Gümrükte takılır 150€ limiti var. Limitin altı bir cihaz alsan da vergisini ödeyerek alabiliyorsun.Almanya'dan laptop veya telefon için satıcıyla anlaşıp Türkiye'ye kargo yapsa gümrüğe takılma durumu var mı? Vergisi, yada hediye olarak gönderme gibi olaylar var mı ?
150 euro limit, Türkiye fiyatına bakılarak mı hesaplanıyor yoksa ilan fiyatı mi?Gümrükte takılır 150€ limiti var. Limitin altı bir cihaz alsan da vergisini ödeyerek alabiliyorsun.
Ürünün yanında fatura beyan edersen ona göre bakılıyor. Etmezsen gümrük memuru nasıl hesaplarsa.150 euro limit, Türkiye fiyatına bakılarak mı hesaplanıyor yoksa ilan fiyatı mi?
Bu dediğin sistemle kesin alabilirim öyle mi? Memurun insafına kalma durumu varsa hiç bulaşmamÜrünün yanında fatura beyan edersen ona göre bakılıyor. Etmezsen gümrük memuru nasıl hesaplarsa.
Telefon (sim kart takılabilen cihazlar) gümrükte yasaklı bu arada o hiçbir türlü geçmez, laptop geçer.Bu dediğin sistemle kesin alabilirim öyle mi? Memurun insafına kalma durumu varsa hiç bulaşmam
Sen hiç aldın mı bir şeyTelefon (sim kart takılabilen cihazlar) gümrükte yasaklı bu arada o hiçbir türlü geçmez, laptop geçer.
Ben olsam 100€ üstü bir şey almazdım ne olur ne olmaz takılırsa uğraştırıyor.
Aldım da çin tarafından alıyorum ben genelde. Avrupadan bir tek amazondan aldım.Sen hiç aldın mı bir şey
Ben Facebook marketplace den bakıyorumAldım da çin tarafından alıyorum ben genelde. Avrupadan bir tek amazondan aldım.
Dolandırılırsın yav yurtdışı alışverişte güvenilir mi orayaBen Facebook marketplace den bakıyorum
En ucuz orda napiyimDolandırılırsın yav yurtdışı alışverişte güvenilir mi oraya![]()