inanıyorlar.Ama onun herhangi bir "sınama" dininden ne farkı var anlamıyorum.Hem benzer bir şeye inan hem millete yalan dolan diye baskı yap.
Ben baskı yapmıyorum dediğim gibi fikrim bu , simulasyon a inana ateist denemez pek oda bir dini bakış gibi düşünebiliriz ben genel olarak yaşama amacımızın hayatta kalmak olduğunu inanıyorum , modern hayatta daha çok ''sorguladığımızın'' sebebi ise geçmişteki halkların cahil kalması ve sorgulamaması ve en büyüğü ise orta çağda tanrı yalan diye fikrini belirt bak seni ne hale sokuyorlar :D

Cidden bu soruyu sormak icin iq kac ki senin ? Hani buradakiler turk ya . Hani Türkiye de yaşıyoruz ya. Hani ülkenin çoğunluğu Müslüman ya . Ayrica ben müslüman diye ayrım yapmadim
Bu soruyu sordum diye IQ'ümün kaç olduğunu söylemeniz sizi maalesef hatalı yapar.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Ben baskı yapmıyorum dediğim gibi fikrim bu , simulasyon a inana ateist denemez pek oda bir dini bakış gibi düşünebiliriz ben genel olarak yaşama amacımızın hayatta kalmak olduğunu inanıyorum , modern hayatta daha çok ''sorguladığımızın'' sebebi ise geçmişteki halkların cahil kalması ve sorgulamaması ve en büyüğü ise orta çağda tanrı yalan diye fikrini belirt bak seni ne hale sokuyorlar :D
Orta çağda yapılanlar yanlış olabilir ama o zamanlar biz de tanrıdan bir parçayız diyen adamlar da cezalandırılıyordu.Şuan özgürlük olsa da Ateist bir toplumda dindar olmak, "gereksinimleri" olduğu için imkansızlaştı.Vatikanda Arabistan'da İsrail'de insanlar Ateistler gece eğlenceleri yapabilir ama çinde,Kuzey Kore'de bir müslüman,hristiyan kendinden ödün vermeden yaşayamaz.

Yazdığın çoğu şeyi okumadım ama buna bir cevap vereyim dinlerin yalan olduğunun fikrinin bu yüzyılda yayılmasının en çok sebebi bilimin gelişmesi ve artık evrensel kuralların yüksek oranda insanları korumasından kaynaklı artık yazılı ve insan hakları gibi evrensel kurallar çerçevesinde değerlendiriliyor ve korunuyor ayrıca insanlar zaten bu zamana kadar bilemedikleri herşeye tanrı yarattı vb gibi şeyler dediler ki o zamanın en mantıklı olanı buydu bilim hergün gelişiyor ve artık tanrı yarattı dedikleri her şey çözümleniyor bilimle dininin arasındaki ilişkiyi kurmak sana kalmış ben olayı anlattım iyi forumlar.

dinlerin yalan olduğunu biliyorum, peki dinleri çıkaran sahtekarlar neyin farkındaydı da dinleri çıkartma gereği duydu? İnsanların aslında vahşi bir varlık olduğunu biliyorlardı ve bu tehdit unsurunu düzeltmek için insanlara Tanrı diye sahte bir varlığı, kötülük yaparsan cehheneme gidersin efsanelerini mi kakaladılar. Daha sonra yasalar çıkarttılar ve ceza kavramı çıktı insanı öyle korkuya bıraktılar ki suç işlemek istedikleri halde idam cezasından korktukları için saf kötülüklerini dünyaya yayamıyorlardı. Dinler ve kanunlar birleşince normalde istilacı insan ırkı mümkün olabildiğince İyi varlığa dönüştü.
matrix'ten kaçan adam...

dinlerin yalan olduğunu biliyorum, peki dinleri çıkaran sahtekarlar neyin farkındaydı da dinleri çıkartma gereği duydu? İnsanların aslında vahşi bir varlık olduğunu biliyorlardı ve bu tehdit unsurunu düzeltmek için insanlara Tanrı diye sahte bir varlığı, kötülük yaparsan cehheneme gidersin efsanelerini mi kakaladılar. Daha sonra yasalar çıkarttılar ve ceza kavramı çıktı insanı öyle korkuya bıraktılar ki suç işlemek istedikleri halde idam cezasından korktukları için saf kötülüklerini dünyaya yayamıyorlardı. Dinler ve kanunlar birleşince normalde istilacı insan ırkı mümkün olabildiğince İyi varlığa dönüştü.
Dinlere inanmak, Warhammer evrenine inanmaya benziyor artık bana göre. İnançlı arkadaşlara saygı duyuyorum; ben dinlerin kaldırılmasını savunmadım hiçbir zaman, aksine din olmasaydı dünya günümüzde bambaşka bir yer olurdu. Günümüzde dinin çok zayıf olduğunu düşünüyorum ama Orta Çağ’da gerçekten dinlerin olması gerekiyordu. Buna rağmen zaten bir sürü savaş oldu, vahşi ölümler yaşandı. Din olmasaydı nasıl bir kaos olacağını tahmin edebilirsin.

Din kitaplarını zamanında çok araştırmıştım, bir geçiş evresi olduğu için. Ve şunu söyleyeyim: Din kitaplarında çoğu ayet insanlık için olumlu şeyler içeriyor. Yani inanmasan bile o ayetlerde yazan çoğu şeyi yapman gerekiyor. Din kitaplarını inanmak için değil de bilgi edinmek için okuyabilirsin. Ben ateist arkadaşların dinlere düşmanca tavır takınmasını saçma buluyorum.

Benim asıl sorguladıklarım hadisler. O kadar çok saçma sapan hadis var ki, bunun bir tanrı tarafından yazıldığına inananları anlamakta zorlanıyorum. Bariz insan zihniyetiyle yazılmış hadisler okudum. Yine de hepsini kötülemiyorum çünkü insanlığa faydalı olabilecek hadisler de okudum. Dediğim gibi, bunu bilgi kitabı okuyormuş gibi düşün ve oku, geç.

Son düzenleme:
Askerde tekbir yok. Bunu askerlik yapmamış kişiler uyduruyor. Aksine orada gelenek olmuş her şeyi dinimize aykırı buluyorum.

Benim de güzel bir teorim var.
Herkes Cennete girse kışın üşürüz. Cehennemin de yakıta ihtiyacı var. Bu nedenle hiç kimseyi dine dönmeye ikna etmem. Ben üşüyeceğime onlar pişsin.

Şimdi bu teoriyi bir tartışalım bakalım.

Simülasyon teorisine inananlar şizofrendir.

Geri