Dash Zeus
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 1,237
Son düzenleme:
Kesinlikle var.Gerek varmıdır ya
Tetenoz şart.Ayağımın tam topuk kısmına baya paslı bir raptiye girdi ama sadece ucu girdi çok azıcık, bir şey olur mu ? Elimle sıktım çok az kan çıktı sonra banyo da el sabunu ile iki kere yıkadım
Tetanoz metanoz olursun manyak misin seri hastaneAyağımın tam topuk kısmına baya paslı bir raptiye girdi ama sadece ucu girdi çok azıcık, bir şey olur mu ? Elimle sıktım çok az kan çıktı sonra banyo da el sabunu ile iki kere yıkadım
kanka bak yemin ediyorum ben böyle saçma yorum görmedim. ee clostridium tetani demirde de görülüyor, toprakta da görülüyor. asıl bulaş yeri kirli yaradır. toplumda sanılanın aksine daha çok topraktan bulaşır pastan ziyade(evet pasta da olabilir.) böyle saçma alkol zart zurt önerileri vermeyin. bu durumlarda ilk yapılacak yara yerinin sabunlu suyla (evet sabunlu su) yıkanmasıdır. daha sonrasında ise bir sağlık merkezine başvurmak faydalıdır. şahsen ben olası bir tetani bulaşı sonrası 2022 yılında kimsenin ölmesini istemem. arkadaşa tavsiyem bir an önce doktora gitmesidir ve kocakarı tavsiyelerini dinlememesidir. ayrıca kasta kasılma olduktan sonra genelde hastalık regrese olmuyor hastalık. geçmiş olsun.Öncelikle pas ve tetanozun ilişkisinden bahsedeyim,
Bunu yıllar önce araştırmışlar, tetanoza sebep olan bir bakteridir, yani alkol veya sirke gibi yüksek ph bakteriden eser bırakmaz.
Tetanoz (Clostridium tetani) toprak ve demir bileşenine sahip her yerde görebilirsiniz, pasla ilişkisi tamamen oksitlenmiş demir yüzeyinden kaynaklanır, öncelikle oksitin peşinden gider bakteri yani kan, çok sık terleyen birisi değilsen çok risk yaratmaz, cilt 3 katmanlıdır ilk 2 katmana girdiyse hiç riskin yok, 3. katman besin geçişisini sağlar dediğim gibi etanol (saf alkol), yeşil peri (%70 alkol) %50'nin üstündeki bir alkol türevi orayı hızlıca toparlar, elma veya beyaz sirke veya kezzap aynı şekilde yüksek asitlik bu bakterileri öldürüyor çünkü asit oksiti ve demiri ayrıştırır. geçmiş olsun,
eğer 24 saat sonra sinir ve kas yapıda kasılma olursa en ufak bir durumda hastaneye gitmende fayda var
Aşı durumuna e-devlet üzerinden bakılabiliyor diye biliyorum.Genelde 8.sınıfta olunuyor tetanoz eğer okulda yaptırdıysan, hatırlamaya çalış, yaptırmamışlarsa da yaptırabilirsin garantiye almak için işi.
kaçıncı sınıfta okuyorsunOkulda bir sürü ine yapmışlardı tetonoz yokmudur içlerinde
Sabah erken kalkıp gitsem bi sıkıntı olurmukanka bak yemin ediyorum ben böyle saçma yorum görmedim. ee clostridium tetani demirde de görülüyor, toprakta da görülüyor. asıl bulaş yeri kirli yaradır. toplumda sanılanın aksine daha çok topraktan bulaşır pastan ziyade(evet pasta da olabilir.) böyle saçma alkol zart zurt önerileri vermeyin. bu durumlarda ilk yapılacak yara yerinin sabunlu suyla (evet sabunlu su) yıkanmasıdır. daha sonrasında ise bir sağlık merkezine başvurmak faydalıdır. şahsen ben olası bir tetani bulaşı sonrası 2022 yılında kimsenin ölmesini istemem. arkadaşa tavsiyem bir an önce doktora gitmesidir ve kocakarı tavsiyelerini dinlememesidir. ayrıca kasta kasılma olduktan sonra genelde hastalık regrese olmuyor hastalık. geçmiş olsun.