İnceleme Casper G870 hakkında bilinmeyenler. (2+ yıllık deneyim)

Senr

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,016
Herkese merhabalar, biliyorsunuzdur ki forumlarda en çok tartışılan marka ve model, bence istisnasız Casper ve onun modeli G870’dir. Monster, laptop klasmanında Casper’dan daha yeni bir marka olsa da daha geniş model ağına sahiptir. GameGaraj ise başarılı bir yolda gidiyor. Bu ilk cümle, bundan kaynaklıydı.

Öncelikle, bu öyle bir model ki sır gibi saklanan gerçekleri mevcut ve arada kalmış bir model. “Ben bu modeli neden aldım?” sorusu, bence konudan daha kritik.
En önemli sebep, laptopun piyasaya göre 5–10K daha ucuz olmasıdır. Ve yeşil forumda bazı aktif üyelerin G870'e karşı ilk başta pozitif bakmalarından kaynaklı aslında. Evet, G870 öneren vardı o forumda ben almadan her laptop konularına da geliyorlardı. Ben modeli aldım bir daha kayboldular. Kendisine ulaştım o da vazgeçti önermekten. 🤣

2023-min.webp

Öncelikle, ürün FreeDOS değil; o yüzden 43 bin TL fiyat etiketi var. Teknosa hakkından da bahsetmek istiyorum. Öncelikle, çalışanlar Casper satmak için çok çabalıyor. Şehrim küçük bir şehir; Vatan var, bir de Teknosa. Ben de internetten sipariş vermek istemiyordum, zira PTT hariç kargo firmaları bizim burada düzgün çalışmıyor. PTT’ye de güvenemedim; şu an olsa satın alırdım, çünkü PTT’nin sitesinde çok iyi fiyatlı laptoplar var. Ben bu laptopu aldığımda PTTAVM yaygın bile değildi; yeni açılmıştı ve az sayıda satıcı vardı.

Bir kere teknoloji alışverişi yaptım siteden, onda da dolandırıldım. O yüzden internetten bir süre sipariş veremedim; bir de sorun çıksa, gel de durumu anlat. O yüzden bu iki mağazanın eline muhtaçtım, arkadaşlar. Bu iki açıkgöz firma, Casper’ı bu fiyata satarken, aynı donanımlı başka marka ürünü en ucuza 40–45 bin TL’ye satıyorlardı. Ben de satın almak için Kasım ayını beklemiştim, fakat hiçbir işe yaramadı, sağ olsunlar.
:poop::peeposad:

Ben 2010 model ekran kartsız masaüstü Casper seti ve 2015 yılından beridir sahip olduğum Asus X serisi GT710M laptopumla internet olsun, forumlar olsun, aktiftim arkadaşlar. Forumları keşif etmem 2015 yılı ve üstü olduğundan siz 2015 sonrasını baz alabilirsiniz. Casper’ın alınmaması gereken bir marka olduğunu herkes bas bas bağırarak söyler; bu bir klasik. Bunu bilmediğimi sanmayın diye söylemek istedim ve bana acemi muamelesi yapmamanızı öneririm. Ayrıca flash kapatılmadan önce sadece internet oyunları ile gayet mutluydum. :peepo1:

Teknosa çalışanına acıdım; çok samimi bir adamdı. Genç ve deneyimsiz bir eleman da vardı yanında (muhtemelen staj öğrencisi). Ben de Casper “çöp” eleştirilerine rağmen almayı zorunlu olarak kabul ettim yoksa RTX 3050 laptop ile gezecektim zaten. Kabul ettim etmesine ama bir süreçten geçtim, hâlâ unutmadım.

Yani, staj öğrencisi arka sahneden geldi; bizi masaya aldılar. Bir masaya geçtik, mağazada millet geziyor, biz ortada falanız; arkadan iki koltuk getirdiler, sanırsın mağazayı satın aldık. Staj öğrencisi arkadaş, benim laptopun kutusunu aldı, şak diye çıkardı. Ben de o sırada “Bu, benim laptopla ne yapacak acaba?” diyorum tabii. Meğerse sağlamlık testi yapıyormuş. Herkes çaktırmadan bizi süzüyor falan… Ben de bir mahçup hissettim.

ilk oyuncu laptopum arkadaşlar heyecanlanmam normal. Her neyse, staj öğrencisi açtı kutuyu sıfır ürünü, bende izliyorum.

Benim de beynimin içinden " Bende yaparım kurulumunu vs., bozacak şimdi laptopu; zaten laptop FreeDOS değil” gibisinden bir sürü cümle geçiyor. Bir baktım, açtı ama şifre ekranı geldi. Laptop, Windows 11 ile gelmiş. Şifre ekranı çıktı; isim vs. yok tabii. (Hayatında daha önce freedos olmayan laptop satın almamış arkadaşlar iyi dinlesin :hackerman:.) Dedim bu adam bu şifre ekranını nasıl geçecek ? İşte bilgimin yetmediği an olduğu o kadar belli ki.
Benim 15 yıllık tecrübe için saygı duruşu RIP :F:

Adam cmd açtı, ben oldum kapak. Yazdığı kodları takip etmeye çalışıyorum ama o kadar hızlı yazıyor ki takip edemedim tabii. (kodları anlamaya çalışırken ben temsili:
)
15 yıldır bilgisayarsız kalmayan ben, ağzım açık kaldım; yalan yok. “Böyle bir şey mi varmış?” dedim. Varmış. Adam CMD’yi açıp uzun bir kod yazdı mı, “Hack mi yapıyor lan bu?” diye düşündüm. O ise şifre ekranını kırdı galiba; tam anlamadım.
Control Center kuruluydu sanırım ve staj öğrencisi, ölü piksel testi için bir site açtı. “Ölü piksel var mı?” diye inceliyor; bana da soruyor ama ben de o sırada “Benim nasıl aklıma gelmedi ya?” diye içimden geçiriyorum. Yani daha önce oyuncu laptopum olmadığından zaten kafa gitmiş. Vada gibi forum üyeleri gibi daha oyun laptopu beğenmeyecek seviyeye gelmedik fakirlik. Ama böyle bir hizmet yok yani. Staj öğrencisi, benden o kadar iyi cihaz kullanıyor ki hayret ettim.
Adam ölü piksel testi yaptı, fanları açıp kapadı, Control Center’ı çalıştırdı, hoparlör testi yaptı. Beş dakikada ben ağzım açık izledim. O sırada arkada Microsoft Office 1 aylık hediye anahtarı çıkartılıyordu. Adam klavye ışığını bile denedi.

Sonra her şeyi bitirdi ve laptopu kapatmadan önce “Sorun gördünüz mü?” diye de sordu. Ben de “Hayır” dedim. En sonunda CMD’ye “battery info” kodunu yazdı, onu da kontrol etti ve kutusuna aynen geri koyup bize verdi.

Ben, oyun laptopları klasmanına ilk defa giriş yaptım. Daha önce laptop kullandım ama ofis laptopu yani oyun laptopu görmemiş biri gibiymiş yaparak yazıyorum, maalesef “Hiç görmemiş gibi bir model olsun da hangisi olursa olsun” diyerek Casper G870’i satın aldım. Yani “Pişman olurum” diye bilerek ve göz göre göre yapılan bir hareket, bilinçli bir olay sakin olun. :kekw:

Bu, bir tercihten çok uzak; resmen “Almak sadece.” 30 bin TL’nin elimde kalma ihtimaline karşı satın aldım. Soru da o yüzden “Niye tercih ettin?” değil; “Niye aldın?” olmalıydı. “En kötü forumlara gelip ağlarım” diye düşündüm. Ama fiyata bakarsanız tercih değil zorunluluk oldu almak.

Diğer en önemli sorumuz ise bu model alınır mı ? Alınmazsa neden alınmamalı ?
İşte benim kafamı en çok karıştıran soru bu. Şimdi model 2023 yılına ait ve 2023 yılının sonlarına doğru almışım bende.
Benim için en büyük avantajı, 4060 kartının çok yeni olması laptoplar arasında en beğenilen ekran kartlarından biri olması 8 gb vram olması ve az wat tüketimi ile performans vermesi oldu.
İşlemcilerden zaten anlamıyordum. Anlıyor olduğumu sanıp laptopu alıp araştırınca anlamadığımı anladım. (Gülmeyin)
Şu an fena değilim o konuda da.

Kısaca artıları (+)
Laptop günceldi (Aldığımda)
Donanımları çok yeni (Aldığımda)
Kasa metal alışım
Havalı görünüm
Fena olmayan performans
MUX Switch
3 bölge aydınlatma klavye
yeterli sayıda port girişi
1 tb m2 ssd
fiyat
maksimum fan sesi kulaklık veya hapörlör ile bastırılıyor
kullandığım en rahat touchpadlerden
ghosting az ekran IPS (Panel BOE0910)

Eksileri (-)
Yazılım yok gibi (Daha önce HP Omen 15 kullanma şansım oldu oyun bile oynadım sahip olamasam da laptopta yani ufak minicik deneyimim var yine de, laptop yazılımı nasıl olur gördüm yani.)
ram ddr4 ve tek kanal
ofis modunda fan kapanmıyor
ghost seviyesi yüksek klavye
düşük sRGB oranı
yetersiz kamera
servis yetersiz
eğer teknolojiye hakim değilseniz ve işlemciye limit koymazsınız abartı w çekmeye başlıyor. Yani wat limiti şart işlemciye 40 45W arası.
ekran kartı sıcaklığı hep 80 üzeri oyuna göre 82 83 bazen de 85 86. (Fanlı stand ve düzgün w limiti ile 70 derecelerde kullanılabilir)
Fan otomatiği arada saçmalayabiliyor
RTX 2000 serisinden beridir aynı kasa var.

Kısaca alan toplama mini pc gibi kullanacak haberi olsun.

Son olarak benim gözden kaçırdığım bir bilgi var. İnternette yeşil forumda gezerken bir baktım Thunderrobot diye bir firma varmış ve 911X modeli varmış. o.O2:kappa:
Kasa Quanta diye geçiyor ve bu zamana kadar Casper hiçbir şey üretmiyor dedim. Ama bu kadar da kopya yani çakma model olmasını beklemiyordum.
Bu model Thunderobot 911X ile aynı model.
thunderboltaş.webp
thunderpunder.webp

LCD panelin arka plastik yeri değiştirilmiş sadece. Yani Casper Çin'den ürün aldığı cihaza logo basıyor derlerdi inanmazdım ama bir bildikleri varmış.
https://tr.aliexpress.com/item/1005006229164250.html#nav-specification
Aliexpress yorumları çok olumlu olsa da, bu modelin kopyasını görmek beni epey şaşırttı. Telefonlarda birebir dandik kasalar ile ürün sattıklarını biliyoruz laptoplarda da benzerini yapmışlar gibi görünüyor. Kasa ne kadar Quanta'ya ait gibi görünse de Çinli bir firmaya ait fason bir ürün gibi görünüyor model. Kısaca, ben bu modeli eğer fiyatı Asus, HP, Acer ve Gamegaraj gibi markalar ile aynı fiyatta ise önermeme kararı aldım. Uygun olduğunda da önerip önermeme arasında kararsızım. Az fark varsa global marka ürünleri Gamegaraj'ı tercih etmelisiniz yoksa ben sorun yaşamadım şimdilik 2.5 hemen hemen 3 yıl oldu diyebiliriz ben alalı. Çaresizlikte alınabilir diye söyleyebilirim. Hani gerçekten yokluktaysanız...

Bu arada YouTube incelemeleri genel anlamda olumlu ama yorumlarında olumsuz yorumları da gördüm.

Fan otomatiği sorununa örnek:

Normalde fanlar bu kadar sekme açıkken bir susup 3000 RPM oluyor, bir 4000 5000'e çıkıyor aniden.
Ama laptopu kapat aç yaptım ve bu seferde 3000 RPM'ye sabitlendi.

Hello where is the haksim.webp

Sebebi işaretlediğim bataryanın az olması olabilir bu resimdeki haliyle laptop baya sessiz kütüphanede rahatsız etmez. Ama fan otomatiği bazen sapıtıyor ve kütüphane ortamında rahatsız edebiliyor.

Değinmek istediğim son başlık markanın kendisi fason ama bu forumda açılan konular daha fason.
Konulara yardımcı olmak için giriyorum, laptopun gerçekten sahibi değil mi ? Kendisinin anlamak imkansız arkadaşın. Ekran görüntüsü at diyorum sıcaklıkları görelim cevap vermiyor.
FPS neden düşer ? Bir çok sebebi olabilir ama en önemlisi yaz mevsimindeyiz ve sıcaklıklar geliyor aklıma ama sadece Casper eleştiren yanıtlara cevap veren kanıt istediğinizde atmayan konu sahiplerinden şikayetçiyim.
Bir de CihazTV'ye seslenmek istiyorum. Objektif bir kanal kendisi, ama bu laptopu önerirken insan bir Thunderobot'a değinir değil mi ? CihazTV'ye güvenim de sarsıldı yalan yok.

Son düzenleme:
Herkese merhabalar, biliyorsunuzdur ki forumlarda en çok tartışılan marka ve model, bence istisnasız Casper ve onun modeli G870’dir. Monster, laptop klasmanında Casper’dan daha yeni bir marka olsa da daha geniş model ağına sahiptir. GameGaraj ise başarılı bir yolda gidiyor. Bu ilk cümle, bundan kaynaklıydı.

Öncelikle, bu öyle bir model ki sır gibi saklanan gerçekleri mevcut ve arada kalmış bir model. “Ben bu modeli neden aldım?” sorusu, bence konudan daha kritik.
En önemli sebep, laptopun piyasaya göre 5–10K daha ucuz olmasıdır. Ve yeşil forumda bazı aktif üyelerin G870'e karşı ilk başta pozitif bakmalarından kaynaklı aslında. Evet, G870 öneren vardı o forumda ben almadan her laptop konularına da geliyorlardı. Ben modeli aldım bir daha kayboldular. Kendisine ulaştım o da vazgeçti önermekten. 🤣

Alıntıyı görüntüle
Öncelikle, ürün FreeDOS değil; o yüzden 43 bin TL fiyat etiketi var. Teknosa hakkından da bahsetmek istiyorum. Öncelikle, çalışanlar Casper satmak için çok çabalıyor. Şehrim küçük bir şehir; Vatan var, bir de Teknosa. Ben de internetten sipariş vermek istemiyordum, zira PTT hariç kargo firmaları bizim burada düzgün çalışmıyor. PTT’ye de güvenemedim; şu an olsa satın alırdım, çünkü PTT’nin sitesinde çok iyi fiyatlı laptoplar var. Ben bu laptopu aldığımda PTTAVM yaygın bile değildi; yeni açılmıştı ve az sayıda satıcı vardı.

Bir kere teknoloji alışverişi yaptım siteden, onda da dolandırıldım. O yüzden internetten bir süre sipariş veremedim; bir de sorun çıksa, gel de durumu anlat. O yüzden bu iki mağazanın eline muhtaçtım, arkadaşlar. Bu iki açıkgöz firma, Casper’ı bu fiyata satarken, aynı donanımlı başka marka ürünü en ucuza 40–45 bin TL’ye satıyorlardı. Ben de satın almak için Kasım ayını beklemiştim, fakat hiçbir işe yaramadı, sağ olsunlar.
:poop::peeposad:

Ben 2010 model ekran kartsız masaüstü Casper seti ve 2015 yılından beridir sahip olduğum Asus X serisi GT710M laptopumla internet olsun, forumlar olsun, aktiftim arkadaşlar. Forumları keşif etmem 2015 yılı ve üstü olduğundan siz 2015 sonrasını baz alabilirsiniz. Casper’ın alınmaması gereken bir marka olduğunu herkes bas bas bağırarak söyler; bu bir klasik. Bunu bilmediğimi sanmayın diye söylemek istedim ve bana acemi muamelesi yapmamanızı öneririm. Ayrıca flash kapatılmadan önce sadece internet oyunları ile gayet mutluydum. :peepo1:

Teknosa çalışanına acıdım; çok samimi bir adamdı. Genç ve deneyimsiz bir eleman da vardı yanında (muhtemelen staj öğrencisi). Ben de Casper “çöp” eleştirilerine rağmen almayı zorunlu olarak kabul ettim yoksa RTX 3050 laptop ile gezecektim zaten. Kabul ettim etmesine ama bir süreçten geçtim, hâlâ unutmadım.

Yani, staj öğrencisi arka sahneden geldi; bizi masaya aldılar. Bir masaya geçtik, mağazada millet geziyor, biz ortada falanız; arkadan iki koltuk getirdiler, sanırsın mağazayı satın aldık. Staj öğrencisi arkadaş, benim laptopun kutusunu aldı, şak diye çıkardı. Ben de o sırada “Bu, benim laptopla ne yapacak acaba?” diyorum tabii. Meğerse sağlamlık testi yapıyormuş. Herkes çaktırmadan bizi süzüyor falan… Ben de bir mahçup hissettim.

ilk oyuncu laptopum arkadaşlar heyecanlanmam normal. Her neyse, staj öğrencisi açtı kutuyu sıfır ürünü, bende izliyorum.

Benim de beynimin içinden " Bende yaparım kurulumunu vs., bozacak şimdi laptopu; zaten laptop FreeDOS değil” gibisinden bir sürü cümle geçiyor. Bir baktım, açtı ama şifre ekranı geldi. Laptop, Windows 11 ile gelmiş. Şifre ekranı çıktı; isim vs. yok tabii. (Hayatında daha önce freedos olmayan laptop satın almamış arkadaşlar iyi dinlesin :hackerman:.) Dedim bu adam bu şifre ekranını nasıl geçecek ? İşte bilgimin yetmediği an olduğu o kadar belli ki.
Benim 15 yıllık tecrübe için saygı duruşu RIP :F:

Adam cmd açtı, ben oldum kapak. Yazdığı kodları takip etmeye çalışıyorum ama o kadar hızlı yazıyor ki takip edemedim tabii. (kodları anlamaya çalışırken ben temsili:
)
15 yıldır bilgisayarsız kalmayan ben, ağzım açık kaldım; yalan yok. “Böyle bir şey mi varmış?” dedim. Varmış. Adam CMD’yi açıp uzun bir kod yazdı mı, “Hack mi yapıyor lan bu?” diye düşündüm. O ise şifre ekranını kırdı galiba; tam anlamadım.
Control Center kuruluydu sanırım ve staj öğrencisi, ölü piksel testi için bir site açtı. “Ölü piksel var mı?” diye inceliyor; bana da soruyor ama ben de o sırada “Benim nasıl aklıma gelmedi ya?” diye içimden geçiriyorum. Yani daha önce oyuncu laptopum olmadığından zaten kafa gitmiş. Vada gibi forum üyeleri gibi daha oyun laptopu beğenmeyecek seviyeye gelmedik fakirlik. Ama böyle bir hizmet yok yani. Staj öğrencisi, benden o kadar iyi cihaz kullanıyor ki hayret ettim.
Adam ölü piksel testi yaptı, fanları açıp kapadı, Control Center’ı çalıştırdı, hoparlör testi yaptı. Beş dakikada ben ağzım açık izledim. O sırada arkada Microsoft Office 1 aylık hediye anahtarı çıkartılıyordu. Adam klavye ışığını bile denedi.

Sonra her şeyi bitirdi ve laptopu kapatmadan önce “Sorun gördünüz mü?” diye de sordu. Ben de “Hayır” dedim. En sonunda CMD’ye “battery info” kodunu yazdı, onu da kontrol etti ve kutusuna aynen geri koyup bize verdi.

Ben, oyun laptopları klasmanına ilk defa giriş yaptım. Daha önce laptop kullandım ama ofis laptopu yani oyun laptopu görmemiş biri gibiymiş yaparak yazıyorum, maalesef “Hiç görmemiş gibi bir model olsun da hangisi olursa olsun” diyerek Casper G870’i satın aldım. Yani “Pişman olurum” diye bilerek ve göz göre göre yapılan bir hareket, bilinçli bir olay.

Bu, bir tercihten çok uzak; resmen “Almak sadece.” 30 bin TL’nin elimde kalma ihtimaline karşı satın aldım. Soru da o yüzden “Niye tercih ettin?” değil; “Niye aldın?” olmalıydı. “En kötü forumlara gelip ağlarım” diye düşündüm. Ama fiyata bakarsanız tercih değil zorunluluk oldu almak.

Diğer en önemli sorumuz ise bu model alınır mı ? Alınmazsa neden alınmamalı ?
İşte benim kafamı en çok karıştıran soru bu. Şimdi model 2023 yılına ait ve 2023 yılının sonlarına doğru almışım bende.
Benim için en büyük avantajı, 4060 kartının çok yeni olması laptoplar arasında en beğenilen ekran kartlarından biri olması 8 gb vram olması ve az wat tüketimi ile performans vermesi oldu.
İşlemcilerden zaten anlamıyordum. Anlıyor olduğumu sanıp laptopu alıp araştırına anlamadığımı anladım. Şu an fena değilim o konuda da.

Kısaca artıları
Laptop günceldi (Aldığımda)
Donanımları çok yeni
Kasa metal alışım
Havalı görünüm
Fena olmayan performans
MUX Switch
3 bölge aydınlatma klavye
yeterli sayıda port girişi
1 tb m2 ssd
fiyat
maksimum fan sesi kulaklık veya hapörlör ile bastırılıyor
kullandığım en rahat touchpadlerden
ghostin az ekran (Panel BOE0910)

Eksileri
Yazılım yok gibi (Daha önce HP Omen 16 kullanma şansım oldu oyun bile oynadım sahip olamasam da laptopta yani ufak minicik deneyimim var yine de)
ram ddr4 ve tek kanal
ofis modunda fan kapanmıyor
ghost seviyesi yüksek klavye
düşük sRGB oranı
yetersiz kamera
servis yetersiz
eğer teknolojiye hakim değilseniz ve işlemciye limit koymazsınız abartı w çekmeye başlıyor. Yani wat limiti şart işlemciye 40 45W arası.
ekran kartı sıcaklığı hep 80 üzeri oyuna göre 82 83 bazen de 85 86. (Fanlı stand ve düzgün w limiti ile 70 derecelerde kullanılabilir)
Fan otomatiği arada saçmalayabiliyor
RTX 2000 serisinden beridir aynı kasa var.

Son olarak benim gözden kaçırdığım bir bilgi var. İnternette yeşil forumda gezerken bir baktım Thunderrobot diye bir firma varmış ve 911X modeli varmış. o.O2:kappa:
Kasa Quanta diye geçiyor ve bu zamana kadar Casper hiçbir şey üretmiyor dedim. Ama bu kadar da kopya yani çakma model olmasını beklemiyordum.
Bu model Thunderobot 911X ile aynı model.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

LCD panelin arka plastik yeri değiştirilmiş sadece. Yani Casper Çin'den ürün aldığı cihaza logo basıyor derlerdi inanmazdım ama bir bildikleri varmış.
https://tr.aliexpress.com/item/1005006229164250.html#nav-specification
Aliexpress yorumları çok olumlu olsa da, bu modelin kopyasını görmek beni epey şaşırttı. Telefonlarda birebir dandik kasalar ile ürün sattıklarını biliyoruz laptoplarda da benzerini yapmışlar gibi görünüyor. Kasa ne kadar Quanta'ya ait gibi görünse de Çinli bir firmaya ait fason bir ürün gibi görünüyor model. Kısaca, ben bu modeli eğer fiyatı Asus, HP, Acer gibi markalar ile aynı fiyatta ise önermeme kararı aldım. Uygun olduğunda da önerip önermeme arasında kararsızım. Az fark varsa global marka ürünleri tercih etmelisiniz yoksa ben sorun yaşamadım şimdilik 2.5 hemen hemen 3 yıl oldu diyebiliriz ben alalı. Çaresizlikte alınabilir diye söyleyebilirim. Hani gerçekten yokluktaysanız...

Bu arada YouTube incelemeleri genel anlamda olumlu ama yorumlarında olumsuz yorumları da gördüm.

Fan otomatiği sorununa örnek:

Normalde fanlar bu kadar sekme açıkken bir susup 3000 RPM oluyor, bir 4000 5000'e çıkıyor aniden.
Ama laptopu kapat aç yaptım ve bu seferde 3000 RPM'ye sabitlendi.

Alıntıyı görüntüle
Sebebi işaretlediğim bataryanın az olması olabilir bu resimdeki haliyle laptop baya sessiz kütüphanede rahatsız etmez. Ama fan otomatiği bazen sapıtıyor ve kütüphane ortamında rahatsız edebiliyor.

Değinmek istediğim son başlık markanın kendisi fason ama bu forumda açılan konular daha fason.
Konulara yardımcı olmak için giriyorum, laptopun gerçekten sahibi değil mi ? Kendisinin anlamak imkansız arkadaşın. Ekran görüntüsü at diyorum sıcaklıkları görelim cevap vermiyor.
FPS neden düşer ? Bir çok sebebi olabilir ama en önemlisi yaz mevsimindeyiz ve sıcaklıklar geliyor aklıma ama sadece Casper eleştiren yanıtlara cevap veren kanıt istediğinizde atmayan konu sahiplerinden şikayetçiyim.
Bir de CihazTV'ye seslenmek istiyorum. Objektif bir kanal kendisi, ama bu laptopu önerirken insan bir Thunderobot'a değinir değil mi ? CihazTV'ye güvenim de sarsıldı yalan yok.
ilk olarak baya uzun yazmışsınız elinize sağlık ama yazdığınız şeyler incelemeden ziyade yorumlama ve süreç olmuş eğer ki bunları toplarsanız ve testler artı kaynaklarla birleştirirseniz sağlam bir incelme çıkar

ilk olarak baya uzun yazmışsınız elinize sağlık ama yazdığınız şeyler incelemeden ziyade yorumlama ve süreç olmuş eğer ki bunları toplarsanız ve testler artı kaynaklarla birleştirirseniz sağlam bir incelme çıkar
Testleri CihazTV yapıyor objektif bir şekilde. O yüzden testlik bir durum görmedim. Ama kısaca değindim aslında konuda dereceleri verdim. 3D skorlarına ve furmark testine bu konudan ulaşabilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sizin imzanızdaki laptopa benzer ürünler aşırı kalıyor raflarda. Satılmamış asla her yer Victus 15'ti 2023 yılında. Bende TUF F15 falan bakmıştım zaten.

Son düzenleme:
Bir daha okudum da haklısınız, inceleme dediğin konuda test olmalı fakat en azından resim paylaştım. Ayrıca baya deneyimim var yazıda. O yazıda satın alma deneyimim var, kullanırken neler ile karşılaştığımda artı ve eksi kısmında yazdığından kullanırken yaşadıklarım da var üstüne servisi de kısa ve öz anlattım. Daha ne olacak. En son da fan otomatiği kısmı da zaten anca kavrayabildiğim bir durum. Kaynak olarak ne beklediniz bilmiyorum ama benden iyi kaynak zor bulursunuz bu laptop ile şu an. (Kendimi övmek istemezdim ama maşallah demek lazım)

Test vs. eklesem konu okunmayacak derece uzayacaktı. Ben de bile bile kısalttım. En kısa da bu kadar olur bence. İsteyen varsa eski testler var elimde, şu an güncel test yapamam loptapa temizlik yapacağım nasip olursa.

Bir daha okudum da haklısınız, inceleme dediğin konuda test olmalı fakat en azından resim paylaştım. Ayrıca baya deneyimim var yazıda. O yazıda satın alma deneyimim var, kullanırken neler ile karşılaştığımda artı ve eksi kısmında yazdığından kullanırken yaşadıklarım da var üstüne servisi de kısa ve öz anlattım. Daha ne olacak. En son da fan otomatiği kısmı da zaten anca kavrayabildiğim bir durum. Kaynak olarak ne beklediniz bilmiyorum ama benden iyi kaynak zor bulursunuz bu laptop ile şu an. (Kendimi övmek istemezdim ama maşallah demek lazım)

Test vs. eklesem konu okunmayacak derece uzayacaktı. Ben de bile bile kısalttım. En kısa da bu kadar olur bence. İsteyen varsa eski testler var elimde, şu an güncel test yapamam loptapa temizlik yapacağım nasip olursa.
Zaten yazdıklarınız kötü değil sadece toplamanız lazım örneğin mesela başta kimler almalı kimler almamalı gibi bir özet ardından ortada artılar eksiler net bir liste yani testlerle fotoğraflarla gibi en sonda kişisel anılar ve deneyim anlatımı iyi olurdı şuan incelemeden ziyade yorumlama olnuş dediğim gibi kaynak derkende demek isteğim en önemli şeyler örneğin panel modelini bulup link bırakmak gibi yani deneyimsel bir kaynağın yanında donanımsal fabrikasal ve teknik bir kaynak iyi olurdu

Zaten yazdıklarınız kötü değil sadece toplamanız lazım örneğin mesela başta kimler almalı kimler almamalı gibi bir özet ardından ortada artılar eksiler net bir liste yani testlerle fotoğraflarla gibi en sonda kişisel anılar ve deneyim anlatımı iyi olurdı şuan incelemeden ziyade yorumlama olnuş dediğim gibi kaynak derkende demek isteğim en önemli şeyler örneğin panel modelini bulup link bırakmak gibi yani deneyimsel bir kaynağın yanında donanımsal fabrikasal ve teknik bir kaynak iyi olurdu
Dediğim gibi konuyu daha fazla uzatamazdım. Panel kodu konuda mevcut, Google'ye yazsanız 2 3 farklı kaynak çıkacak sadece. Fabrikasal kaynak nasıl bir şey anlamadım tabii de teknik kaynak verdim yani.

Sırf teknik veri verdiğim konularımda var bu model ile alakalı o yüzden bu konu böyle hocam. Yine de teknik veriden çok daha iyi yorumlamam var diye düşünüyorum bu konuda.

Ben G870 i alınabilir buluyorum güzel indirime girerse, ama şunu konuşmak gerek G770 kasa harbiden berbattı gerek soğutma gerek kalite olarak

• Beğen
Reaksiyonlar: Senr
Dediğim gibi konuyu daha fazla uzatamazdım. Panel kodu konuda mevcut, Google'ye yazsanız 2 3 farklı kaynak çıkacak sadece. Fabrikasal kaynak nasıl bir şey anlamadım tabii de teknik kaynak verdim yani.
Ekranı görmedim kb fabrikasaldan kastım direkt olarak casperin sitesinden alıntı yapsaydınız iyi olurdu

• Beğen
Reaksiyonlar: Senr
Ekranı görmedim kb fabrikasaldan kastım direkt olarak casperin sitesinden alıntı yapsaydınız iyi olurdu
Casper'ın sitesi boş bakanın daha fazla kafası karışır rezalet bir site diyemeyeceğim ama kötünün iyisi referans alacağım en son yer orası.

Ben G870 i alınabilir buluyorum güzel indirime girerse, ama şunu konuşmak gerek G770 kasa harbiden berbattı gerek soğutma gerek kalite olarak
Gözümde tamamen thunderobot artık o. :D
Nirvana serisini bilmiyorum ama G800 900 tamamen thunderobota ait 700 serisi kime ait bilmiyorum. Bilen varsa bilgilendirir.

G770 kasa harbiden berbattı gerek soğutma gerek kalite olarak
Onu da buldum.

G770 : Thunderobot 911 AIR arkadaşlar
G870: Thunderobot 911X

Casper eskiden ofis laptoplarında Toshiba ile çalışıyordu her şeyi Toshiba ile aynıydı kuzenim kullandı 10 yıl dayandı. Bir marka kötü ise her ürünü kötü olacak veya her ürünü çabuk bozulacak diye düşünmeyin. G870'in anakartı ve kasa Quanta üretiyor muhtemelen ama tasarım ve birleştirme thunderobot'a ait G770'de böyle. HP gibi Acer modellerde G870 gibi soğutma görmemizin sebebi Quanta olabilir. Ama tasarımı diğer markalara benzemiyor kesinlikle.

Hatta G900 serisi de böyle. Yani 920 vs. de böyle. Power tuşunun üzerindeki G logosundan anlayın.

Arkadaşlar, bir bilgi daha eklemek isterim. Yüksek donanım isteyen biri için bu tarz donanımlı laptoplar ülkemizde maalesef pahalı ve her kitleye kesinlikle hitap etmiyor. Ben yıllarımı Asus X serisi GT710M laptop ve Casper’ın masaüstü seti ile geçirdim. Buna şükreden bir insandım ama bir yakınımdan oyun laptopunu çocukken görünce, forumları ve oyunları az çok bilen biri olarak insan ister istemez hevesleniyor. Yani demek istediğim uygun fiyatlı donanımlar olsa ülkemizde bende burada yere yere Casper eleştirmek isterdim ama bana başka marka bu donanımları bu fiyatlara anlattığım şartlarda vermiyor maalesef. Bakın anlaşmam vs. yok Casper ile ama bence ülkemizde 4060 masaüstü bile gereksiz fazla fiyatı var. Laptoplar zaten masaüstünden pahalıya geliyor bunu biliyorsunuz.

Ben ve arkadaşım aynı anda laptop aldık. Ben 20-25K bütçe ile (bence yeterli bir bütçe) oyun laptopu bakıyordum. Yani Casper almaya asla niyetim yoktu. Forumlara yıllardır üye olan insanlar bilir; Casper’dan saat üretseler bile almayacak birçok insan vardır. Fakat laptopun bütçesi bana ait değildi ve muadili laptopların gücü 3050 civarındaydı mağazalarda. İnternet fiyatına bakıp seçecektim. Laptop seçmek için forumlar olsun, internet ortamı olsun, Akakçe olsun yaklaşık 1 ay önceden araştırmaya başladım. Kasım indirimlerini özellikle bekledim. Sürekli mağazaları gezdim, nerede düzgün fiyatlı ürün var onları aradım. Aslında amacım fiyat/performans ürünü bulmaktı.

Bu tarz bir laptop ki 20-25K bütçeye zaten internetten maksimum 3060 laptop alınabiliyordu; şehrimde bulunan mağazalarda ise 4050 bile yoktu. İnternette tek tük vardı yeni olduğundan. Ben 20-25K oyun laptopu alıp kullansam da mutlu olurdum ama bütçeyi, sadece Casper’ın donanımlarını görünce yükseltme kararı aldık. Yoksa 4060 laptopu iş bulana kadar hayal ederdim sadece. Güncel bir donanımı kullanmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu tahmin edemezsiniz. Eminim çoğu çocuk veya genç, çalışmıyorsa böyle bir cihazı göremez bunu da belirtmek isterim.

Benim arkadaşım, çalışarak kendi GTX 1650 ekran kartlı 2023 üretimli IdeaPad Gaming 3 aldı. İnanır mısınız? Klavyesi tek ışıklandırmalı, sadece beyaz. Isıları benim G870 ile aynı. Kasa kalitesi olarak ise metal alaşım ciddi fark ediyor. Bunları anlatma sebebim, sendegitunutbeni adlı kullanıcının konuma gelip gülme emojisi atmasıdır. Bu tarz 4060 ve üstü muadil cihazlar az paralarla alınmıyor. Sırf Casper’ı sevmiyor diye kendisi konuya gülme emojisi bırakmış. Ciddi ve sataşmayı seven bir troll. Ancak bu tarz bir konunun eşi benzeri olmadığına eminim o yüzden böyle yaparak sadece kendini kandırır.

Amacım zaten kendi 4060 laptopumu incelemekten çok kendi deneyimimi ve serüvenimi anlatmaktı ve böylece ilk defa oyun laptopu alacak insanlara ışık tutmaktı amacım. Olaya Casper’ın ne kadar kötü bir marka olduğundan ziyade, şartlara ve donanımın fiyat/performans oluşuna bakın. Zaten cihaz elimde patlarsa, bunu burada güncellerim. Ayrıca Casper 4060 gücünü tam veremiyor diye eleştiriler geliyor sürekli, 4060 gücünü tam versin vermesin benim gibi sonradan görme biri için 2023 2024 yılına kadar çıkan bütün oyunlarda ayarları fullde açmak ve bu da yetmiyormuş gibi FG gibi teknolojiler ile 60 fps üzerine çıkmak görmediğim ve alışık olmadığım şeylerdi. Benim gibi insanlara ne derseniz deyin yani atık malzemelerden yapılıyor bile deseniz cihaz maalesef kabul ettiremeyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Geri