Neler Yeni

Ayağıma paslı raptiye girdi bir sıkıntı çıkarırımı ?

DoğukanYzc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
Doğukan
Sağlık konusu riske atılacak bir konu değil hocam en mantıklısı tetanoz aşısı olmak.

Maloluyuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
324
İsim
Malik
Ayağımın tam topuk kısmına baya paslı bir raptiye girdi ama sadece ucu girdi çok azıcık, bir şey olur mu ? Elimle sıktım çok az kan çıktı sonra banyo da el sabunu ile iki kere yıkadım
Tetanoz metanoz olursun manyak misin seri hastane

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,635
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Sağlık şakaya gelmez vücuda paslı bir cisim girerse tehlikeli demektir paslı cisimlerin içinde çeşitli zehirli kimyasallar oluyor buda vücuda kana karışıyor bence mümkünse doktora gidip gösterin

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
960
İsim
Çağrı Ö
Öncelikle pas ve tetanozun ilişkisinden bahsedeyim,

Bunu yıllar önce araştırmışlar, tetanoza sebep olan bir bakteridir, yani alkol veya sirke gibi yüksek ph bakteriden eser bırakmaz.

Tetanoz (Clostridium tetani) toprak ve demir bileşenine sahip her yerde görebilirsiniz, pasla ilişkisi tamamen oksitlenmiş demir yüzeyinden kaynaklanır, öncelikle oksitin peşinden gider bakteri yani kan, çok sık terleyen birisi değilsen çok risk yaratmaz, cilt 3 katmanlıdır ilk 2 katmana girdiyse hiç riskin yok, 3. katman besin geçişisini sağlar dediğim gibi etanol (saf alkol), yeşil peri (%70 alkol) %50'nin üstündeki bir alkol türevi orayı hızlıca toparlar, elma veya beyaz sirke veya kezzap aynı şekilde yüksek asitlik bu bakterileri öldürüyor çünkü asit oksiti ve demiri ayrıştırır. geçmiş olsun,

eğer 24 saat sonra sinir ve kas yapıda kasılma olursa en ufak bir durumda hastaneye gitmende fayda var
kanka bak yemin ediyorum ben böyle saçma yorum görmedim. ee clostridium tetani demirde de görülüyor, toprakta da görülüyor. asıl bulaş yeri kirli yaradır. toplumda sanılanın aksine daha çok topraktan bulaşır pastan ziyade(evet pasta da olabilir.) böyle saçma alkol zart zurt önerileri vermeyin. bu durumlarda ilk yapılacak yara yerinin sabunlu suyla (evet sabunlu su) yıkanmasıdır. daha sonrasında ise bir sağlık merkezine başvurmak faydalıdır. şahsen ben olası bir tetani bulaşı sonrası 2022 yılında kimsenin ölmesini istemem. arkadaşa tavsiyem bir an önce doktora gitmesidir ve kocakarı tavsiyelerini dinlememesidir. ayrıca kasta kasılma olduktan sonra genelde hastalık regrese olmuyor hastalık. geçmiş olsun.

bey10

80+
askerden yeni gelmediysen ya da yakın zamanda tetanoz aşısı olmadıysan yaptırmanda fayda var.

TÜRK YILDIZLARI

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
446
İsim
Mehmet Ataseven
Tetanoz aşısı ol normal basit bir şey ilerde sıkıntısını çekmeye değmez kendini güvence altına al .

Khth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Khth
kanka bak yemin ediyorum ben böyle saçma yorum görmedim. ee clostridium tetani demirde de görülüyor, toprakta da görülüyor. asıl bulaş yeri kirli yaradır. toplumda sanılanın aksine daha çok topraktan bulaşır pastan ziyade(evet pasta da olabilir.) böyle saçma alkol zart zurt önerileri vermeyin. bu durumlarda ilk yapılacak yara yerinin sabunlu suyla (evet sabunlu su) yıkanmasıdır. daha sonrasında ise bir sağlık merkezine başvurmak faydalıdır. şahsen ben olası bir tetani bulaşı sonrası 2022 yılında kimsenin ölmesini istemem. arkadaşa tavsiyem bir an önce doktora gitmesidir ve kocakarı tavsiyelerini dinlememesidir. ayrıca kasta kasılma olduktan sonra genelde hastalık regrese olmuyor hastalık. geçmiş olsun.
Sabah erken kalkıp gitsem bi sıkıntı olurmu

Top Bottom