[QUOTE = "Uygâr, gönderi: 1515440, üye: 25002"]
Sen eskiden herkesin Müslüman olduğunu mu sanıyorsun? Tüm şehitlerin müslüman olduğunu mu düşünüyorsun? BRUH!
[otomerge] 1601557646 [/ automerge]
Kuranı 2 kere hatmettim 14 cümlesini okuyup anlamaya çalıştım araştırdım ama kusursuz diye bir şey yok. Deistim müslüman olmayı da düşünmüyorum. Bu arada kusursuz din yani bu dışarıda duyuruda duymak ve onları dövün (kadınlar için deniyor nisa suresi 34. ayet)
[/ALINTI]
İşte hatmettim diyen anlamıyor İslam kusursuz bir dindir
Gelelim en çok tartışılan ve inanılmaz büyük bir yanılgıyla tercüme edilen ONLARI DÖVÜN KISMINA. Ayetin bu bölümünde, aile içinde geçimsizlik olan, BAZI KONULARDA ERKEĞİN, KADININ HALİNDE UYGUNSUZLUK, SADAKATINDAN ŞÜPHE, TOPLUM TARAFINDAN HOŞ GÖRÜLMEYEN DAVRANIŞLAR GÖRMESİ HALİNDE, bir yol olmayan bir şekilde geçimsizlik olan ki, böyle olmayan bir şekilde anlatılıyor ve diyor ki dikkatini çekmelidir. Fayda etmediği, böyle devam ederse, artık evlilik koşullarımız devam edemez anlamında, YATAKLARINIZI AYIRIN DİYOR. Bir aile için en son çare olarak, bu yönteme başvurulması isteniyor. Buda fayda etmiyorsa, siz olsanız ne yaparsınız? Evet, bu durumda ne yapar sanız, Allah da onu ayetin devamında ve diyor ki, artık seni evimde bu davranışlarına devam ettiğin için istemiyorum ve birlikte oturamayacaklarını belirterek, evinden çıkarılması / gönderilmesi öneriyor. ZATEN ÇİFTLER ANLAŞAMAYINCA, GÜNÜMÜZDE DE BÖYLE YAPILIYOR.
Peki, Diyanet mealinde neden onları, birde parantez açarak, HAFİFÇE DÖVÜN diyor. Ayette geçen (VADRİBUHÜNN) kelimesine, ne yazık ki batıl inançlarımıza kanıt olacak bir anlamının seçilmesi ve topluma bu şekilde anlatılması, Kur'an ve onun öğretisine yapılacak, en büyük saygısızlıktır. Bu kelime (daraba-darb) kökünden türetilmiş (darabe fiili) VURMAK, UZAKLAŞTIRMAK, GÖNDERMEK, SEFERE ÇIKMAK, ÖRNEK VERMEK, KAPATMAK, MUAF TUTMAK, ÖRTMEK… .. anlamlarına geldiği, Kur'an öğretisine ve adalet hükümlerine bir bir kelime anlamı, toplum arasında kuşkular yaratılmış, hatta Kur'an sahiplerinin eline, koz verilmiştir. Bu ayette, DÖVÜNÜZ anlamını vermek ve kabul etmek, hem devamındaki ayete ters düşüyor, hem de Kur'an ın diğer ayetlerine.
KUR'AN HİÇBİR AYETİNDE, BİR SUÇ İŞLENDİĞİNDE, KİŞİLERE BİZZAT CEZASINI VERME YETKİSİ VERİLMEMİŞTİR. Önce bunu lütfen asla unutmayalım. Araştırılıp, şahitler tespit edildiğinde ceza verilir. Ayrıca Allah bir hüküm verirsa onu ulaştırır, insafına asla bırakmaz. Diyanetin yemekini edenler, kendi nefislerince, birde hafifçe dövüleceği notunu düşmüş. Bunu kim tespit edecek? KADINA KARŞI, ELİNİN AYARININ İNSAFINI, ERKEĞE Mİ BIRAKMIŞTIR SİZCE ALLAH? Bu koskoca bir iftiradır. Böyle bir adaletsizliği Rabbime isnat etmekten, yine Yaradan a sığınırım. Burada geçen zina değildir, çünkü bunun cezası şahitler yoluyla tespit edilirse, Kur'an da bildirilmiştir. Bahse konu ayetin devamına bakalım şimdide.