Neler Yeni

ATM Uygulaması Kodu Çıktı Alabilir miyim ?

Sadece Ben

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Cengiz Balkiraz
Selamlar. Ödev olarak C dili ile bir program yazmam gerekiyordu ve ben de ATM seçtim. Fakat onun çıktısını alabilir miyim veya tasarlayabilir miyim bilmiyorum. Çünkü 1. sınıfım ve daha yazılımla ilgili bir şey öğretmedi hoca. Bir bilgisi olan yardım edebilir mi ? Uygulamayı basit bir şekilde kendim tasarlayabilir miyim ? Nasıl tasarlayabilirim ? Yoksa ATM yerine başka bir proje mi yapmamı önerirsiniz ? 100-150 satırlık yapacağım. Şimdiden teşekkürler.

man a man

80+ Bronze
Muhtemelen konsol tabanlı basit bi para çek,para yatır tarzı bir uygulama işini görecektir. Yapması zor değil fakat henüz bilgin olmadığı için zor gelebilir

ikista

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Hakan YILMAZ
İlgilendiği Kategoriler
Programalama Dilleri, Yazılım
Yeni başladıysanız henüz arayüze sahip bir şey istemez sizden hocanız. Terminal uygulaması yeterli olur. Basit şekilde önce algoritma adımlarını yaz . Sen atmden para çekeceğinde hangi adımları uygularsın günlük hayatta. basit bir liste menü ile paraçek parayatır bakiye sorgula gibi 3 seçenekli bir menün olur yapılan seçime göre ilgili fonksiyona gidersin ve işlemleri yaptırabilirsin. Printf ler ile aşağıdaki gibi bir menü tasarlasan bile olabilir .
.................................................
PARABANK'A HOŞGELDİNİZ.
Yapacağınız işlemi seçiniz:
1. Para Çek
2. Para Yatır
3. Bakiye sorgula
......................................................

scanf ile kullanıcının seçimini alıp ona göre işlemler yaptırabilirsin.

raceist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Metin girin
while ile sonsuz döngü oluştur switch case ile de logic işlemleri yapabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,241
Üyeler
163,450
Son üye
batuhan0607
Top Bottom