Neler Yeni

Yardım Aula F75'e kahve döküldü

Vidor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
furkan
Hocam sakın takma klavyeyi fişe 1-2 hafta temizlesen bile izop alkol yoksa ilk olarak bildiğin suya tut klavyeyi tamamen switchleri çıkartıp ana amacımız pcb yi kurtarmak sonra kolonya ile pcb ye duş aldır bildiğin iyice kurut saç kurutma makinesiyle ama çok iyi kurutman lazım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Büyük ihtimal pcb ye gelmemiştir süngerden dolayı ama sakın fişe takma hocam

Çok iyi kurutman lazım hocam bu arada her elemanı pcb üzerindeki en ufak tanecik kalsa sıkıntı olur izop alıp iyice temizlemen önerimdir kolonya vs uğraşmadan
Hocam şu an tuşlar sorunsuzca çalışıyor. Bir şey olur mu?

umtb

80+
Hocam bu videoyu ben de buldum da tekerleği sökerken kırarım belki diye girişemedim
Kırmazsın hocam ben yanlışlıkla çıkardım geçen teker metal zaten bişi olmaz altındaki potansiyometre de metal sıkıntı olmaz

Hayırlı olsun hocam o zaman demekki çok dökülmediği için foam hepsini emmiş o parçayı yıkayıp kurutup taksan sıkıntı olmaz hiç

Hocam ben yinede o şekilde kullanmanı önermiyor umsonrasında korozyon olup uzun vadede bozulabilir full çıkartıp bi hafif ıslak bezle silip çok iyi kurutsan bile yeterli olur

Vidor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
furkan
Kırmazsın hocam ben yanlışlıkla çıkardım geçen teker metal zaten bişi olmaz altındaki potansiyometre de metal sıkıntı olmaz

Hayırlı olsun hocam o zaman demekki çok dökülmediği için foam hepsini emmiş o parçayı yıkayıp kurutup taksan sıkıntı olmaz hiç
Üstteki videodaki gibi söküp mü yıkamalıyım hocam ilk defa başıma geliyor :DDDD

umtb

80+
Üstteki videodaki gibi söküp mü yıkamalıyım hocam ilk defa başıma geliyor :DDDD
Hocam sorunsuz çalışıyorsa arkadaşın attığı videoda ki gibi yapabilirsin yıkmaya gerek yok tüm board ı kahve kaçmış mı diye bakman yeterli sadece o foam ı yıkasan yeter büyük ihtimalle

Bide swichlere bakarsın dökülen yerdeki lube lu fabrikadan hepsi o yüzden korozyon olmaz ama yinede bi kontrolde fayda var

Vidor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
furkan
Hocam sorunsuz çalışıyorsa arkadaşın attığı videoda ki gibi yapabilirsin yıkmaya gerek yok tüm board ı kahve kaçmış mı diye bakman yeterli sadece o foam ı yıkasan yeter büyük ihtimalle

Bide swichlere bakarsın dökülen yerdeki lube lu fabrikadan hepsi o yüzden korozyon olmaz ama yinede bi kontrolde fayda var
Hocam çok sağ olun hepinize çok teşekkür ederim

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,213
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Şekerliyse sıkıntı, çok uğraştırıyor çıkana kadar :D

Vidor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
furkan
1000033253.jpg1000033252.jpg böyle yaptık.

Lympha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
634
İsim
Mert Aksu
ucuz diye anasını ağlatıp duruyor herkes. biri su döker diğeri kahve döker diğeri hızlı şarj takar klavyenin bataryasını yakar…

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,356
İsim
Muhammed efe
Beyler bu switchlerin arasına sünger gibi bir şey koymuşlar kahveyi bunlar emmiş. Süngere peçete teması yapıp kahveyi çekiyorum
Kardeşim pcb çıkarman lazım peçete ile emdirmen bir şey değiştirmez. Elektriğe de sakın bağlama klavyeyi oksit yapmasın. Pcb çıkar bilmiyorsan netten bak sonra saf su, propil alkol ile vs iyice pcb temizle. Önemli olan yalıtım malzemesi değil o kurur zamanla önemli olan pcb. Switchlerin metal kısmını da aynı şekil sil.

Ondan da çıkar altını temizle. Bataryaya kadar gitmiş olabilir.

Vidor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
furkan
Kardeşim pcb çıkarman lazım peçete ile emdirmen bir şey değiştirmez. Elektriğe de sakın bağlama klavyeyi oksit yapmasın. Pcb çıkar bilmiyorsan netten bak sonra saf su, propil alkol ile vs iyice pcb temizle. Önemli olan yalıtım malzemesi değil o kurur zamanla önemli olan pcb. Switchlerin metal kısmını da aynı şekil sil.

Ondan da çıkar altını temizle. Bataryaya kadar gitmiş olabilir.
dediklerinixi yaptım hocam. bu sefer açtığım yeni başlıkta yeni bir soruna sahibim :( https://forum.donanimarsivi.com/konu/aula-f75-xin-solundaki-tus-calismiyor.1048030/#post-9432413

Top Bottom