Neler Yeni

Ayağıma paslı raptiye girdi bir sıkıntı çıkarırımı ?

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
960
İsim
Çağrı Ö
Sabah erken kalkıp gitsem bi sıkıntı olurmu
şimdi şöyle yaranın derinliği, kirlilik durumu, ne zaman olduğu vb. etkiler. maalesef buradan tıbbi danışmanlık olmuyor. o sizin değer yargılarınıza kalıyor. ben "gitmenize gerek yok" desem mesela neden ve nasıl inancaksınız?

• Beğen
Reaksiyonlar: Khth

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Doktora git, Gidene kadar yarayı sabunla temizle iyice kurula ve varsa yara bandıyla kapat.
Alkol bakterilerin spor/dormant formlarını öldürmez.
Sizin yaranız küçük olduğu için çok bir önemi yok ama dokuyu tahriş edeceği için açık yaralara da alkol uygulanmaz.

Son düzenleme:

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
960
İsim
Çağrı Ö
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kutay Cantürk
Bir şey soracağım. Ben vapurdaydim. Ayağım çizildi ve 3 adet delik açıldı. Ama kan çıkmamıştı sanırım. 2019-2020 yıllarında tetenoz ve kuduz oldum. 1-2 hatırlamıyorum. Şimdi bu konuyu okuyunca çok garip hissettim. Bu konu aklıma gelmedikçe sıkıntı yok ama gelince sanki kasılıyor gibi oluyor ve rahat edemeyip baldirimi oynatıyorum.

Khth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Khth
Hastaneye gidiyorum :(

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
960
İsim
Çağrı Ö
Şöyle diyelim. Tüm bakterileri öldürmez ya da vegatatif formları hariç spor formlarını öldürmez. Kaldı ki Clostiridium'lar gram pozitif olduğu için alkole daha da dayanıklıdır.
tamam işte kendi dediğinizi kendiniz yalanladınız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Mehmet Can Uzun
Ayağımın tam topuk kısmına baya paslı bir raptiye girdi ama sadece ucu girdi çok azıcık, bir şey olur mu ? Elimle sıktım çok az kan çıktı sonra banyo da el sabunu ile iki kere yıkadım
Git tetanoz ol ücretsiz yapıyorlar devlet hastanelerinde öyle biliyorum.

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
960
İsim
Çağrı Ö
Top Bottom