Atmosferik Araçta Devir Çevirmek?

Arkadaşlar merhaba, kullanmış olduğum 1.4 haciminde bir araç var ve 4 ileri otomatik şanzıman ile ilerliyor. sorum şu uzun rampalar çıkarken devir 2 bin ile 3 bin devir arası olduğu zaman araba hiç çekmiyor ve rampayı 20 30 kilometre ile çıkıyor ve arkamda kuyruk oluşuyor. ama kickdown yapıp devir 5 6 bin devire geldiğinde ise arkamdaki araçlar bana yaklaşamıyor bile .d

saadete gelecek olursak; kickdown yapıp 5-6 bin devirde uzun bir rampa çıkarsam araç hararet yapar mı? ve bu zararlı mı? çünkü araç hiç çekmiyor. bakımları her şeyi tam. Araba: Hyundai İ20 1.4 CVVT 2013
Onu araştırmalısın, mesela bizim civic max torku 4k devirde veriyor ondan sonra çevrilen her devir torku düşürüyor, bak hangi devirde max tork var o devirde çık

Onu araştırmalısın, mesela bizim civic max torku 4k devirde veriyor ondan sonra çevrilen her devir torku düşürüyor, bak hangi devirde max tork var o devirde çık
kullanılan motor çok eski nesil bir motor. fiatın 1.4 motoruyla benzer teknolojisi var. hangi devirde ne kadar tork veriyor onu bulamadım ama 4 ila 5 bin devir arasıdır.

kullanılan motor çok eski nesil bir motor. fiatın 1.4 motoruyla benzer teknolojisi var. hangi devirde ne kadar tork veriyor onu bulamadım ama 4 ila 5 bin devir arasıdır.
Corsa 1.4 100lük mü araç ? Tork konvertörlü bildiğim kadarıyla çift kavrama yazmışsınız ama tork konvertörlü şanzıman sorunsuz iyi :D Atmosferik motor zaten devir çevirmeyi sever normali o. Abi o hiç 1.0 atmosferik İbizaya binmemiş nereden bilsin :) ses mükemmel ama araba gitmiyor

Corsa 1.4 100lük mü araç ? Tork konvertörlü bildiğim kadarıyla çift kavrama yazmışsınız ama tork konvertörlü şanzıman sorunsuz iyi :D Atmosferik motor zaten devir çevirmeyi sever normali o. Abi o hiç 1.0 atmosferik İbizaya binmemiş nereden bilsin :) ses mükemmel ama araba gitmiyor
hayır bahsettiğim gibi Hyundai İ20 1.4 Cvvt tork konventörlü şanzımanı var.

hayır bahsettiğim gibi Hyundai İ20 1.4 Cvvt tork konventörlü şanzımanı var.
Tork konvertörlü kullanan bir modelse o arabalarda çift kavramadan (bence) her türlü daha iyi kazasız belasız sürüşler

Tork konvertörlü kullanan bir modelse o arabalarda çift kavramadan (bence) her türlü daha iyi kazasız belasız sürüşler
hele ki bayan kullanıyorsa. araç annemin aracı ve yeri geliyor şanzımanı p ye alıp el frenini çekmiyor. çift kavrama olaydı 5 km dayanmazdı diye düşünüyorum araç 2013 model olmasına rağmen 38 binde

Geri