Era.
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 198
- İsim
- Serkan Barındık
Selam arkadaşlar sizlerle bugün Türk futbolunun önemli bir olayını ele almak istedim. Hepimiz biliyoruz ki Galatasaray'ın UEFA kupası ve Süper kupası dışında Avrupa şampiyonlarında Türk takımlarının kayda değer bir başarısı yok. Bu başarılarda 25 sene gibi uzun bir mazide kaldı. Bunun dışında Şampiyonlar Ligi yada diğer alt kupalarda büyük takımları ayda yılda bir yenmekten Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin çeyrek finallerinden başka başarısı yok tabi buda başarı sayılırsa. Kupa üç gibi (Konferans ligi) değersiz ve basit bir kupada bile final görmekten aciz bir lig konumundayız. Sizce sorun nereden kaynaklanıyor. Kendini dünyanın en büyüğü gören 3 büyüklerin egosundan mı? Yoksa genç bir kadro kurup riski göze alamayan yönetimlerden mi? Yönetimlerin riskli kararları taraftar tarafından kabul görmediği için yöneticilerde bu tür risklere girmiyor diye düşünüyorum. Mesela Beşiktaş'ın son yapmış olduğu 2 genç transferi çok başarılı buldum (Arroyon ve Ricardo) fakat bu çocukların geleceği parlak gibi görülse bile büyük bir risk. Bunların başarılı olmaması durumda taraftarlar çılgına dönecekler ve yönetime ağır eleştiriler yapacaklar. Durum böyle olunca da yönetimler bu tür risklere girmek yerine Avrupa da pili bitmiş 35 yaşında ki futbolculara servetler harcıyor fakat beklenilen performans maalesef çıkmıyor. Avrupa'nın atık futbolcu ülkesi olduğumuzu düşünüyorum. Daha az bonservis ve daha az maaş yükleri için geleceği parlak görülen genç çocuklara yönelmek ve alt yapı çalışmalarını geliştirmek sizce bu sorunları çözer mi?